Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Ambasador Gruzije David Bakradze posetio Fakultet tehničkih nauka

  • PDF

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu posetila je četvrtak, 16. januara delegacija iz Gruzije, koju je predvodio njegova ekselencija gospodin ambasador David Bakradze, zajedno sa potpredsednikom Udruženja za unapređene ekonomske i kulturne saradnje Srbije i Gruzije Draganom Kovačevićem i članom ekonomskog saveta udruženja Aleksandrom Stamenkovićem. Delagaciju iz Gruzije ugostili su prodekan za finansije i razvoj prof. dr Vladimir Katić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Dragan Šešlija, prodekan za nastavu prof. dr Dragiša Vilotić i stručna saradnica u Službi za međunarodnu saradnju Dragana Nikolić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bojana Božanić: Lokalna zajednica u službi ravnomernog razvoja opštine Čajetina

  • PDF

Bojana Božanić u društvu nagrađenih pršutaraZavršena je XIV „Pršutijada“, zapravo Sajam suvomesnatih proizvoda, koji se u Mačkatu održava od 2001. godine. Na njemu je od 10. do 12.januara 2014. godine učestvovalo šesnaest pršutara iz Mačkata i Krive Reke, a gosti su, iako u nešto manjem broju nego prethodnih godina, došli sa raznih strana Srbije, ali i iz zemalja u okruženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK obezbedio prestižno mesto u društvu najboljih

  • PDF

Prof. dr Dragan SolešaOdržavanje četvrte po redu završne manifestacije „Dani informatike u školama Vojvodine“, koju realizuje Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, za ovogodišnjeg domaćina, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) u Novom Sadu, predstavlja svojevrsno priznanje i stavlja ga u rame uz rame sa najvećiim fakultetima na Novosadskom univerzitetu, jednom od vodećih u zemlji. Naime, prethodne tri godine, domaćini završne ceremonije ovog izuzetno značajnog skupa bili su Fakultet tehničkih nauka (2010.), Ekonomski fakultet (2011.) i Prorodno-matematički fakultet (2012.).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Vasin: Uradili smo mnogo u vinarstvu ali ima prostora da se uradi još mnogo više

  • PDF

Miroslav Vasin najavio dalju podršku vinaogradarima i vinarimaU utorak, 24. decembra, Fruškogorski klaster vinogradara i vinara „Alma Mons“ i Regionalna razvojna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća „Alma Mons“, su za svoje članove priredile prigodan koktel u holu Vlade AP Vojvodine. Ova svečanost je podržana i od strane Pokrajinskog sekretarijata, a prisustvo Pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, gospodina Miroslava Vasina je to i potvrdilo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Ilija Ćosić: Informatičko znanje je osnov razvoja društva

  • PDF

Prof. dr Ilija Ćosić u društvu nagrađenih informatičaraInfotmatičko društvo sinonim je za nove informacione i komunikacione tehnologije (IKT). Početkom 90-tih godina došlo je do procvata novih IKT što je značilo početak masovne upotrebe ekonomske razmene informacija, približavanje digitalnim tehnologijama, povećanje korišćenja interneta i otvaranje telekomunikacionih tržišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova šansa za poboljšanje konkurentnosti na međunarodnom tržištu

  • PDF

Uvodno izlaganje prof. dr Gorana StojanovićaNa Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (FTN) nedavno je održan naučno-stručni skup vezan za podsticanje inovativnosti klastera, a u cilju poboljšanja konkurentnosti na međunarodnom tržištu. Tom oprilikom obrađene su teme vezane za primenu IT i interneta u povezivanju i razvoju inovativnosti klastera, za razvoj inovacionog potencijala klastera i upravljanja inovacionim projektima u klasteru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Andor Deli: Vojvođanske škole u korak sa savremenim informacionim tehnologijama

  • PDF

Mr Andor DeliMr Andor Deli, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i Pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, u petak, 20. decembra 2013. godine, uručio je nagrade na svečanosti održanoj na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) u Novom Sadu, pod nazivom “Dani informatike u školama Vojvodine”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osnovna škola Svetozar Marković Toza iz Novog Sada najuspešnija u promociji i primeni informacione tehnologije

  • PDF

Sa svečane dodele nagradaNa Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 20. decembra 2013. godine održana je završna svečanost „Dani informatike u školama Vojvodine 2013“ na kojoj je dodeljena prestižna nagrada – plaketa „prof. Stjepan Han“, osnovnoj školi „Svetozar Marković Toza“ iz Novog Sada, najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacione tehnologije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BSC centar u korak sa EU

  • PDF

Marija VujakovićInfоrmаtivni cеntаr zа pоslоvnu stаndаrdizаciјu i sеrtifikаciјu (BSC Infоrmаtivni cеntаr) u Novom Sadu nastao je sa ciljem usaglašavanja infrаstrukturе kvаlitеtа Rеpublikе Srbiје sa vladajućim propisima i standardima Evropske unije. BSC centar je zvanično počeo sa radom 2011.godine i putem raznorodnih seminara, iz оblаsti stаndаrdizаciје i sеrtifikаciје, uticao je na podizanje svestu o potrebi podizanja kvaliteta proizvodnje i proizvoda, u trci za mesto na svetskom tržištu.
Direktorka BSC centra, gospođa Marija Vujaković, kaže da je godina na izmaku, bila jako teška, i da su okolnosti bile takve da je organizacija BSC centra morala u toku godine da se prestrojava u hodu, da bi kraj godine dočekala sa planiranim i očekivanim rezultatima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tri decenije društva studenata biologije i ekologije Josif Pančić

  • PDF

Studenti učesnici skupa EkoBioMorfa 2013.Naučno-istraživačko društvo studenata biologije i ekologije (NIDSBE) "Josif Pančić" je nevladina, neprofitna organizacija pri Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i okuplja studente biologije, ekologije i srodnih nauka, srednjoškolce, ali i sve druge koji žele da aktivno učestvuju u zaštiti prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com