Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Sa stručne konferencije Cooling cube projekat u Segedinu

  • PDF

dr Danijela Stanković BaričakStručna konferencija povodom projekta izrade Strategije banjskog turizma, u okviru prekograničnog projekta Mađarske i Srbije, “COOLING CUBES”, koji realizuje Regionalna razvojna agencija Bačka u saradnji sa Univerzitetom u Segedinu, održana je 25. septembra u Segedinu. Izlaganje na temu “Mesto razvoja akva i termalnih banja razvojnoj politici Srbije“dr Danijele Stanković Baričak, pomoćnice pokrajinskog sekretara za zdravstveno, socijalnu politiku i demografiju, imalo je za cilj da usaglasi strategije razvoja banjskog turizma Mađarke i Srbije u sklopu IPA projekta prekogranične saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FTN tim poželeo brucošima dobrodošlicu

  • PDF

Nova generacija studenata FTN-a dočekana dobrodošlicom uprave“Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu je u organizacionom, naučnom, istraživačkom i nastavnom pogledu vrhunska institucija koja kontinuirano vodi računa o kvalitetu i može služiti kao primer drugim visokoškolskim institucijama u zemlji i regionu.” Ovakav zaključak stoji u izveštaju Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta o spoljašnjoj proveri kvaliteta Fakulteta tehničkih nauka.
A da novosadski Fakultet tehničkih nauka ne uživa visoku reputaciju samo u struci, već i u praksi, potvrđuje upis rekordnog broja novih studenata u školsku 2013/14. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Josip Nemec o povezivanju Orahovice i Bačke Topole

  • PDF

Josip NemecBačka Topola je bila centar sedmodnevnog obeležavanja Dana istoimene opštine. Od 6. do 15. septembra 2013. godine, na mnogim gradskim lokacijama održane su priredbe kulturno-zabavnog sadržaja, umetničke izložbe, privredna događanja, karnevalska povorka, sportski susreti. Dani Bačke Topole su ukratko bili dobra prilika da se prikaže presek sveukupnih godišnjih postignuća, da se programima i aktivnostima okupi što više žitelja ove opštine, ali i da se pozovu prijatelji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Priznanje Svetske turističke organizacija novosadskom Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

  • PDF

Veliki trud i zalaganje nastavnika i studenata Departmana nije ostao neprimećenNa 96. sednici Izvršnog veća Svetske turističke organizacije (UNWTO), održanoj na Viktorijinim vodopadima (Zambija/ Zimbabve) od 27.-30. avgusta 2013. godine, prihvaćena je molba Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo za pridruženo članstvo u toj renomiranoj instituciji. U svom pismu, direktorka UNWTO za pridruženo članstvo, Yolanda Perdomo, ističe da naša institucija, njen kredibilitet i kompetentnost, kao i potencijal za saradnju, može značajno da poboljša aktivnosti UNWTO. Zajedno, DGTH i UNWTO mogu doprineti poboljšanju turističkog sektora u korist šire međunarodne zajednice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Franc But, ambasador Republike Slovenije, o mogućnostima saradnje Slovenije i Srbije

  • PDF

Franc ButTreći Jesenji poljoprivredni sajam, koji se početkom septembra održava u Velikim Radincima, raste na očigled meštana i ljudi koji svake godine dolaze na ovu trodnevnu manifestaciju, da li kao izlagači ili kao posetioci. Po ugledu na Jesenski sejem kmetijske, gozdarske in gradbene mehanizacije, ogrevalne opreme in obrti v Komendi-Slovenija, organizator ovog sajma firma Panonija Agrar MM i gospodin Milorad Milošević, se u velikoj meri oslanjaju na iskustva svojih slovenačkih prijatelja, poslovnih ljudi, koji su u sličnim uslovima uspostavili manifestaciju koja se održava dva puta godišnje ( u aprilu i oktobru), punih sedamnarst godina, okuplja preko 400 izlagača, a poseti i do 100.000 posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Viktor Nedović o inovacijama u prehrambenom sektoru

  • PDF

Prof. dr Viktor Nedović sa saradnicama na projektuProjekat Sauth East Europe Transnational Cooperation Programme-CAPINFOODpod nazivom „Poboljšanje podsticajnog okruženja i javne svesti za inovacije u jugoistočno-evropskom prehrambenom sektoru putem transnacionalne saradnje“, u organizaciji Naučnog instituta za prehrambene tehnologije Univerziteta u Novom Sadu-FINS-a, održan je 12. i 13. septembra.Partner na ovom projektu bio je Poljoprivredni fakultet iz Beograda i prof. dr Viktor Nedović, predsednik Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije i član Sekcije za hranu pri Evropskoj federaciji za hemijsko inženjerstvo Prof. dr Viktor Nedović je pokušao da nam pojasni o čemu se zapravo u ovom projektu radi:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Zoran Keserović: Ovo je rekordna godina u istoriji srpskog voćarstva

  • PDF

Prof. dr Zoran KeserovićProf. dr Zoran Keserović, direktor Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu novosadskog Poljoprivrednog fakulteta,naš istaknuti stručnjak za oblast voćarstva izneo je za časopis TOPSRBIJA svoju ocenu stanja u sprskom voćarstvu, jednoj od najrentabilnijih grana poljoprivredeu našoj zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studenti sa novosadskog FTN-a i iz Amsterdama u Business Parku Bački Petrovac

  • PDF

Akvapark u Bačkom PetrovcuPrva domaća privatna industrijska zona, „Business Park“ Bački Petrovac, prošle godine je ugostila prvu generaciju studenata holandskog Univerziteta za primenjene nauke iz Amsterdama, zajedno sa studentima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Poseta je za rezultat imala dugotrajne kontakte, nekoliko ozbiljnih prijateljstava i mnoštvo kreativnih ideja za poslovni razvoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Treći Jesenji poljoprivredni sajam u Velikim Radincima

  • PDF

Gospodin Franc But, ambasador Slovenije, otvorio je sajamDane vikenda u Sremskoj Mitrovici i Sremu, obeležio je treći Jesenji poljoprivredni sajam „Srem 2013.“ održan u prostoru Sportskog aerodroma u Velikim Radincima.
Sa skromnim početkom koji su pratile velike ideje, treću godinu održavanja Sajma obeležilo je preko osamdeset izlagača iz Srbije i Slovenije, i činjenica da glavni pokretač celog projekta, firma Panonija Agrar MM i gospodin Milorad Milošević, nisu sami.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žarko Galetin: Godina stabilizacije privredno-potrošačkih bilansa

  • PDF

Žarko GaletinTržište primarnih poljoprivrednih proizvoda u nastupajućoj ekonomskoj 2013/14. godini će biti po svim procenama stabilno, relativno prihvatljivih cena u odnosu na ono koje smo imali u prethodnim godinama. Poslednjih šest godina, tri godine smo imali sa ekstremno visokim cenama, sa tzv. cenovnim pikovima, koji su imali posledice po politička dešavanja u nekim visoko uvozno zavisnim zemljama, pre svega zemljama severa Afrike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com