Tue11302021

Poslednja izmena:12:33:19 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Visoko priznanje Republike Koreje profesorki Ivani Živančević Sekeruš, dekanici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

  • PDF

Sa svečanosti dodele priznanja            Ambasador Republike Koreje u Srbiji, Njegova Ekselencija Hjong-ćan Če posetio je Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu u petak, 12. februara 2021. godine i tom prilikom dekanici Fakulteta, prof. dr Ivani Živančević Sekeruš uručio posebno prizanje za zasluge za razvoj odnosa dveju zemalja i doprinos u širenju korejske kulture. Priznanje je dodelilo Ministarstvo inostranih poslova Republike Koreje. Prema rečima ambasadora, ovo priznanje se retko dodeljuje strancima, te mu je utoliko bilo veće zadovoljstvo da ga on lično uruči profesorki Živančević Sekeruš. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đorđe Raković: Uz Garancijski fond Vojvodine lakši pristup poslovnim bankama

  • PDF

Đorđe Raković            Direktor Garancijskogh fonda Vojvodine (www.garfond.rs), gospodin Đorđe Raković, govorio je za naš portal o ulozi fonda u razvoju vojvđanske i srpske privrede, novim kreditnim linijama i planovima za naredni period.   

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrška studentskom preduzetništvu

  • PDF

Šansa mladih za prelazak sa teorije na praktičan rad            Projekat pod nazivom ,,Ecosystem - student entrepreneurship beyond borders” (Izgradnja preduzetničkog ekosistema - studentsko preduzetništvo van granica), koji se sprovodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, realizuje se u saradnji sa Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu i Regionalne privredne komore Segedina. Tim povodom organizovana je otvarajuća konferencija u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta, u prisustvu učesnika iz Srbije, dok su se partneri iz Mađarske mogli uključiti putem video-platforme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završna manifestacija ,,Energija je svuda oko nas 2020’’

  • PDF

Sa Zoom konferencije na Privrednoj akademiji u Novom Sadu            Završna manifestacija projekta ,,Energija je svuda oko nas 2020.’’, objava rezultata  i dodela nagrada ove godine održana  je online, putem Zoom aplikacije, 21.1.2021. godine  na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Vladimir Medović: Evropske vrednosti i pristupanje trećih država Evropskoj uniji

  • PDF

Prof. dr Vladimir Medović            Prof. dr Vladimir Medović na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Privredne akademije u Novom Sadu, održaće tokom februara intenzivni trening kurs pod nazivom: “Evropske vrednosti i pristupanje trećih država Evropskoj Uniji”, planiran u okviru Žan Mone modula - “Primena vrednosti EU u politikama država kandidata”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine prigodnom svečanošću obeležila 102. godišnjicu

  • PDF

Laureati nagrade "Kosta Mirosavljević" za 2020. godinu            U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) održana je svečanost na kojoj je obeležena 102. godišnjica postojanja, a tom prilikom dodeljene su  nagrade „Kosta Mirosavljević“ i priznanja najuspešnijim privrednim društvima, privredniku i privrednici u godini za nama. Prvi put smo dodelili i priznanje „ Zlatno pero privrede“ za medijski doprinos razvoju privrede u AP Vojvodini. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Raspisani konkursi Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama

  • PDF

Čuvari tradicije FA Vila iz Novog Sada            Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama raspisao je konkurse iz svih oblasti svog delokruga rada u ukupnom iznosu od 129.910.400 dinara. Konkursi iz oblasti kulture, javnog informisanja i odnosa s verskim zajednicama traju od subote, 30. januara, do 1. marta 2021. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Besplatne online pripreme na novosadskom PMF

  • PDF

Jedinstvena prilika za proveru i dopunu znanja pred upis na fakultet            Prirodno-matematički fakultet i ove godine organizuje BESPLATNE ONLINE PRIPREME za fakultetske prijemne iz matematike, informatike, hemije, zaštite životne sredine i biologije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nebojša Ilić: Uspešna saradnja Pokrajinske vlade i FINS-a obezbeđuje viši nivo kvaliteta rada

  • PDF

 Savremena oprema od neprocenjivog značaja za rad FINS-a            Dr Nebojša Ilić, v.d. direktor Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS), sa 13 godina iskustva u ovoj respektabilnoj ustanovi, od pre nekoliko meseca je na njenom čelu. Sa početkom Nove 2021. godine, zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, uspostavljena je nova laboratorija za GMO analize, a očekuje se i nabavka savremene opreme za utvrđivanje nivoa pesticida, mikrotoksina, etarskih ulja i drugih elemenata prisutnih u hrani za ljude i hrani za životinje, koja će dosadašnje analize vršene u ovoj ustanovi podići na kvalitativno viši nivo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prirodno i kulturno nasleđe u fokusu pilot projekta PRONACUL

  • PDF

Sa nedavne online konferencije u organizaciji novosadskog PMF-a            Članovi projektnog tima ispred Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu u petak, 15. januara 2021. godine u 12.00h organizovali su pres konferenciju putem ZOOM platforme. Odazvale su se brojne medijske kuće i novinari koji prate rad Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Predstavljeni su primeri dobre prakse poput: Vinarije Acuminicum, Muzeja pčelarstva i vinarija Živanović, Perkov salaš, Vinarija Erdevik, Etno kuća u Maradiku, Manastir Krušedol, SRP Zasavica i Ekološki centar Radulovački.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com