Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Mr Goran Sečujski: Novi Sad koristi samo 5% svojih turističkih potencijala

  • PDF

Mr Goran SečujskiNa promociji Dana mladog Portugizera u Info centru Turističke organizacije Novi Sad, govorilo se naravno o vinu i o predstojećoj fešti, koju će po osmi put vinarija „Mačkov podrum“ održati u centru Novog Sada, na početku Zmaj Jovine ulice. Novosađani su već navikli da su ovom manifestacijom deo svetskog događaja, koji se širom zemaljske kugle održava svakog trećeg četvrtka u novembru, ove godine 19. novembra sa početkom u 17:00 časova. Dan mladog Portugizera podržao je i grad Novi Sad, i promociji predstojećeg događaja prisustvovao je i član Gradskog veća za privredu, mr Goran Sečujski.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Vasin: Sajam ruralnog turizma i privrede je sajam kvaliteta

  • PDF

Miroslav VasinNa prvom Sajmu ruralnog turizma i privrede Bačke, koji je održan 13. i 14. novembra u Edukativnom centru Pokrajinske vlade Vojvodine u Novom Sadu, učešće je uzeo i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Srđan Vezmar: Brendiranje proizvoda iz Bačke od velikog značaja za celokupnu turističku ponudu

  • PDF

Mr Srđan VezmarSajam ruralnog turizma i privrede Bačke (13. i 14. novembra u Edukativnom centru Pokrajinske vlade Vojvodine, Industrijska 3, Novi Sad). prvi put na prostoru Bačke, organizuje Regionalna razvojna agencija Bačka, a finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Osim panel diskusija i prodajne izložbe proizvoda iz Bačke, predstavljeni su i tri lokalna brenda: Carpe Diem koziji sir, Turijska kobasica i rakije i vina Kurilić iz Neština.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Goran Sečujski o značaju Fashion Week-a za privredu Novog Sada i Srbije

  • PDF

Mr Goran SečujskiPovodom predstojećeg Serbia Fashin Week-a koji će se od 10. – 16. novembra održati u Novom Sadu, u svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu, juče je održana konferencija za medije. Serbia Fashion Week predstavlja naveći modni festival u jugoistočnoj Evropi, a po poslednjim statistikama iz Pariza i šesti po veličini u celoj Evropi.
Na konferenciji su prisutvovali član Gradskog veća za privredu mr. Goran Sečujski, član projektnog tima Novi Sad 2021 Momčilo Bajac, predsednica Nacionalne komore za modu i Fashion Week-a, Svetlana Horvat. i brojni umetnici – dizajneri. Prvi se prisutnima obratio gospodin mr Goran Sečujski, koji je tom prilikom iskazao zadovoljstvo što će Novi Sad još jednom biti domaćin internacionalnog festivala mode i dizajna – Serbia Fashion Week-a i da je ovaj festival mode i dizajna za vrlo kratko vreme stavio grad na mapu svetskih centara mode, jer će se i u ovom jesenjem izdanju na festivalu predstaviti poznati domaći i svetski dizajneri, a očekivanja su da će po broju posetilaca preteći svoje prolećno izdanje, koje je okupilo oko 20.000 ljubitelja mode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čačak je odgovorna sredina kada je reč o energetskoj efikasnosti

  • PDF

Vladimir GrujovićNa Međunarodnim danima energetike i investicija tokom dva dana trajanja u Master centru Novosadskog sajma, predstavile su se kompanije i tehnologije u oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, finansijske institucije i organizacije koje finansiraju projekte u ovoj oblasti, lokalne samouprave, agencije, udruženja i u kongresnom i izložbenom delu. Vladimir Grujović, načelnik Gradske uprave za lokalno-ekonomski razvoj Čačka na objašnjava da je ovaj grad bio uključen i u organizaciju ovog događaja i da se predstavio sa kompanijama koje imaju šta da kažu kada je reč o aktuelnim dostignućima iz ove oblasti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mikološko gljivarski savez Srbije započinje akciju protiv gojaznosti

  • PDF

Šetnjom po prirodi i pravilnom ishranom na bazi samoniklog bilja i gljiva do zdravijeg životaNa Kopaoniku je početkom septembra osnovan Mikološko-gljivarski savez Srbije (KGSS) radi ostvarivanja i unapređivanja zajedničkih ciljeva, interesa i delatnosti gljivarskih društava Srbije. Njegovim osnivanjem unapređen je položaj mikološko-gljivarskih društva Srbije, mikologije uopšte i napravljen značajan korak ka očuvanju prirodnih resursa, životne sredine, ali i života uopšte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana tribina Borba protiv trgovine ljudima na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

  • PDF

Veliko interesovanje studenata za tribinu o modernom ropstvuPravni fakultet za privredu i pravosuđe je, na inicijativu studenata koji su članovi studentske asocijacije ELSA ( Evropska asocijacija studenata prava) Lokalna grupa Univerziteta Privredna akademija, 21.10.2015. godine u amfiteatru održao tribinu pod nazivom ,,Borba protiv trgovine ljudima''.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Branka Bogavac o lepoti i problemima NP Fruška gora

  • PDF

Mr Branka BogavacJP Nacionalni park „Fruška gora“, prvi nacionalni park u našoj zemlji (proglašen 1960. godine) obuhvata površinu od 25.525 ha na istoimenom planinskom vencu dužine 80 i najveće širine 15 km, sa najvišim vrhom, Cvenim čotom (539m). Alma Mons ili Blagorodno brdo kako su Frušku goru nazivali u antičkom periodu, prebogata je biljnim i životinjskim svetom. Na prostoru uže zone Nacionalnog parka raste oko 1.000 biljnih vrsta, dok njihov ukupan broj na prostoru zaštićene zone prelazi cifru od 1.500 vrsta. Na Fruškoj gori je registrovano 23 vrste vodozemaca i gmizavaca, 60 vrsta sisara, od kojih je 38 vrsta zaštićeno kao prirodna retkost. Ptičji svet je zastupljen sa oko 200 vrsta, a posebno je značajno prisustvo većeg broja grabljivica: orla krstaša, orla kliktavca, patuljastog orla, stepskog solola, mrkog lunje, kratkoprstog kobca, osičara i dr. Do sada je registrovano preko 500 vrsta gljiva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrška domaćim i stranim kompanijama koje žele da investiraju u Srbiju

  • PDF

Ministar privrede Željko SertićMinistar privrede u Vladi Republike Srbije, gospodin Željko Sertić, prisustvao je 15. oktobra svečanom otvaranju logističkog centra "Gebruder Vajs Srbija" (Gebrüder Weiss) u Dobanovcima. Brojnim zvaničnicima, između ostalih, ambasadoru Austrije u Beogradu Nj. E. Johanes Ajgner, članu Upravnog odbora kompanije "Gebruder Vajs", gospodinu Volfram Zenger Vaisu (Wolfram Senger-Weiss), direktoru "Gebruder Vajs Srbija" gospodinu Draganu Simoviću, predstavnicima državnih institucija, Upravi carine, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Privrednoj komori Srbije, predstavnicima javnog i kulturnog života Srbije, brojnim medijskim kućama, ministar je uputio reči iskrenog zadovoljstva:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Goran Sečujski: Novi Sad podržava proizvođače organskih proizvoda

  • PDF

Mr Goran Sečujski (levo) u razgovoru sa Goranom PuačomPovodom prvog festivala „Terra Madre Serbia“ pod nazivom „Mali poljoprivredni proizvođači kao čuvari biodiverziteta i promoteri lokalnog razvoja“, koji će biti održan paralelno sa “Futoškom kupusijadom“, 30. i 31. oktobra, a koji je promovisan na 48. Novosadskom sajmu LORIST (8. oktobra), član Gradskog veća za privredu, gospodin Goran Sečujski rekao je tom prilikom da Novi Sad ima čime da se pohvali. Futoški sveži i kiseli kupus i Fruškogorski lipov med su dva brenda sa oznakom geografskog porekla. S druge strane Grad Novi Sad podržava proizvođače organske hrane, a to su sve proizvodi koji su u skladu sa filozofijom „Slow Food“ i „Terra Madre“: mali proizvođači koji proizvode na tradicionalan način, u manjim količinama, kvalitetno, i u skladu su sa očuvanjem životne sredine. Lokalna samouprava dobar je primer saradnje javnog i privatnog sektora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com