Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Aktivnosti Zadružnog saveza Vojvodine

 • PDF

Mr Jelena Nestorov na sastanku sa predstavnicima zadružnih saveza regiona                Na osnovu duge tradicije zadrugastva, započete 1846. osnivanjem „Gazdovsky spolok“ u Bačkom Petrovcu, prve zadruge na tlu Srbije, treće na svetu,kao i višegodišnjem pregalačkom radu za poboljšanje statusa zadruga i njenih zadrugara, Zadružni savez Vojvodine (ZSV) stekao je značajno mesto u velikoj svetskoj porodici zadrugarstva, što je i potvrđeno na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

15. Revija kratkog đačkog filma FILMić 2024 Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu

 • PDF

Zajednički snimak po završetku manifestacije            Univerzitet Privredna akademija, amfiteatar „Prof. dr Slavko Carić“, po petnaest put bio je mesto susreta filmadžja iz osnovnih i srednjih škola Srbije, koji su se, u timovima od po tri člana, takmičili na, sada već vrlo vrednom za ovu kategoriju, nadmetanju za najbolji kratki đački film.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Tatjana Pivac: Aktivnosti unutar studentiskih udruženja su ulog u budućnost

 • PDF

Prof. dr Tatjana Pivac i prof. dr Igor Stamenković            Prof. dr Tatjana Pivac, prodekan za nastavu, i prof. dr Igor Stamenković sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Novi Sad, svojim prisustvom dali su još jednom punu podršku studentima, članovima Udruženja, mladim ljudima koji traže načine da prošire svoja znanja koja dobijaju tokom školovanja, da bi se, nakon sticanja diplome, što aktivnije uključili u realne poslove kojim su odlučili da se bave.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vidimo se na selu - Mini sajam SA SRBIJOM NA TI ili Promocija ruralnog turizma na PMF-u

 • PDF

Deo studentskog tima koji je sa uspehom realizovao Sajam            Prirodno-matematički fakultet uNIVERZITETA u Novom Sadu (PMF) je u subotu, 25. maja, bio domaćin Mini sajma „Sa Srbijom na TI“, u organizaciji Udruženja studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“. U cilju promocije ruralnog turizma kroz radove studenata i stručna predavanja otvorene su teme i traženi odgovori na pitanja o značaju sela, kako ga doživljavamo, kakve benefite donosi, a predstavljeni su i seoski turistički potencijali naše zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promocija novih doktora nauka na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu

 • PDF

Zajednički snimak doktoranata sa mentorima            Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, 22. maja 2024. godine održana je promocija novih doktora nauka koji su doktorirali u protekloj akademskoj godini na Univerzitetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Garancijski fond Vojvodine na strani žena preduzetnica

 • PDF

Đorđe Raković            Poslednjih godina žene sve više pokazuju interesovanje za ulazak u preduzetničke vode. Iako je odnos žena i muškaraca preduzetnika i dalje u korist muškaraca, podaci govore da je ukupan ženski potencijal, uključujući i žensko preduzetništvo, velikim delom neiskorišćen ili nedovoljno razvijen.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kvalitetan proizvod uvek nađe put do pravih kupaca

 • PDF

Boško Vučurević            Privredna komora Vojvodine (PKV) petu godinu za redom našla se u ulozi domaćina 5. po redu Dana voćara i vinogradara, na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

„Poljoprivreda 5.0 - Inovacije u održivoj poljoprivredi“ i predstavljanje sajma EIMA u Bolonji

 • PDF

Obraćanje ambasadora Italije u Srbiji Luke Gori            „Italija i Srbija imaju velike potencijale za saradnju u oblastima informacionih tehnologija, veštačke inteligencije, biotehnologije i energetske i zelene tranzicije“, poručio je ambasador  Italije u Srbiji Luka Gori, na jednom od nazjnačajnijih i najposećenijih konferencijskih događaja 91. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, posvećenom konceptu poljoprivrede 5.0, inovacijama u održivoj poljoprivredi i prezentaciji sajma „EIMA“, koji će se u novembru održati u Bolonji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružni savez Vojvodine na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

 • PDF

Mr Jelena Nestorov sa predstavnicima zemljoradničkih zadruga iz regiona            Aktivnosti Zadružnog saveza Vojvodine na Sajmu poljoprivrede započele su susretom predstavnika ZS iz regiona. Za okruglim stolom na temu: „Zemljoradničko zadrugarstvo u regionu-stanje i perspektive“, osim mr Jelene Nestorov, predsednice Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) učestvovali su: Rajko Kulaga, predsednik Zadružnog saveza Republike Srpske, Božo Volić, predsednik Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza, Lordan Ljubenkov, predsednik Zadružnog saveza Dalmacije, Lazar Boev, član Upravnog odbora Makedonske asocijacije zemljoradničkih zadruga i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi

 • PDF

Zajednički snimak nagrađenih sa organizatorima            U Novom Sadu sinoć su dodeljene nagrade „Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi . Događaj su organizovali Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, Privredna komora Srbije, Privredna komora Vojvodine uz podršku Banke Inteza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com