Mon06052023

Poslednja izmena:10:30:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Sporazum o saradnji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam sa Garancijskim fondom APV za nastavak uspešne saradnje

  • PDF

Zajednički napori na unepređenju konkurentnosti vojvođanske privrede            Rečima da se zajedničkim radom može postići sve, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, započeo je konferenciju za medije održanu 02. marta 2022. povodom svečanog potpisivanja sporazuma o saradnji između Sekretarijata i Garancijskog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine. Cilj ovog Sporazuma jeste unapređenje konkurentnosti privrede zajedničkim aktivnostima, projektima. Pored toga, uređuju se opseg, uslovi i način saradnje, kako bi se unapredilo poslovanje obe strane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Budi student 1 dan na PMF-u

  • PDF

Prilika da srednjoškolci osete akademsku atmosferu            Prirodno-matematički fakultet, ove godine opet organizuje akciju „BUDI STUDENT 1 DAN”, za sve učenike završnih godina srednje škole, a sa željom da im pruži što više informacija o akademskom životu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jasmina Miljković: IPARD podrška poljoprivredi i ruralnom razvoju

  • PDF

Mr Jasmina Miljković            Mr Jasmina Miljković, šef Upravljačkog tela IPARD Operativne strukture i načelnik Odeljenja za ruralni razvoj, Sektor za ruralni razvoj, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, učestvovala je na Instruktivnoj konferenciji za poljoprivrednike „Preko IPARD-a do novog traktora“ u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) održanoj u petak, 25. februara 2022. godine. Tim povodom govorila je na temu: „Predočavanje osnovnih elemenata Javnog poziva za Meru 1 - IPARD“ i objasnila da su podsticaji IPARD II programa aktuelni više od četiri godine i da je do sada bilo ukupno 13 Javnih poziva: Mera 1 za nabavku traktora; Meru 3, investicije koje se odnose na preradu; i Mera 7, diverzifikaciju poljoprivredne proizvodnje, odnosno ruralni turizam za sve koji žele da investiraju u turističke kapacitete u ruralnim oblastima. Od naredne godine očekuje se formalno usvajanje IPARD III programa, dok se pozivi i apliciranje ne očekuje pre 2023. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fruška gora u projektu promocije turizma u zaštićenim područjima

  • PDF

Podrška naporima timu PMF-a od dekana mr Milice Pavkov Hrvojević            Članovi projektnog tima Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Univerziteta u Novom Sadu, bili su domaćini partnerima iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Italije, Grčke i drugom timu iz Srbije, u okviru realizacije zajedničkog projekta „PRONACUL“, čiji je cilj promocija prirodnih i kulturnih dobara u području pod zaštitom (NP, PP i sl.).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov: Sa zadrugama lakše do novog traktora iz IPARD programa

  • PDF

Mr Jelena Nestorov            Učesnik Instruktivne konferencije za poljoprivrednike pod radnim naslovom - „Preko IPARD-a do novog traktora“., održane u PKV 25. februara, bila je i mr Jelena Nestorov, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV). Mr Nestorov je na početku svog obraćanja podsetila na veliki značaj mehanizacije za dalji razvoj poljoprivrede, a pristupne fondove okarakterisala kao važne činioce priključivanja i pridruživanja evropskim standardima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konferencija Preko IPARD-a do novog traktora održana u PKV

  • PDF

Sa konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            U velikoj konferencijskoj sali Privredne komore Vojvodine (PKV), u petak, 25. februara održana je Instruktivna konferencija za poljoprivrednike „Preko IPARD-a do novog traktora“. Povod je bio javni poziv Uprave za agrarna plaćanja i podnošenje zahteva za odobravanje IPARD podsticaje za investicije u poljoprivredi za nabavku novog traktora i intervalu od 17. februara do 22. aprila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrška buđenju turizma u opštini Kula

  • PDF

Konstatovano da su u Kuli veoma zastupljeni verski i kulturološki turizam i veliki potencijal škole Petro Kuzmjak u Ruskom Krsturu            Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i direktorica Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, posetili su u ponedeljak, 21. februara, opštinu Kula gde su se najpre sastali i razgovarali sa predsednikom opštine, Damjanom Miljanićem, u Opštinskoj upravi, a potom posetiti srednju školu ,,Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu koja ima poseban, turistički smer.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan okrugli sto na temu Zemljoradničko zadrugarstvo - stanje, potrebe i mogućnosti razvoja

  • PDF

Obraćanje mr Jelene Nestorov Bizonj            Dana 1.2.2022. godine u okviru 48. Simpozijuma Poljoprivredna tehnika i Zimski susreti poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koji se održavao 31.1-3.2.2022. godine na Zlatiboru, u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, održan je okrugli sto na temu  „Zemljoradničko zadrugarstvo - stanje, potrebe i mogućnosti razvoja”. Na skupu čiji je organizator bio Zadružni savez Vojvodine učestvovali su ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine mr Jelena Nestorov Bizonj, profesori sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu dr Zoran Keserović i dr Aleksandar Sedlar kao i predstavnici zemljoradničkih zadruga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kako do oznake kvaliteta Najbolje iz Vojvodine

  • PDF

Sa dodele oznaka kvaliteta Najbolje iz Vojvodine 2021. u Pokrajinskoj vladi            Oznaku kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“ na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, uz podršku Pokrajinske vlade, Turističke organizacije Vojvodine i „Jugoinspekta - Novi Sad” krajem prošle godine dobilo je 18 korisnika, kao potvrdu kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga. Naravno da ima još jako puno firmi kokje zaslužuju da ponesu ovu oznaku i svojevrsno priznanje kvaliteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojodine obeležila 103. godišnjicu

  • PDF

Zajednički snimak laureata i domaćina svečanosti            Prvog dana februara Privredna komora Vojvodine (PKV) obeležila je 103. godišnjicu od osnivanja i tom prilikom po 59. put dodeljene su nagrade najuspešnijim privrednim društvima i pojedincima za postignute rezultate u 2021. godini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com