Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Vera Novković o aktivnostima Srpske čitaonice u Irigu

  • PDF

Vera NovkovićIriška čitaonica je dala svoj doprinos proslavi Dana mladog Portugizera, koji uz pomoć Turističke organizacije Novog Sada i Iriga, po sedmi put, u četvrtak, 21. novembra u 19 h priređuje u centru Novog Sada Vinarija “Mačkov podrum”, tako što je za ovu manifestaciju po treći put organizovala i sprovela Konkurs za najlepšu pesmu o vinu. To je bio povod da se direktorka Vera Novaković obrati prisutnima na konferenciji za medije održanoj u utorak, 19. novembra i objasni učešće Čitaonice u ovom projektu.
-Ja sam od onih koji vole svoj posao i meni je učešće u organizacija ovog događaja pravo zadovoljstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Napraviti, ponuduti, izreklamirati naše kulturne i turističke potencijale

  • PDF

Profesorka Jasmina Đorđević sa studentimaJasmina Đorđević, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu je rukovodilac projekta Sinergija kulture i turizma: korišćenje kulturnih potencijala u manje razvijenim područjima, koji je počeo 1. marta 2011. godine, završava 28. februara 2014. godine, a sprovodi u okviru Programa za jugoistočnu Evropu. Tim povodom u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu, organizovana je Nacionalna konferencija na kojoj je predstavljen prokjekat i dosadašnji rezultati i organizovan okrugli sto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jozef Haviar o poljoprivrednoj kulturi u opštini Kovačica

  • PDF

Jozef  HaviarOpština Kovačica je, pre svega, poljoprivredni kraj, iako je mnogo, mnogo poznatija kao rasadnik slikara naivaca, koji su je u umetničkim krugovima učinili poznatom širom sveta. Nalazi u Južnobanatskom okrugu, i u njoj živi oko 27.000 najviše Slovaka, zatim Srba, Mađara, Rumuna, Roma i Jugoslovena, u osam naselja: Debeljača, Idvor, Kovačica, Padina, Putnikovo, Samoš, Uzdin i Crepaja. Ima nešto manje od 40.000 ha obradivog poljoprivrednog zemljišta, od čega 35.000 čine bašte, oranice I, II i III klase, pogodne za setvu svih vrsta poljoprivrednih kultura.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JP Vojvodinašume neguje najkvalitetnije hrastove šume u Evropi

  • PDF

Vreme sadnje  u ŠU MorovićProizvodnja kvalitetnih sadnica šumskog drveća je osnovni preduslov za uspešnu obnovu postojećih i podizanje novih šuma sadnjom sadnica. Primenom stečenog iskustva i usvajanjem savremenih tehnoloških dostignuća u rasadničkoj proizvodnji u JP „Vojvodinašume“ se svake godine proizvedu planirane količine kvalitetnih sadnica za sopstvene potrebe i potrebe tržišta. Ova proizvodnja se ostvaruje primenom savremene mehanizacije i zalivnih sistema za rasadničku proizvodnju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JP Vojvodinašume štiti prirodu i čuva šumu

  • PDF

Đorđe ŠumunovačkiPovršina šuma i šumskog zemljišta u AP Vojvodini iznosi 198.000 ha, dok je pod šumama oko 154.000 ha što je približno 7,1% ukupne površine Vojvodine. Od toga JP „Vojvodinašume“ kao najveći korisnik šuma i šumskog zemljišta gazduje sa 129.516,14 ha šuma i šumskog zemljišta, gde su šume zastupljene sa 98.484,63 ha, na četiri šumska gazdinstva (ŠG Novi Sad, Banat-Pančevo, Sombor i Sremska Mitrovica), uglavnom koncentrisanih u priobalju Dunava, Save, Tise i Tamiša, kao i na području Deliblatske peščare, Subotičko-horgoške peščare i Vršačkih planina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečani prijem master studenata na Univerzitetu Privredna akademija

  • PDF

Prof. dr Dragan SolešaU amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment 02.11.2013. godine održan je svečani prijem studenata master akademskih studija. Na svečanom prijemu budućim master ekonomistima, master inženjerima menadžmenta i master ekolozima, toplu dobrodošlicu i mnogo uspeha u budućem školovanju poželeo je dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, nakon čega su im se predstavili i svi profesori koji će im držati nastavu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obeležene tri godine FTN novina

  • PDF

Bojana Bokan (u sredini) u društvu koleginica iz Marketing timaU studentskom klubu "FTN klub M" , na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, 28. oktobra 2013. godine svečano je obeležena trogodišnjica studentskog lista “FTN novina”.
“FTN novine” su nastale pre tri godine na inicijativu bivšeg dekana ovog fakulteta, prof. dr Ilije Ćosića, koji je osnovao Društvo studenata “Mašinac” i svojevremeno bio glavni i odgovorni urednik studentskog lista “Mašinac” (1971).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marta Takač: Deset godina poslovanja JP Vojvodinašume

  • PDF

Marta Takač„Očigledno je da je u proteklih 10 godina uloženo puno napora i truda u unapređenje proizvodnje i tehnologija rada, usavršavanja i podmalađivanja stručnjaka, modernizaciju mehanizacije i prateće opreme, uvođenje međunarodnih standarda u gazdovanje šumama, razvoj informacionog sistema, kao i unapređenje ukupnog poslovanja. Osnovni motiv za prikaz ostvarenih rezultata u prethodnih deset godina je želja da javnosti stavimo na uvid i nepristrasnu ocenu ukupnih ostvarenja, koja smatramo vrlo uspešnim i značajnim, imajući u vidu vreme i nepovoljne uslove u kojima su ostvarena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana svečana prezentacija monografije JP Vojvodinašume

  • PDF

Povodom deset godina poslavanja Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ u Skupštini AP Vojvodine u sredu, 23. oktobra 2013. godine održana je svečana prezentacija monografije pod istim nazivom. Prezentaciju su otvorili predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i direktorica JP „Vojvodinašume“ Marta Takač. Povodom ove prezentacije, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da, kada se govori o „Vojvodinašumama“, mora se govoriti pre svega o izuzetnom resursu kojim „Vojvodinašume“ gazduju, a to je šumski, lovni, vazdušni, vodeni resurs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski sajam automobila u znaku rekordnog broja premijera

  • PDF

Veliko interesovanje za naš Fiat 500LTrinaesti Sajam motornih vozila i opreme protiče u znaku premijernog predstavljanja novih modela. Čak 27 novih modela se mogu videti i kupiti uz različite sajamske popuste. Pogodnosti za kupovinu nude i banke, lizing kuće i osiguravajuća društva, a tu se može dobiti i informacija o uslovima za kupovinu polovnih automobila sa lizinga. Generalni sponzor 13. Sajma motornih vozila i opreme "Delta Generali osiguranje", pripremio je specijalne pogodnosti za osiguranje automobila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com