Mon04152024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Da li znate šta su stećci?!

  • PDF

Novi projekat poveren Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu            Upravo tako se zove novi projekat u koji je uključen Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu (PMF), te se veruje da će priča pobuditi interesovanje i onima koji znaju šta su stećci, a svakako svima koji se prvi put upoznaju sa ovim vidom srednjovekovnih kamenih, nadgrobnih spomenika, jedinstvenog oblika i ornamentike, sa izuzetnom kultrunom i dokumentarnom vrednošću, koji su zapravo veoma opipljiv fenomen - s pravom uvršten na UNESKOVU listu svetske baštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ustisci maturanata gimnazije "Borislav Petrov Braca" iz Vršca sa nagradnog putovanja koje im je omogućio FIMEK

  • PDF

Nezaboravno putovanje pobednika takmičenja "Fimek nagrađuje znanje"            Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu javili su se maturanti gimnazije "Borislav Petrov Braca" iz Vršca koji su u maju pobedili na takmičenju "FIMEK nagrađuje znanje" i osvojili nagradno putovanje na kojem su bili od 25. avgusta do 2. septembra 2023. godine, a ovo su njihovi utisci:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obeležena krsna slava Univerziteta Privredna akademija - Sv. Sava Gornjokarlovački

  • PDF

Sa slave Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu            U svečanoj atmosferi povodom slave Sveti Sava Gornjokarlovački na Univerzitetu Privredna akademija, u utorak,18. Jula 2023. godine, domaćini i brojne zvanice još jednom su ukazale na prirodnu i neraskidivu vezu akademske i duhovne zajednice, njihovu neminovnost i trajanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žetveni dan ZSV jedna od najvažnijih manifestacija za naš agrar

  • PDF

Obraćanje mr Jelene Nestorov Bizonj            Mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica ZSV, pozdravila je sve zadrugare i drage goste, poželela dobrodošlicu na ovaj lep Žetveni dan 2023. Posebno je pozdravila Janka Nikolića, direktora ZZ „Graničar“ iz Šida, kao domaćina i zahvalila se njemu i zadrugarima na izuzetnom doprinosu u organizaciji ove manifestacije. Pozdravila je i državnog sekretara Ministarstva za brigu o selu, Snežanu Petrović, Ivana Popović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Petra Samulovca, pomoćnika pokrajisnkog sekretara za poljoprivredu, Boška Vučurevića, predsednika Privredne komore Vojvodine, uvažene partnere iz kompanije „KITE“ d.o.o. i Đorđa Miškovića, izvršnog direktora, Zorana Semjenovića, predsednika opštine Šid, i sve zadruge prisutne. Pozdravila je i predstavnike DDOR-a, Garancijskog fonda Vojvodine, Razvojnog fonda Vojvodine, i sve druge sa kojima ZSV intenzivno sarađuje i izrazila nadu da će saradnja biti nastavljena. Pozdravila je i brojne predstavnike akademske zajednice, posebno akademika prof. dr Dragana Škorića, prof. dr Zorana Keserovića, prof. dr Slobodana Sedlara, te predstavnike medija koji prate ovaj Dan, i sve aktivnosti Saveza, i prenose poruke u javnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZZ Zrenjanin pustila u rad podno skladište

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj i Darko Gavrilović            Veliki je događaj kada se nešto dugo planira, i treba, a ne može. I na kraju može. Upravo to se desilo 30. juna 2023. godine kada je ZZ „Zrenjanin", uz prisustvo Jelene Nestorov Bizonj, predsednice ZS Vojvodine, brojnih zvanica, direktora zadruga iz okruženja, kooperanata, medija, obeležila otvaranje i puštanje u rad podnog skladišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rimski put vina Fruške gore - putem vina, nasleđa i rimskih careva

  • PDF

Mr Jasna Čordaš na KZN u Privednoj komori Vojvodine            Vinski turizam pokazuje ogromnu vitalnost na globalnom turističkom tržištu, kao i sve značajnije mesto u turističkoj ponudi Srbije. Posmatran sa aspekta najbolje poveznice između lokalne trgovine, hrane i kulture, trend razvoja vinskog turizma podrazumeva neophodnost kontinuirane, aktivne uloge države, pokrajine, lokalnih zajednica, ali i prepoznavanje i razumevanje potreba vinskih turista u cilju zadovoljenja njihovih očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nenad Ivanišević otvorio Međunarodnu konferenciju Rimski putevi vina Fruške gore

  • PDF

Dr Nenad Ivanišević            Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, otvorio je u ponedeljak, 26. juna, Međunarodnu konferenciju pod nazivom  ,,Rimski putevi vina Fruške gore“, u Privrednoj komori Vojvodine. Ova konferencija je rezultat projekta ,,Erasmus Heritaccess“, u kom pored Srbije, učestvuju Španija, Italija, Nemačka, Slovenija i Grčka. Organizator konferencije i projektni partner je Evropski klaster ,,Alpe Adria Pannonia“, uz pomoć i podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đorđe Raković: Deset garantnih linija Garancijskog fonda Vojvodine

  • PDF

Đorđe Raković            Garancijski fond Autonomne pokrajine Vojvodine (APV) obeležava dvadeset godina uspešnog rada i poslovanja. Više o preduzetim aktivnostima i uslovima poslovanja govori gospodin Đorđe Raković, direktorFonda:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nauka i praksa u službi agrara

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj i dr Jonel Subić            Jezik saradnje na relaciji obrazovanje/nauka i privreda/poljoprivreda je najpoželjniji jezik komunikacije. Saradnjаizmeđu poslovnih partnera, privrednih organizacija, obrazovnih insitucija i sl., podrazumeva „win-win” situaciju, gde dve strane nešto zajednički planiraju, rade i obe imaju koristi, mereno kriterijumima obostranog interesa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi konkurs za dodelu na korišćenje oznake Najbolje iz Vojvodine

  • PDF

Sa KZN u Info centru Turističke organizacije Vojvodine    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je konkurs za sticanje prava na korišćenje znaka kvaliteta proizvoda, usloga i manifestacija ,,Najbolje iz Vojvodine“, a na osnovu Pravilnika o postupku, uslovima, načinu dodele i korišćenja Znaka. Na konferenciji za medije u Info centru Turističke organizacije Vojvodine u Novom Sadu, na temu značaja i uloge oznake ,,Najbolje iz Vojvodine“, govorili su pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, direktor Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović, direktor kvaliteta u domaćoj kontrolnoj kući ,,Jugoinspekt - Novi Sad“ d.o.o., Miloš Rodić, i predstavnici korisnika oznake - kompanija ,,Univerexport“ i Mlekara ,,Farmer“ iz Čuruga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com