Wed04172024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Miroslav Vasin: Podsticaj AP Vojvodine sve brojnijim i sve kvalitetnijim manifestacijama

  • PDF

Miroslav Vasin„Danas ćemo ovde videti smotru konja i fijakera. Ne znam šta se može lepše poželeti u Vojvodini i šta je karakterističnije za Vojvodinu nego videti lepe konje i videti lepe fijakere“. Tim rečima gospodin Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, obratio se prisutnima na otvaranju XX jubilarnog „Crepajačkog fijakera“, koji je tradicionalno odražan drugog dana Uskrsa, 21. aprila 2014. godine, na stadionu „Sto topola“. Gospodin Vasin je takođe primetio da je Fijakerijada u Crepaji izuzetno značajna pre svega zato što je posvećena vrednostima koje Vojvođani vole, a to su konji i fijakeri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mato Groznica: Ulaganje u mlade ljude je sveta dužnost i obaveza

  • PDF

Mato Groznica u društvu učenika Gimnazije Stevan Puzić u Rumi„FIMEK nagrađuje znanje“ je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca - maturanata u znanju, koje je po peti put organizovano na Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu – FIMEK. FIMEK je i organizator čitavog ovog spektakla kroz koji je ove godine prošlo 45 škola iz 22 vojvođanska grada. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ je da maturanti kroz takmičenje i zabavu, razvijaju i jačaju takmičarski i timski duh, kao i kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost, sa ciljem promovisanja znanja i preduzetništva, sagledavanja značaja ulaganja u sebe kroz permanentno obrazovanje i usavršavanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković: Moramo promeniti način razmišljanja i mnogo više raditi

  • PDF

Marija VujakovićInformativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC) u Novom Sadu, u ponedeljak, 14. aprila, bio je domaćin partnerima iz Mađarske na zajedničkom „Kros klaster“ projektu prekogranične saradnje, na kojem je puštena u funkcija višejezična učionica. Članovi oba klastera imali su trening na usaglašavanju metodologije na zajedničkom projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Finale takmičenja FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno u znaku gimnazijalaca iz Rume

  • PDF

Članovi pobedničke ekipe Gimnazije "Stevan Puzić" iz Rume i mr Mato GroznicaGimnazija „Stevan Puzić“ iz Rume pobednik je takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno, organizovanog i održanog na Fakultetu za ekonomiju i ineženjerski menadžment u Novom Sadu 24.04.2014. godine. Rumski gimnazijalci su drugu godinu zaredom trijumfovali na ovom izvanrednom takmičenju koje je organizovano peti put, a ove godine počelo 24.03.2014. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodni čas Masterclass u Srbiji

  • PDF

Fizičar, prof. dr Miroslav Vesković daće uvodnu reč na Masterclass-uI ove godine tokom marta i aprila, istraživačke institucije širom sveta po tradiciji koja postoji već više od deset godina, otvaraju svoja vrata i pozivaju učenike srednjih škola da se u toku jednog dana posvete istraživanjima u oblasti fizike elementarnih čestica. Više od 9000 učenika učestvuje u ovoj popularnoj međunarodnoj manifestaciji koja je poznata pod imenom "CERN-ov Međunarodni čas“ (Masterclass).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Tomić: Vršac u začaranom vinskom krugu

  • PDF

Zoran Tomić„Vršac je grad vina, vetra i ljubavi. Vino ćete probati, vetar ćete sami da osetite, a za ljubav morate da se pobrinete sami“, poručio je zamenik predsednika opštine Vršca, Zoran Tomić, koji je imao čast i zadovoljstvo da otvori IX Vinofest 2014, održan 28. i 29. marta, u hotelu Srbija u centru grada. Tom prilikom je istakao da je vinska priča značajna za promociju Vršca, podizanja imidža grada, otvaranje novih radnih mesta, ali da vinska priča iako najznačajnija za razvoj grada nije i jedina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno, korak ka studijama

  • PDF

Irena Krstin (levo), Svetlana Zahorec, Ognjena JankovićSvetlana Zahorec, Irena Krstin i Ognjena Janković, učenice Tehničke škole iz Odžaka, nisu krile oduševljenje nakon pobede u prvom kvalifikacionom nadmetanju srednjih škola na takmičenju „FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno“, koje već petu godinu zaredom organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Među pet škola, „devojačka ekipa“ bila je „najpotkovanija“ znanjem, pa je izborila plasman u polufinale. Do njih je posle završetka takmičenja bilo teško doći, jer ni takmičarke, a ni njihovi drugovi i drugarice, navijači, nisu krili svoje oduševljenje pobedom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekat Vision za bolje upravljanje odnosima sa potrošačima

  • PDF

Sa prezentacije nemačke kompanije STILL na prošlom Vision-uStudentska organizacija ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) LG Novi Sad sa Fakulteta tehničkih nauka i ove godine organizuje projekat Vision koje će se realizovati u periodu od 25.03 do 30.03.2014. godine. Kao učesnici posetiće ih 20 studenata sa drugih univerziteta iz Evrope.
Vision je serija seminara na određenu temu koja se održava na različitim univerzitetima u Evropi.
Ove godine, generalna tema je „Upravljanje odnosima sa potrošačima“ kao veoma bitan faktor u današnjem poslovanju.
Podtema za koju se ESTIEM LG Novi Sad odlučila je „Percepcija potrošača“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FTN predstavio rezultate IPA prekograničnog projekta sa segedinskim univerzitetom

  • PDF

Detalj sa konferencije u Privrednoj komori VojvodineFakultet tehničkih nauka, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, je u u četvrtak, 20. marta 2014. godine, u prostorijama Privredne komore Vojvodine, predstavio ostvarene rezultate IPA prekograničnog projekta Mađarska-Srbija pod nazivom “Zajednički razvoj studijskih programa i obrazovnih materijala za energetiku i procesnu tehniku na nivou master studija - Joint development of curricula and teaching materials of mechanical engineer on MSc Level”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šest pametnih pravila koja svaka kompanija mora da zna

  • PDF

Detalj sa predavanja Marije Vujaković„Kompanije koje slede „pametna pravila“ vrlo su efikasne u pogledu resursa koje koriste, jer se problemi rešavaju potpunim uravnoteženjem, kroz saradnju, veštine i inovativnost zaposlenih. Troškovi koji nastaju primenom „pametnih pravila“ višestruko su manji od troškova koji bi nastali u „klasičnim“ programima koordinacije i saradnje, a za koje se zalaže mnogo organizacionih stručnjaka. Takođe, prednost „pametnih pravila“ je i u zadovoljstvu zaposlenih, koje se povećava zajedno sa performansom jer kompanije uklanjaju komplikovanost koja uzrokuje neefikasnost i frustraciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com