Fri01282022

Poslednja izmena:01:11:04 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Mr Jelena Nestorov Bizonj: Novi konkurs Ministarstva za brigu o selu - nova šansa za razvoj zadrugarstva

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj           U skladu sa Programom podrške razvoju zadrugarstva Ministarstvo Republike Srbije za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije, objavljen 19. aprila 2021. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U Privrednoj komori Vojvodine o proizvodnji sira i mogućnostima plasmana

  • PDF

Sa konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            Privredna komora Vojvodine bila je u četvrtak, 15.04.2021. godine domaćim i organizator konferencije pod nazivom „Trenutno stanje u proizvodnji sira i mogućnost plasmana“. Uoči ovog skupa održana je KZN na kojoj su predstavnicima medija obratili Branislav Raketić, šef Odseka za deklarisanje hrane i organsku proizvodnju u ministarstvu poljoprivrede Republike Srbije, Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine i Zorica Radišić, vlasnica mlekare „Farmer“ iz Čuruga. Potom je održana još jedna u nizu online konferencija koju u vreme pandemije na zadovoljstvo privrednika uspešno realizuje Privredna komora Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Budućnost u okruženju disruptivnih tehnologija

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša            Disruptivne tehnologije se često u literaturi nazivaju i tehnologijama u nastajanju ili konvergentnim tehnologijama. Tehnologije u nastajanju su tehničke inovacije koje po pravilu krše već uspostavljene paradigme, pravila i standarde. Konvergentne tehnologije nastaju iz konvergencije različitih sistema koji se razvijaju prema sličnim ciljevima. Primeri tehnološke konvergencije mogu biti spoj mobilnog telefona i interneta, dizajn hibridnih vozila, kombinacija industrije filmova i igara, sinergija nauke o nano i makro skali u biologiji, poljoprivredi i dizajnu materijala, online obrazovanje, itd. Disruptivne tehnologije nesumnjivo mogu izmeniti načine na koje ljudi žive i rade, redefinisati vrednosti na tržištima i dovesti do stvaranja potpuno novih proizvoda i usluga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dva razloga za slavlje na novosadskom PMF-u

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja rekonstruisanog Herbarijuma            Utorak,  23. mart 2021. godine na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu biće upamćen po svečanom otvaranju Herbarijuma, novog, modernog prostora za skladištenje raritetne zbirke od preko 200.000 biljaka, od kojih su neke potpuno isčezle sa teritorije Vojvodine. Ovaj kapitalan projekat urađen je zahvaljujući Pokrajinskom sekratarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, koji je sa osam miliona dinara u prethodne tri godine pomogao nabavku savremene opreme. Fakultet je sopstvenim sredstvima učestvovao u obezbeđivanju sredstava za nabavku mikroklime i optičkih instrumenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Onlajn prezentacija o značaju imunizacije za privredu AP Vojvodine

  • PDF

Boško Vučurević i prof. dr Zoran Gojković            U Privrednoj komori Vojvodine održana  je onlajn prezentacija - „Značaj imunizacije za privredu AP Vojvodine“.  O značaju imunizacije za privredu govorili su predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković. Predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je imunizacija važna za očuvanje zdravlja zaposlenih, jer bez zdrave nacije nema ni uspešne privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dostupne kreditne linije Razvojnog fonda Vojvodine

  • PDF

Jelena Trenkić            Razvojni fond Vojvodine (RFV) iz godine u godinu nastavlja uspešan trend poslovanja. Tako je 2020. godina bila najuspešnija od osnivanja jer je odobreno više od milijardu dinara kredita malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima kao i poljoprivrednicima sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O merama podrške pčelarstvu u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa tematskog skupa u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine u četvrtak, 19. marta 2021. godine, održan je tematski skup „Mere podrške za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine“ u organizaciji Privredne komore i Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine domaćin Okruglog stola Grupe frankofonih ambasadora u Srbiji

  • PDF

Zajednički snimak domaćina sa Grupom frankofonih ambasadora u Srbiji            Grupa frankofonih ambasadora u Republici Srbiji posetila je Privrednu komoru Vojvodine, gde je održan okrugli sto o privrednoj saradnji.
            Predsednik privredne komore Vojvodine Boško Vučurević izrazio je zadovoljstvo  što je skup organizovan u komori, a na inicijativu predsedavajućeg Grupe frankofonih ambasadora u Republici Srbiji, ambasadora Egipta  NJ.E. Amra Alguvejlija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZSV i NLB Banka a.d. Beograd nastavljaju poslovnu saradnju

  • PDF

Radislav Jovanov (desno) i Vladimir Čaprić            Za realizaciju raznih investicionih projekata, te obavljanje predstojećih setvenih radova, izvori finansiranja uz savetodavnu podršku su od ogromnog značaja za zadružni sektor - istaknuto je prilikom potpisivanja Protokol o saradnji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) sa NLB Bankom a.d. Beograd, u sredu, 10. marta 2021. godine u prostorijama ZSV. Rešavanje problema likvidnosti, posebno u uslovima otežanog poslovanja, kakvi su bili prošle godine, samo je jedan od razloga uspešne saradnje sa ovom poslovnom bankom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine: Predstavljen konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

  • PDF

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            Tematski skup„Predstavljanje konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam“, održan je u utorak, 09. marta 2021. godine, u Privrednoj komori Vojvodine .
            Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da je Privredna komora Vojvodine sa zadovoljstvom prihvatila da bude mesto gde će biti predstavljeni programi podrške privredi na pokrajinskom nivou.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com