Tue07052022

Poslednja izmena:11:21:29 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Zadružni savez Vojvodine posetila delegacija Islamske republike Iran

 • PDF

Sa sastanka predstavnika ZSV sa delegacijom Irana             Delegacija Islamske republike Iran na čelu sa ambasadorom Rašid Hasanpur Baei-om i prvim savetnikom Davud Zamanijanom posetila je u ćetvrtak, 19. maja, Zadružni savez Vojvodine, gde je održan sastanak sa delegacijom Saveza predvođenom mr Jelenom Nestorov Bizonj, predsednicom Saveza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF studentski tim sa projektom LARA na pobedničkom postolju Evrope

 • PDF

Svet prepoznaje potencijal srpske mladosti            Prošle godine u oktobru, tim sa Prirodno-matematičkog fakulteta „PANONSKA POSADA”, u sastavu Aleksandar Rončević, Mihailo Milenković, Petar Kapriš i Vladimir Krsmanović, svi sa smera Računarske Nauke, odneo je PRVO MESTO  na nacionalnom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u kategoriji studentskih inovacija (http://inovacija.org/ ). Oni su razvili inovaciju „Lara" -  sistem za automatsku detekciju nezgoda i spašavanje mornara, koji se sastoji od hardverskih  i softverskih sistema.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine uručila Kapije uspeha najboljima u 2021

 • PDF

Zajednički snimak laureata sa organizatorima            Tradicionalno, 30. put,  Privredna komora Vojvodine  dodelila je   priznanja za dostignuti kvalitet usluga u turizmu i ugostiteljstvu.  Svečana dodela upriličena je u hotelu
„Park“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Back to the Golden 80s

 • PDF

Otvaranje programa uz prigodan skeč            Tematsko veče, pod nazivom „Back to the Golden 80s", 53-će po redu, održano je nedavno u Studentskom kulturnom centru „Fabrika". Grupa od 8 studentkinja treće godine modula  hotelijerstva i turizma, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovala je praktičan deo ispita iz predmeta „Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu" pod rukovodstvom predmetnog profesora prof. dr Anđelije Ivkov Džigurski i asistenta prof. dr Igora Stamenkovića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gourment sajam i zatvarajuća konferencija projekta Pannonia Gourmet

 • PDF

Izlaganje Vladice Vojinović, konsultanta i projektnog menadžera            U četvrtak 12.05. održana je zatvarajuća konferencija projekta u Gourmet centru u Vrdniku, a istog dana je otvoren Gourmet sajam koji je održan 12. i 13. maja. Na događaju su govorili pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, rektor Educons Univerziteta prof.dr Aleksandar Andrejević, menadžer na projektu Vladica Vojinović, u prisustvu brojnih gostiju iz relevantnih  institucija, organizacija i ključnih aktera u sektoru turizma. Nakon svečanog dela konferencije, organizovana je degustacija Eat Pannonija proizvoda koji su bili izloženi u okviru Gourmet sajma, nakon čega je događaj zaključen sa organizovanim koktelom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Trebinje u znaku vojvođanske tradicije i gastronomije

 • PDF

Vojvođanska delegacija u Trebinju            Minulog vikenda u Trebinju je održana manifestacija „Dani Vojvodine", u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine. Ova turističko - ekonomska manifestacija najbolje objedinjuje i predstavlja turističku ponudu AP Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov: ZZ „Mrkšićevi salaši“ ponos vojvođanskog zadrugarstva

 • PDF

Obraćanje mr Jelene Nestorov predstavnicima medija

            Zemljoradnička zadruge „Mrkšićevi salaši“ u Srpskom Itebeju odnedavno je bogatija za savremeni pogon za preradu mesa. Povodom završetka izgradnje objekta, koji će zvanično biti pušten u rad ovih dana, 31. marta je upriličena poseta Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) i medija. Među gostima bila je i mr Jelena Nestorov, predsednica ZSV, koja je tom prilikom izjavila da je ZZ „Mrkšićevi salaši“ ponos vojvođanskog zadrugarstva i ZSV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Garancijski fond nastavlja rad u punom kapacitetu

 • PDF

Đorđe Raković            Garancijski fond AP Vojvodine, saglasno svojoj osnovnoj ulozi, izdaje garancije poslovnim bankama za kredite odobrene preduzetnicima i privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u svim granama privrede, a u skladu sa važećim Konkursima. Pored toga, Fond daje finansijsku podršku subjektima koji započinju obavljanje privredne delatnosti „start up“ poslovne aktivnosti, zemljoradničkim zadrugama, kao i nosiocima registrovaniih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koju svoju poslovnu aktivnost obavljaju na teritoriji AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nenad Ivanišević: Problemi u privredi su i problemi Sekretarijata

 • PDF

Dr Nenad Ivanišević u razgovoru sa prestavnicima medija            Prvi sajam preduzetništva i starih zanata 21. i 22. marta 2022. u Kongresnom centru „Master" Novosadskog sajma govori u prilog posvećenosti ovoj temi značajnoj za razvoj društva, ne samo sa ekonomskog, već i socijalno-kulturnog aspekta, aspekta održivog turizma, i da se nalaze u fokusu interesovanja Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma, organizatora ove manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jasmina Đorđević: Razvoj turizma u zaštićenom području NP Fruška gora

 • PDF

Prof. dr Jasmina Đorđević (levo) sa timom saradnika sa PMF-a na projektu PRONACUL            Zaštićena područja su geografski jasno određeni prostori namenjeni zaštiti prirode kojima se upravlja radi njihovog dugoročnog očuvanja i pratećih usluga ekološkog sistema. Površina zaštićenih područja u Srbiji trenutno iznosi 678.237 ha, odnosno 7,66% teritorije Srbije: 471 zaštićenih područja od čega 5 nacionalnih parkova (za područje Stare planine i planina Kučaj-Beljanice pokrenut je postupak njihove zaštite), 18 parkova prirode, 21 predeo izuzetnih odlika, 70 rezervata prirode, 6 zaštićenih staništa, 315 spomenika prirode, 36 područja od kulturnog i istorijskog značaja. Prvi propisi kojima se štiti priroda i čuvaju prirodni resursi datiraju iz XIV veka (Dušanov zakonik), a prvo zaštićeno područje na teritoriji današnje Srbije bila je Obedska bara, stavljena pod zaštitu 1874. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com