Thu08182022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Četvrti Regionalni poslovni forum održan u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Forum u PKV najprestižnija manifestacija organizovana od strane pokrajinskih institucija            U Privrednoj komori Vojvodine održan je Četvrti Regionalni poslovni forum. Na inicijativu Skupštine evropskih regija forum je pokrenut pre četiri godine, i ove godine organizovali su ga zajedno sa Skupštinom AP Vojvodine, Pokrajinskom  vladom, Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine, Evropskom preduzetničkom mrežom i Fondom Evropski poslovi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kvalitetan profesor, još bolji učenik

  • PDF

Sa predstavljanja projekta na novosadskom PMF-u            Svesni ključne uloge nastavnika praktičara (mentora) u procesu obuke i obrazovanja budućih nastavnika i potrebe za podrškom nastavnicima početnicima u njihovom zadržavanju u profesiji, stručnjaci sa Univerziteta Konstantin Filozofski u Nitri, Slovačka (nosilac projekta), Univerziteta Janoš Seli u Komarnu, Slovačka, Univerziteta u Ostravi, Češka, Univerziteta za ekonomiju i biznis u Pragu, Češka, Karoli Eszterhazi Univerziteta u Egeru, Mađarska i Univerziteta u Novom Sadu, tačnije Prirodno-matematičkog fakulteta, okupili su se oko projekta “MENTOR TRAINING” - “MenTra”. Projekat je predstavljen u amfiteatru „Mihajlo Pupin” Prirodno-matematičkog fakulteta, Deparmana za fiziku i Departmana za matematika u subotu, 20. novembra 2021. godine i traje do 2023. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Šabić: Verna sebi i svom talentu

  • PDF

Marija Šabić i Svetlana Horvat            Potpisivanju Sporazuma o saradnji između Serbia Fashion Week-a (SFW) i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kojim je ova prestižna modna manifestacija ponela oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, održana 28. oktobra u Tržnom centru ,,Promenada" u Novom Sadu, prisustvovala je i modna dizajnerka Marija Šabić, od prvog, nultog Fashion Week-a prisutna sa svojim kolekcijama na najvećoj Srpskoj nedelji mode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SFW i zvanično sa oznakom Najbolje iz Vojvodine

  • PDF

Dr Nenad Ivanišević i Svetlana Horvat            Svečanost povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji između Serbia Fashion Week-a (SFW) i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, povodom promocije oznake kvaliteta proizvoda i usluga „Najbolje iz Vojvodine“, upriličena je 28. oktobar 2021. u novosadskom tržnom centru ,,Promenada" i predstavlja svojevrsnu krunu rada najveće manifestacije posvećene modnoj industriji u Srbiji, koja se dva puta godišnje održava upravo u ovom gradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sporazum Sekretarijata i Serbia Fashion Week-a - jedinstven spoj kreativne industrije i starih i umetničkih zanata

  • PDF

Svetlana Horvat i dr Nenad Ivanišević            U novosadskom Tržnom centru ,,Promenada", u četvrtak, 28. oktobra, upriličena je svečanost povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji između „Serbia Fashion Week“-a i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. 
            Ovim Sporazumom se precizira i otpočinje saradnja ove eminentne modne organizacije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koja se odnosi na promociju oznake kvaliteta proizvoda i usluga „Najbolje iz Vojvodine“ u okviru nedelje mode u Srbiji i jednom godišnje u okviru njihovih revija i u inostranstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekat „Poboljšanje gazdovanja šumama u ravničarskom području u zoni Dunava u HU-SRB CBC području”

  • PDF

Roland Kokai, direktor JP "Vojvodinašume"            Rizik od poplave u regionu je jedan od najvećih u Evropi. Zbog klimatskih promena, učestalosti i obima poplava očekuje se porast poplava u budućnosti. Aktivnosti u vezi gazdovanja šumama u šumama i vodnim staništima plavnih područja duž Dunava značajno su pogođena nivoom vode i poplavnim događajima. Planiranje poslovanja u poplavnim područjima (pošumljavanje, seča šuma) i aktivnosti od javnog interesa (turizma, poput lova i ribolova) u tim okolnostima zavisi od razumevanja dinamike voda i lokalna ograničenja ili mogućnosti povezane sa vodnim događajima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Više dobrih razloga za razvoj i unapređenje zadrugarstva

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj            Nakon tragičnog odlaska Radislava Jovanova, dugogodišnjeg predsednika Zadružnog saveza Vojvodine, odlukom Skupštine Saveza, mr Jelena Nestorov Bizonj je u avgustu ove godine izabrana za vršioca dužnosti predsednika, a zatim na Izbornoj skupštini i za predsednika Saveza. Na čelo ove respektabilne institucije, koja je u prethodnom periodu najzaslužnija za vraćanje poverenja u zadružni sistem, osnivanje novih zadruga i udruživanje poljoprivrednika, mr Jelena Nestorov Bizonj  došla je posle više od dve decenije staža u Savezu, u kojem radi od 1998. godine, a gde je od 2003. pa do 2021. obavljala funkciju sekretara. Sve to upućuje, a novi predsednik potvrđuje da će koliko god je to moguće, Savez insistirati na dosadašnjem pravcu delovanja, uz ispunjenje zacrtanih planova i programa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poseta privredne delegacije Koruške Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            Privredna delegacija Koruške, na čelu sa predsednikom Privredne komore Koruške Jirgenom Mandlom,  posetila je Privredu komoru Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biram PMF - biram gastronomiju

  • PDF

MSc Goran Radivojević         Uspeh koji je osvajanjem bronzane medalje na svom prvom pojavljivanju zabeležio Nacionalni juniorski tim Srbije, organizovanom od strane Kulinarske federacije Srbije (KFS) na najvećem kulinarskom takmičenju na svetu - Kulinarskoj olimpijadi IKA 2020. održanoj srednom februara u Štutgartu, zaustavljen je na neko vreme. Ali ne i prekinut. U timu sastavljenom od ambicioznih i darovitih mladih kuvara i šefova različitih ugostiteljskih objekata i studenata gastronomije, bili su i studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Za još brojnije i sadržajnije manifestacije

  • PDF

Dr Nenad Ivanišević u razgovoru sa članovima Udruženja Visovi iz Kljajićeva            „Nema turizma bez manifestacija, a bez infrastrukture turizam je avanturizam. Bez manifestacija nema žive reči, kontakata među ljudima, a izostaje i mogućnost saznanja pogrešaka, ređe pohvala na račun rada Sekretarijata.“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com