Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Mikica Dražić: Kultura hostela sve prihvaćenija

  • PDF

Mikica DražićEtno domaćinstvo Miljević u Starim Ledincima ima neku magičnu privlačnost, što zbog autentične lokacije u podnožju nekrunisane Srpske Svete gore, Fruške gore, što zbog atmosfere i pozitivne energije ove složne porodice, što zbog jedinstvene ponude koja se u ovom prostoru nudi. Proslavljalo se u ovam skrivenom kutku i ranije, dovodili su se gosti iz zemlje i inostranstva i zadovoljni hranom, muzikom, zabavom, i nadasve prijemom porodice Miljević, ponovo vraćali. Među takve ubrajam i sebe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Naš taxi, broj 1 u Novom Sadu

  • PDF

Prva taksi vozila pojavila su se početkom XVII veka u Prizu i Londonu. Bili su to fijakeri koje su vukli upregnuti dvojci rasnih konja. Prvi taksista bio je izvesni Parižanin Nikolas Solaž (Nikolas Sauvage). On je državnim organima prijavio da se bavi taksiranjem davne 1640.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hedonija 021, novosadska riznica srpskih vina

  • PDF

Šimon Kristifor (levo), dr Radomir Vidović i Šimon ArpadUžitak je kao akord melodije, harmonija nastala iz udruživaja duše i tela. Vođeni tom premisom, dr Radomir Vidović i Šimon Arpad, uz svesrdnu pomoć mladog Šimon Kristifora, u atraktivnom delu Novog Sada, na obodu Studentskog centra i raskrsnici puteva nedaleko do starog jezgra grada, otvorili su Vinski restoran „Hedonija 021“, koji iz dana u dan postaje sve popularnije mesto izlaska i okupljanja Novosađana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TA Tranšped Tours: Osamnaest godina izleta po Srbiji

  • PDF

Zlatan ŠahinovićGrupa turista predvođena gospodinom Zlatanom Šahinovićem, direktorom Turističke agencije Tranšped Tours iz Beograda, bila je gost Vinarije Vindulo u Temerinu na kraju izleta po ovom delu Bačke. Ova agencija postoji osamnaest godina i ponikla je u velikom sistemu špediterske kuće Tranšped. Od pre pet godina je privatna firma u sopstvenom vlasništvu. TA Tranšped Tours se bavi i outgoingom i incomingom, u našu zemlju dovodi inostrane turiste, najviše Grka, Slovenaca, Hrvata i organizuje im boravak u našoj zemlji. Osnovica rada ove agencije su ipak izleti po Srbiji sa domaćim gostom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Goran Marković: Student je car

  • PDF

Goran MarkovićGoran Marković je školske 2011/2012. godine bio predsednik Studentskog parlamenta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, koji, inače, ima 32 člana i pet predstavnika u Studentskom parlamentu Novosadskog Univerziteta, a nedavno je izabran za studenta prodekana. Goran je student produžene godine osnovnih studija na Departmanu za građevinarstvo i geodeziju FTN Univerziteta u Novom Sadu, a kako sam kaže, iz Gackog, iz Hercegovine, došao je sa ciljem da što pre završi studije i sebi stvori prostor i uslove za rad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sonja Brmbota, novosadska Šmizla

  • PDF

Sonja BrmbotaMali sajam lepih stvari je u nedelju, 18. novembra po 24. put održan u holu Studia „M“. Sajam predstavlja jednu od onih gradskih manifestacija sa ustaljenim ritmom, izlagačima i posetiocima, što znači da se održava obavezno jednom mesečno u kontinuitetu pune dve godine, da ima stalan broj izlagača, koji je selekcijom sveden na pedesetak, zbog ograničenog prostora. Jedina, za sada slabija karika ove odlične ideje, jesu posetioci, koji kao da nisu dovoljno informisani o njegovom postojanju i rasporedu održavanja, pa poseta ponekad zataji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zorica Poznanović, lepo i egzotično

  • PDF

Zorica Poznanović sa ćerkom SonjomManifestacija „Mali sajam lepih stvari“, se po 24 put, u nedelju, 18. novembra održao u Novom Sadu, u Studiju „M“. Prostrani hol sa preko 50 izlagača bio je mesto susreta ljudi koji su mimo svojih profesija, iznašli motiv i energiju da svojim veštinama kreiraju i osmišljavaju, obično transformišu u neobično, i daju jednu novu dimenziju svojoj svakodnevnici, želeći da na ovaj način to podele i sa drugima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Simić: 2012. najuspešnija godina u istoriji Zasavice

  • PDF

Slobodan Simić sa promotivnom kutijom u kojoj će se pakovati najskuplji sir na svetuSlobodan Simić, upravnikSpecijalnog rezervata prirode Zasavica, jedan je od nosilacarazvoja turističke ponude Srema. To odgovorno kažem, jer je danas SPR Zasavica, jedan od najatraktivnijih rezervata prirode u Srbiji, u Vojvodini ima vodeću ulogu zahvaljujući pre svega, aktivnostima, znanju i poslovno-mudrim potezima njenog upravnika.
Sa gospodinom Slobodanom Simićem razgovarali smo u Grgurevcima, gde je kao član Fonda turističkog klastera Srema prisustvovao Drugoj sednici odbora osnivača, sredinom novembra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milorad Milošević: Svaki gost će svoje zadovoljstvo boravkom, odneti u tri, četiri uha, a nezadovoljstvo u sedam

  • PDF

Milorad MiloševićGospodin Milorad Milošević, biznismen iz Kamnika, Slovenija, rođen u Velikim Radincima, selu u sremskomitrovačkoj opštini, odlučio je da se posle 40 godina “izbivanja” vrati u svoj rodni kraj. Preduzetničkog duha, čvrsto rešen da svoje ogromno iskustvo stečeno u inostranstvu podeli sa žiteljima ovog kraja, osmislio je projekat Šuljamske glavice i sadnju vinograda, te podigao spomen ploču “U slavu Proba”, ustanovio Poljoprivredni sajam u Velikim Radincima, verifikovao svoje članstvo u dva klastera… Imali smo zadovoljstvo da se s njim susretnemo u Grugurevcima, u Etno kući “Majka Angelina” na drugoj sednici odbora osnivača Fond turistički klaster “Srem” održanoj 14. novembra u Grgurevcima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fond turistički klaster Srem: Brendiranje u punom zamahu

  • PDF

Duška DavidovićFond turistički klaster Srem održao je 14. novembra u Grgurevcima, u prostorijama Etno kuće „Majka Angelina“, treću vanrednu i drugu izbornu sednicu odbora osnivača. Na dnevnom redu je bio izbor radnog predsedništva, organa upravljanja i izbor i imenovanja članova Upravnog i Nadzornog odbora, kao i imenovanje predsednika. Razmatran je Predlog plana aktivnosti radne grupe za lovni turizam, koji je prezentovao dr Vladimir Marković, profesor na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com