Fri12092022

Poslednja izmena:10:32:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Garancijski fond AP Vojvodine širi paletu konkursnih linija

  • PDF

Đorđe Raković            Direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine, gospodin Đorđe Raković, osvrnuo se u intrvjuu za novogodišnji broj revije TopSrbija-Najbolje iz Srbije na značaj i ulogu ove pokrajinske institucije, koja sledeće, 2023. godine, obeležava pune dve decenije aktivnog rada na finansijskom tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studijska poseta Italiji u okviru projekta "Povećanje produktivnosti i kvaliteta odabrnih vrsta voća i povrća"

  • PDF

Zajednički snimak učesnika studijskog putovanja            U periodu 27.11.-1.12.2022. godine organizovana je poseta severnoj italijanskoj pokrajini Trentino-Južni Tirol u okviru implementacije USAID projekta „Povećanje produktivnosti i kvaliteta odabrnih vrsta voća i povrća", u saradnji Makedonske asocijacije zemljoradničkih zadruga, Zadružnog saveza Vojvodine i Zadružnog saveza južne Srbije. Delegaciju Zadružnog saveza Vojvodine činili su Lea Jovanov, asistent na projektu, Miladin Lazić, direktor OZZ Kisač Kisač i Nenad Mišljenović, diplomirani agronom i rukovodilac voćnjaka u ZZ Graničar Šid, učesnici na projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Oznaka „Najbolje iz Vojvodine 2022“ za izuzetnost

  • PDF

Sa uručenje priznanja Novosadskom sajmu         - Ideja projekta „Najbolje iz Vojvdoine“, jeste razvijanje ekonomskog patriotizma, da prestanemo da pričamo da nemamo dobra vina, da nemamo dobre sireve i ostalo. Mi danas proizvodimo vrhunska vina, vrhunske sireve, Vojvodina ima vrhunsku gatronomsku ponudu i izuzetnu ponudu manifestacija. Ideja je da kroz „Najbolje iz Vojvodine“ i turiste koji dolaze na teritoriju AP Vojvodine, kojih je sada preko pola miliona, što predstvlja bolji rezultat nego u referentnoj 2019. godini, da ih usmerimo na ono što jeste najbolje iz Vojvodine. Oni koji od danas nose ovu oznaku jesu najbolje što Pokrajina ima, kao i prošlogodišnji nosioci oznake - izjavio je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, povodom uručenja sertifikata o korišćenju oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u Hali „Master“ u vreme 53. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu. Ovaj brend ustanovljen je od strane Vlade Vojvodine, Sekretarijata za privredu i turizam 2004. i bio aktuelan do 2016. godine. Obnovljen je proširen kategorijom sektora turizma - destinacije i proizvodi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani matematike na novosadskom PMF-u

  • PDF

Prirodno-matematički fekultet u Novom Sadu            U petak, 18. novembra 2022. godine počinje manifestacija Dani matematike u Novom Sadu, tradicionalna manifestacija u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Društva matematičara Novog Sada i Ogranka Srpske akademije nauka u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

V Regionalni biznis forum počeo sa radom u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa Foruma u Privrednoj komori Vojvodine            Sa ciljem uspostavljanja konekcije između kompanija, regionalnih privrednih komora, razvojnih agencija i drugih institucija sa kompanija, uglavnom iz Republike Srbije, u smislu poboljšanja ekonomske klime za poslovanje i nove investicije, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u utorak, 15. novembra 2022. godine  otvoren je V Regionalni biznis forum.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Preduzetništvo je stub razvoja društva

  • PDF

Sa konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            Po drugi put ove godine u prostorijama Privredne komore Vojvodine (PKV), 19. oktobra, upriličeno je okupljanje – „Ja, Preduzetnik Kluba“ u Novom Sadu sa 50-tak  učesnika, koji su imali priliku da čuju dvojicu sjajnih panelista, Andriju Gerića, bivšeg sportiste i dipl. psihologa, preduzetnika i Vladimira Milićevića, osnivača i direktora ProMobi, najvećeg servisa mobilne telefonije u regionu, o razvojnom putu lidera, i nakon toga međusobno se upoznaju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Različitost, da li je prihvatamo i da li smo za nju spremni

  • PDF

            Tribina pod nazivom „Preduzetništvo za ranjive grupe i održivost“ održana na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, deo je projekta „Razvoj socijalnog preduzetništva kroz unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa“ na kojem Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžmet (FIMEK) Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu učestvuje kao partner.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opština Čajetina pobednik konkursa „Ekoopština“ u kategoriji „Održivo upravljanje otpadom“

  • PDF

Sa dodele priznajna u Ambasadi Republike Francuske u Srbiji            Opština Čajetina i grad Užice pobednici su prvog konkursa za održive gradove pod nazivom „Ekoopština“, u kategoriji „Održivo upravljanje otpadom“, koji je organizovala Ambasada Republike Francuske u Srbiji. U sredu 12. oktobra 2022, u ambasadi Francuske u Srbiji organizovana je svečana dodela nagrada prvog konkursa za održive gradove „Ekoopština”, platforme za razmenu između lokalnih samouprava, preduzeća i ustanova u borbi protiv klimatskih promena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srednja stručna škola Borislav Mihajlović Mihiz u Irigu

  • PDF

            Srednja stručna škola „Borislav Mihajlović Mihiz“, jedina je srednja škola na teritoriji opštine Irig. Osnovana je 2009. godine sa namerom da u skladu sa razvojnom orijentacijom opštine pruži mogućnost školovanja mladim ljudima u sticanju adekvatnih zanimanja. Školu pohađa 150 učenika i osim smera: kuvarski tehničar, u ovoj fruškogorskoj varoši, okruženoj vinarijama, osnivanje smera vinar/vinogradar bilo je logično. Po osnivanju, ovaj smer je bio jedini u Srbiji, u međuvremenu formirano je još nekoliko, ali je broj učenika koji se opredeljuje za ovaj smer mali u odnosu na potrebe privrede. Naime, poslednje dve godine na ovaj smer u iriškoj školi nije upisan nijedan učenik, iako je škola opremljena najsavremenijom opremom, a potražnja za ovim profilom velika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Krkobabić Bez zadruga nema sela, bez sela nema ni Srbije

  • PDF

Milan Krkobabić poručio da se nastavlja podrška zadrugarstvu i poljoprivredi            „Čovek koji je pokrenuo nezaustavljivi proces revitalizacije zadrugarstva u Srbiji, a zbog postignutih rezultata kažu da je „Ministar od akcije i rezultata“, bila je, sasvim opravdana, najava za Milana Krkobabića, ministra za brigu o selu, od strane Mirele Mitrić, novinara RTV i moderatora manifestacije „Uz zadruge do savremene mehanizacije", održane 05. oktobra 2022. na parceli ZZ „Žitopromet“ Kikinda, na kojoj su prisustvovali brojni zadrugari, poljoprivrednici, poslovni partneri i predstavnici medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com