Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Deseta i jedanaesta karta Vojislava Devića

  • PDF

Vojislav DevićPromocija „Info karte brendova Novog Sada“ i  „Kulturno-istorijske karte Petrovaradinske tvrđave, Dunavskog Gibraltara“održana je u Hramu ekologije, Pokrajinskom zavodu prirode, u petak 24. januara. Organizator prezentacije mr Oliver Fojkar, gospodin Siniša Jokić, kustos Muzeja grada Novog Sada i recenzenta mapa, te njihov autor, gospodin Vojislav Dević, prezentovali su ovaj projekat od izuzetne kulturno-edukativne-informativne važnosti za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Željko Komnenić, kolekcionar: Od ordenja do igračaka

  • PDF

Izložba Željka Komnenića traje do 20. januara-Najlepše je da radiš to što voliš, i zato se 25 godina bavim antikvarstvom, a 20 godina sakupljam igračke - kaže o sebi Željko Komnenić, diplomirani ekonomista, kolekcionar i vizionar, čovek sa misijom da sakuplja vredne artefakte prošlosti i da ih sačuvane, osmišljene i klasifikovane, daruje budućnosti. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sestre bliznakinje Danica i Nina Vukotić uspešne i u SAD

  • PDF

Nina (levo) i Danica VukotićNa pesku amaterski napravljenog terena pored Tise sa Bečejske strane, u okviru današnjeg Udruženja ljubitelja ove vojvođanske reke, „Tisa 63“, svoja prva odbojkaška iskustva sticale su i dve gracije, Danica i Nina Vukotić, devetnaestogodišnjakinje iz Bačkog Jarka, koje su sa ovog mesta ponele interesovanje i ljubav prema ovom sportu, koja je evoluirala kroz sve selekcije, od pionirske do seniorske u OK „Vojvodina“ u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Omladinska radna zadruga Mladost 93 obeležila tri decenije postojanja

  • PDF

Pozdravni govor Zorice DoskovićJedna od najstarijih omladinskih zadruga u zemlji, ''Mladost 93'' iz Sremske Mitrovice, osnovana 1983. godine, svečano je proslavila vredan jubilej, tri decenije uspešnog rada i postojanja. U Vizitorskom centru „Carske palate Sirmium“ u Sremskoj Mitrovici, u prisustvu brojnih gostiju i poslovnih prijatelja, među kojima su bili i gradonačelnik Branislav Nedimović i predsednik Skupštine grada Milan Kovačević, direktorka zadruge Zorica Dosković je održala i prigodan govor u kome je istakla:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Alojz Knafelj: Srbi su bliski i pristupačni ljudi

  • PDF

Gospodin Alojz Knafelj (desno) u razgovoru sa Draganom VukotićemNa Prvom svetskom takmičenju u jedninstvenom pecanju zimskog manića, iliti bakalara „Manić-Tisa 63“, koje je organizovalo društvo ljubitelja Tise „Tisa 63“, sredinom januara 2013. godine na vojvođanskoj lepotici, u opštini novi Bečej, bila je prisutna i delegacija iz Slovenije. Tačnije, grupa Slovenaca iz opštine Straža, opštine zbratimljene sa optinom Novi Bečej.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujnović najbolja odbojkašica na Festivalu odbojke

  • PDF

Marija Vujnović najbolja odbojkašica festivala prima pehar od Predraga Svilara, člana Gradskog veća za odladinu i sport Novog SadaNajbolja odbojkašica Trećeg festivala odbojke u Novom Sadu, Marija Vujnović, članica šampionske ekipe „Vojvodine“, se ovim sportom ozbiljno bavi već pet godina, da bi, kako sama kaže, jednog dana postala pravi profesionalac. Epitet najbolje i najkorisnije takmičarke na ovom turniru, samo je jedna u nizu potvrda da je na dobrom putu da svoje želje i ispuni i da to što želi radi na najbolji način.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mikica Dražić: Kultura hostela sve prihvaćenija

  • PDF

Mikica DražićEtno domaćinstvo Miljević u Starim Ledincima ima neku magičnu privlačnost, što zbog autentične lokacije u podnožju nekrunisane Srpske Svete gore, Fruške gore, što zbog atmosfere i pozitivne energije ove složne porodice, što zbog jedinstvene ponude koja se u ovom prostoru nudi. Proslavljalo se u ovam skrivenom kutku i ranije, dovodili su se gosti iz zemlje i inostranstva i zadovoljni hranom, muzikom, zabavom, i nadasve prijemom porodice Miljević, ponovo vraćali. Među takve ubrajam i sebe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Naš taxi, broj 1 u Novom Sadu

  • PDF

Prva taksi vozila pojavila su se početkom XVII veka u Prizu i Londonu. Bili su to fijakeri koje su vukli upregnuti dvojci rasnih konja. Prvi taksista bio je izvesni Parižanin Nikolas Solaž (Nikolas Sauvage). On je državnim organima prijavio da se bavi taksiranjem davne 1640.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hedonija 021, novosadska riznica srpskih vina

  • PDF

Šimon Kristifor (levo), dr Radomir Vidović i Šimon ArpadUžitak je kao akord melodije, harmonija nastala iz udruživaja duše i tela. Vođeni tom premisom, dr Radomir Vidović i Šimon Arpad, uz svesrdnu pomoć mladog Šimon Kristifora, u atraktivnom delu Novog Sada, na obodu Studentskog centra i raskrsnici puteva nedaleko do starog jezgra grada, otvorili su Vinski restoran „Hedonija 021“, koji iz dana u dan postaje sve popularnije mesto izlaska i okupljanja Novosađana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TA Tranšped Tours: Osamnaest godina izleta po Srbiji

  • PDF

Zlatan ŠahinovićGrupa turista predvođena gospodinom Zlatanom Šahinovićem, direktorom Turističke agencije Tranšped Tours iz Beograda, bila je gost Vinarije Vindulo u Temerinu na kraju izleta po ovom delu Bačke. Ova agencija postoji osamnaest godina i ponikla je u velikom sistemu špediterske kuće Tranšped. Od pre pet godina je privatna firma u sopstvenom vlasništvu. TA Tranšped Tours se bavi i outgoingom i incomingom, u našu zemlju dovodi inostrane turiste, najviše Grka, Slovenaca, Hrvata i organizuje im boravak u našoj zemlji. Osnovica rada ove agencije su ipak izleti po Srbiji sa domaćim gostom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com