Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

FIMEK prepoznatljiv po upotrebnoj vrednosti diplome

  • PDF

Rukovodilac projekta EU Master Study prof. dr Marijana CarićMaster program “Ekonomsko-pravne studije Evropske unije”, razvijen je prošle godine na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu (FIMEK) u saradnjisa Centrom za evropske studije Univerziteta u Segedinu i finansiran od strane Evropske unije kroz IPA program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija. Ovo je prvi program ovakve vrste koji je rađen i dovršen kod nas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK ozvaničio praksu za svoje studente

  • PDF

U SPENS medija centru 16.10.2012. godine Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu potpisao je ugovore o saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj Banat. Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu je ovim ugovorom studentima master programa “Ekonomsko – pravne studije Evropske unije” omogućio praksu i stažiranje u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka i Regionalnom centru za društveno- ekonomski razvoj Banat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Vasin: Podrška Pokrajinske vlade top manifestacijama

  • PDF

Miroslav Vasin u društvu pobednikaJedan od pokrovitelja vodeće manifestacije u Kikindi, koja se po 27. put održava po tradiciji svakog drugog vikenda u oktobru, znana kao„Dani ludaje“, uz Turističku organizaaciju grada, bila je Pokrajinska vlada. Pokrajinski sekretarza privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasinbio je radoznao i voljan da sve vidi, čuje i popriča sa Kikinđanima i strpljivo odgovara na pitanja novinara, zadovoljan pre svega na tako uspeloj organizaciji ove jedinstvene i neobične slave u čast običnoj biljci-tikvi, bundevi ili kako se samo u severnobanantskom kraju to kaže - Ludaji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novinari DAN-a u radnoj poseti Zrenjaninu

  • PDF

Dvadesetak novinara iz štampanih i elektronskih medija, kojima je zajednička aktivnost u novinarstvu praćenje agrara, članovi Društva agrarnih novinara DAN, su nastavljajući svoju bogatu ovogodišnju aktivnost,  u sredu, 10. oktobra, bili u radnoj poseti zrenjaninskoj opštini, kojom prilikom su bili primljeni u Gradskoj kući od strane novog opštinskog rukovodstva, te posetili preduzeća "Žitoprodukt", udruženja povrtara "Carska bašta" u Mužlji i u Lukinom Selu,. Sadržajan radni dan je završen posetom Ribarskom gazdinstvu "Ečka" i prisustvom početku sezone izlova ribe iz ovog jezerskog kompleksa, kao i simboličnom otvaranju pogona hladnjače u ovoj firmi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić: Agrarni budžet prilagoditi potrebama sredine

  • PDF

Radovan Bulajić-Ideje nove opštinske vlasti u Zrenjaninu je da agrarni budžet, koji nije mali, prilagodi potrebama sredine.Pokušavamo da sve opštinske organe da neki način naviknemo na takav način razmišljanja. Da ne tražimo stalno pomoć od države, da ne kukamo stalno šta će nam dati Republika a šta Pokrajina, nego da pare koje imamo iskoristimo najracionalnije i da nam se te pare, na neki način vrate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TOPSRBIJI priznanje Novosadskog sajma

  • PDF

TOPSRBIJA u štampanom i elektronskom izdanju predstavila NAJBOLJE IZ SRBIJE„Poštovani Mihailo,

Zahvaljujem Vam se u svoje lično ime i u ime Novosadskog sajma, na podršci koju ste nam pružili aktivnim praćenjem događaja na protekloj manifestaciji.

U prilogu su Sajamske informacije i linkovi emisija o proteklim sajmovima.

Ujedno koristim priliku da Vas pozovem na saradnju za Sajam LORIST2013. koji će se održati od 1. do 6. oktobra na Novosadskom sajmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u finalu takmičenja iz međunarodnog humanitarnog prava

  • PDF

Jedanaesto po redu Moot Court takmičenje iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava (MHP)  održalo je od 28. septembra do 1.oktobra 2012. godine , u prostorijama Crvenog krsta Srbije. Na takmičenju su svoje znanje i razumevanje međunarodnog humanitarnog prava testirali studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, Fakulteta za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove, kao i studenti Univerziteta u Beogradu sa Fakulteta političkih nauka, Fakulteta bezbednosti, Vojne akademije i Pravnog fakulteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uz završetak Jesenjih sajamskih manifestacija na Novosadskom sajmu

  • PDF

Zavesa na prvoj u nizu jesenjih sajamskih manifestacija na Novosadskom sajmu pod nazivom LORIST i Sajam turizma, u okviru koje je bilo čak 6 sajmova, je spuštena. Završilo se efektno, poslednjeg dana na manježu sajma dodelom nagrada najboljim grlima i njihovim vlasnicima u okviru HorseVillea, u istom stilu kako je bilo sve vreme trajanja LORIST-a u hali 1 i 3, prvog i drugog dana na Sajmu turizma i sve vreme trajanja veličanstvenog i jedinstvenog HorseVillea.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Vidoje Vujić: Ne gledajmo više u retrovizor, već u budućnost

  • PDF

Prof. dr Vidoje Vujić u razgovoru sa Elizabetom BerčekBez obzira da li putovanja imaju karakter obrazovanja kod mlađih, ili isustva kod starijih, ona uvek predstavlju radost kretanja u nekom pravcu.

Upravo je taj doživljaj radosti bio prisutan na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, gde se od 17.-30. septembra, u hali Master okupila elita domaćeg turističkog potencijala kao i zemalja iz regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ištvan Pastor: Odajem priznanje Novosadskom sajmu na uspešnoj organizaciji

  • PDF

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, obišao je danas štandove na 45. Međunarodnom sajmu lova, ribolova i sporta – LORIST i Sajmu turizma na Novosadskom sajmu. Gospodin Pastor je pre toga prisustvovao Prvom skupu turističkih vodiča Vojvodine čije je održavanje sa zadovoljstvom podržao jer smatra da su obrazovani, kvalitetni i poletni turistički vodiči ono bez čega se ne može govoriti o ozbiljnijem uzletu turizma u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji. Nakon obilaska sajma, vidno zadovoljan viđenim, obratio se novinarima na kratkom brifingu upriličenom na štandu JP “Vojvodinašume”:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com