Sun06042023

Poslednja izmena:11:05:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

INNOKEP-FEED

  • PDF

Ostvareni ciljevi međunarodnog projekta INNOKEP-FEED            Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS) u Univerzitetu u Novom Sadu (UNS) i Departman za zdravlje, nauku o životinjama i bezbednost hrane (VESPA) u Univerzitetu u Milanu (UNIMI) udružili su znanje i ekspertizu u okviru projekta Innovative Know-How Exchange Programme (KEP) in Animal Nutrition and Feed Technology (INNOKEP-FEED).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nauka i privreda u sinergiji za bolje sutra

  • PDF

Prof Nebojša Gvozdenović, Frančesko Maši, prof. Milica Pavkov-Hrvojević, prof. Srđan Kolaković            Našoj privredi su potrebni mladi stručnjaci, spremni da se dalje razvijaju i stiču kvalitetno iskustvo, a upravo je to jedan od razloga potpisivanja sporazuma o saradnji između DDOR osiguranja i tri eminentna fakulteta Novosadskog univerziteta: Prirodno-matematičkog i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Ekonomskog fakulteta iz Subotice.   Ugovor su potpisali predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši, prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, prof. dr Srđan Kolaković, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, koja je tom prilikom rekla:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KITE d.o.o. - Reč partnera

  • PDF

Mr Đorđe Mišković            KITE d.o.o. i ove godine je bila partner manifestacije „Žetveni dan“, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), uz pomoć OZZ „Nizina“ iz Plavne i OZZ „Lovrenac“ iz Mladenova. Delatnost ove kompanije vezana je za prodaju i servis poljoprivredne mehanizacije, prodaju motornih ulja i maziva, semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja, snadbevanje originalnim rezervnim delovima. Posebno atraktivan prodajni program čine lideri kvaliteta na svetskom tržištu, pre svega John Deere, jedan od najvećih i najpopularnijih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XV Žetveni dan na vojvođanskim poljima

  • PDF

Obraćanje zvaničnika na otvaranju Žetvenog dana ZSV u Mladenovu            Zadružni savez Vojvodine (ZSV), uz pomoć OZZ „Nizine“ iz Plavne i ZZ „Lovrenac“ iz Mledenova, organzovao je prvog julskog dana na potesu Plavna - Mladenovo tradicionalnu manifestaciju kojom se i oficijelno proglašava početak žetve pšenice u Vojvodini. Partnersku podršku i ovog puta pružili su Privredna komora Vojvodine (PKV), Garancijski fond AP Vojvodine i Kompanija KITE d.o.o., uz prisustvo poljoprivrednika, predstavnika zemljoradničkih zadruga, agrarnih stručnjaka, partnerskih kuća DDOR i NLB banka, medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PROJEKAT LIFEdu, GOSTI U NOVOM SADU

  • PDF

Zajednički snimak učesnika projekta na Petrovaradinskoj tvrđavi            U okviru programske aktivnosti LTTA „Outdoor activities“ u sklopu projekta Learning through Interdisciplinary Field Education (LIFEdu), od 9.05. do 13.05.2022. održana je treća po redu obuka u kojoj su učestvovali, pored tima iz Srbije i timovi iz Olomouca i Maribora. Timove u sve tri države činili su univezitetski profesori, studenti i nastavnici osnovnih i srednjih škola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi konkurs za sticanje oznake kvaliteta Najbolje iz Vojvodine

  • PDF

Zajednički snimak učesnika sastanka u novosadskom hotelu Veliki            U poslovnim prostorijama restorana i hotela ,,Veliki“ u Novom Sadu, jednog od ukupno osamnaest prošlogodišnjih dobitnika oznake ,,Najbolje iz Vojvodine“, u utorak, 31. maja 2022. godine, održano je predstavljanje novog Konkursa za sticanje prava korišćenja ovog prestižnog znaka, koji se, kao i prethodne godine, dodeljuje najboljima u svojim kategorijama na tri godine. Pravo učešća na Konkursu imaju pravna lica, preduzetnici, fizička lica ili drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, odnosno organizatori programa i manifestacija, koji imaju sedište ili prebivalište na teritoriji AP Vojvodine. U protekloj 2021. godini, oznaku je ponelo osamnaest kompanija i to osam u kategoriji proizvodi, dve u kategoriji usluge i još osam u kategoriji programa ili manifestacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doc. dr Nenad Stefanović: Privilegija je raditi sa mladim, ambicioznim ljudima željnim znanja

  • PDF

Doc. dr Nenad Stefanović            Za dr Nenada Stefanovića, docenta na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, profesora na predmetu: Rimsko pravo i istorija pravnih institucija, ovogodišnja, XII po redu manifestacija u besedništvu bila je do sada najbolja:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Mirko Kulić: Ovo je vreme primene prava po Ulpijanovim proncipima

  • PDF

Prof. dr Mirko Kulić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu            - Drago mi je što sam bio deo ove smotre lepog govora - obratio se prisutnima po završetku XII Takmičenja u besedništvu „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat) na Fekultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Mirko Kulić, dekan fakulteta, objasnivši da je cilj ove manifestacije da se pospešuje lep govor i razvijaju govorničke sposobnosti kod studenata ovog fakulteta, jer je pravna struka upućena na to da je važna reč. Važna svuda, ali u pravu važnija nego na drugim mestima Prema rečima dekana, za pravnike je važno da imaju govorničke sposobnosti, zato je još u antičko doba među različitim oblicima besedništva izdvojeno i sudsko.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XII takmičenje u Besedništvu - Govori da te vidim ko si

  • PDF

Zajednički snimak učesnika takmičenja i profesora            Dvanaesto takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 31. maja 2022. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je imala priliku da čuje besede studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragan Soleša: Neophodna podrška države u školovanju IT stručnjaka

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša            Revije kratkog đačkog filma - FILMić 2022, održana je 26. maja 2022., u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžemt (FIMEK), Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, po petnaesti put, kako bi se od osnovnoškolskog, odnosno srednjoškolskog uzrasta podsticala kreativnost učenika u pravcu digitalne pismenosti. Ove godine 26 timova od po tri člana, sa teritorije čitave zemlje, poslalo je svoje radove, a najbolji među njima, ukupno 16 timova u različitim kategorijama, dobili su vredne nagrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com