Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Plesom lipicanera, otvoren ovogodišnji HorseVille

  • PDF

Veličanstvenom predstavom grupe „Lipicanerska barokna raskoš“ iz Samobora u Hrvatskoj, drugog dana jesenjih međunarodnih sajmova LORIST 2012, u sredu 26. septembra u 17 časova, otvoren je Treći međunarodni sajam konjarstva “HorseVille”, jedan od šest sajmova iz ovog programa. Prelepo vreme izmamilo je na tzv. Trg propinjanja na Novosadskom sajmu nekoliko stotina gledalaca koji su uživali u čudesnom plesu i predstavi sa kojima, lipicanerima, a sve to začinjeno prigodnom, baroknom muzikom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ekskluzivni intervju sa Martom Takač za WWW.TOPSRBIJA.COM

  • PDF

Marta TakačPrvog dana jesenjih sajmova LORIST 2012. na Novosadskom sajmu, Javno preduzeće "Vojvodinašume" je potpisalo ugovor o saradnji sa lovno-turističkom agencijom "Diana-Limpopo" iz Danske, koji će omogućiti dolazak stranih lovaca na lovišta u Vojvodini. O tome i o nastupu JP “Vojvodinašume” na ovogodišnjem sajmu u ekskluzivnom intervjuu za elektronski časopis www.topsrbija.com, direktorka Marta Takač kaže:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski jesenji sajmovi u znaku jubileja

  • PDF

Jesenji sajmovi LORIST 2012., otvoreni su u utorak, 25. septembra u Novom Sadu. Nakon pozdrava dobrodošlice direktora  Sajma Gorana Vasića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, čast da posle uvodnog govora otvori ovogodišnju sajamsku manifestaciju, pripala je državnom sekretaru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprirvrede Danilu Goluboviću. Potom su visoki gosti obišli štandove izlagača i sa mnogima od njih se zadržali u dužem razgovoru. Po završetku, uobičajeno, priređen je brifing za novinare, uz pokaznu vežbu mogućnosti mehanizacije JP “Vojvodinašuma”, koje je predstavilo najnovije mašine u radu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danilo Golubović: Lovstvu Srbije dati mesto koje zaslužuje

  • PDF

Danilo GolubovićLovstvo u Srbiji ima mnogo problema i neophodna je izmena Zakona o lovstvu, koji ima određene nedostatke, izjavio je na otvaranju 45. međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta LORIST državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Danilo Golubović i nastavio:
-Lovstvo Srbije ima veliku perspektivu, ne samo kao privredna grana, ne samo potencijal za zapošljavanje u ruralnom područjima i ruralnim turizam, nego i kao nešto što može da doprinese, a znamo da nekada i jeste, značajnoj diplomatskoj aktivnosti naše zemlje u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ambasador Slovenije Franc But: Očekujem još veću i bolju privrednu saradnju naše dve zemlje

  • PDF

Ambasador Slovenije u Srbiji Franc ButNjegova Ekselencija, gospodin Franc But, ambasador Republike Slovenije u Srbiji, bio je gost Drugog međunarodng poljoprivrednog sajma SREM, održanog od 14-16 septembra u Velikim Radincima, mestu sremskomitrovačke opštine. 

Tom prilikom brojne novinare interesovale su, pre svega, teme saradnje na relaciji Srbija –Slovenija, a gospodin Franc But se trudio, uz ne mali šarm, da da iscrpne odgovore na sva postavljena pitanja, kako izlagača, tako i novinara. Kao bivši Ministar poljoprivrede Republike Slovenije, gospodin Franc But bio je prava osoba na pravom mestu, kompetentna da ukaže i na konkretne probleme koje muče našu privredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečanom akademijom obeleženo 50 godina Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo

  • PDF

Prof. dr Neda Mimica-Dukić pozdravila je gosteStudentskom himnom, Gaudeamus igitur, hora KUD “Svetozar Marković”, u petak 14. septembra,u Amfiteatru “Mihajlo Pupin” u zgradi PMF-a,započeta je Svečana akademija povodom obeležavanja 50 godina Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Ugledne goste, pozdravio je direktor Departmana prof. dr Lazar Lazić, koji je između ostalog rekao da je „najlepša stvar na svetu rad udružen s ljubavlju“ i da je lično počastvovan što obavlja ovu dužnost u vreme kada se na bogatom nasleđu pedesetogodišnjeg rada grade sve bolji uslovi, i za školovanje novih naraštaja i za rad profesora i istraživača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof . dr Miroslav Vesković: DGHT izrastao u instituciju

  • PDF

Prof. dr Miroslav VeskovićPovodom proslave 50 godina ustanovljenja Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo (DGHT) u Amfiteatru „Mihajlo Pupin“ na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu,  u petak, 14. septembra 2012. godine, prisutnima se obratio i rektor Novosadskog univerziteta prof. dr Miroslav Vesković i tom prilikom rekao sledeće:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Lazar Lazić: Na bogatom nasleđu gradimo budućnost

  • PDF

Prof. dr Lazar LazićPovodom 50 godina postojanja Departmana za  za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, direktor prof. dr Lazar Lazić je rekao:
-Dve stvari treba da naučimo iz istorije – prvo, da nismo superiorni nad našim precima; drugo, da smo sramotno inferiorni, ako nismo daleko odmakli od njih. Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, u 2012. slavi značajan jubilej – 50 godina postojanja. Time se obeležava pet decenija razvijanja studijskih programa i obrazovanja studenata, naučnih dostignuća i stremljenja, širenja znanja, saradnje sa privredom, a sve na dobrobit društva u celini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a prati svoju viziju

  • PDF

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, 14. septembra 2012. godine, Svečanom akademijom obeležava izuzetan jubilej - pola veka od osnivanja! Tim povodom smo razgovarali sa direktorom Departmana prof. dr Lazarom Lazićem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kazanjski sajam poziva privrednike iz Srbije na Povolški agrarni forum

  • PDF

Predstavnici iz agrarnog i privrednog sektora Srbije dobili su poziv da učestvuju na prestižnom Kazanskom poljoprivrednom sajmu – Povolški agrarni forum, koji će se održati u gradu Kazanj, u Tatarstanu od 24. do 26. oktobra 2012. godine. Sajam je međunarodnog karaktera i poznat je po velikom broju renomiranih učesnika iz Rusije i inostranstva.  
Poziv je lično uputio generalni direktor Sajma, L.L. Semonov (Л.Л. Семёнов), direktorki Asocijacije privrednika malog i srednjeg biznisa „Rusija“ u Srbiji, Marianni Viktorovnoj Mladenović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com