Sun03032024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Pomiriši, pogledaj oslušni, probaj i dodirni nauku u Noći istraživača u Novom Sadu

  • PDF

Studenti i nastzavnici FTN-a, uvek u akcijiU Srbiji će u petak, 27. septembra 2013. godine, biti održana Noć istraživača, događaj koji je pokrenut na inicijativu Evropske komisije, a četvrtu godinu za redom u Srbiji afirmiše nauku i istraživače i podstiče mlade na istraživačko-naučnu karijeru. Ovogodišnja Noć istraživača predstaviće posao istraživača u drugačijem svetlu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena kancelarija Centra Evropskog univerziteta u hotelu Olimp na Zlatiboru

  • PDF

Hotel OlimpOpština Čajetina i Evropski univerzitet potpisali su ugovor o organizaciji Centra Evropskog univerziteta na Zlatiboru. Otvorena je kancelarija za upis u hotelu “Olimp” u kome će se u budućnosti odvijati i nastava. Ova poslovna saradnja biće bazirana na edukaciji mladih ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srpska poljoprivreda ide u pogrešnom pravcu smatraju poljoprivrednici

  • PDF

Stručna savetovanja su najbolji način informisanja poljoprivrednika o aktuelnostima u agraruPoljoprivrednici u Srbiji su stari, slabo informisani, nepoverljivi prema udruženjima i državnoj politici.
Ovo su osnovni zaključci ispitivanja položaja i potreba poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srbiji, koje je za potrebe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sprovela agencija Ninamedia.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski Pravni fakultet za privredu i pravosuđe i u Subotici

  • PDF

Prof. dr Marko CarićIzmeđu 2 svetska rata u Subotici je postojao Pravni fakultet, koji je bio u sastavu Univerziteta u Beogradu i na njemu su, pored srpskih i hrvatskih profesora, predavali i brojni italijanski i ruski profesori. Bio je to veoma cenjen fakultet i imao je dobru reputaciju. Davne 1921/22. godine ovde je bilo je upisano gotovo 500 studenata prava. Međutim, fakultet je posle izvesnog vremena ugašen.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srpsko-rusko druženje na Univerzitetu Privredna akademija i svečano potpisivanje ugovora sa Arhivom Vojvodine

  • PDF

Sa svečanog potpisivanja ugovora o saradnjiNa Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu 04. jula 2013. godine potpisan je ugovor o saradnji sa Arhivom Vojvodine i otvorena je izložba „Privreda Vojvodine od 1918-1945. godine“ uz prisustvo delegacije iz Rusije.
Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu ugostio je članove vojno-patriotskog kluba Serafimi, učenike pravoslavnih gimnazija, vojne kadete, kao i njihove profesore na čelu sa kapetanom ruske Ratne mornarice, Jurijem Aleksandrovičem, koji su došli u posetu Srbiji sa ciljem učvršćivanja i jačanja rusko-srpskog prijateljstva i odnosa sa Srbijom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodeljeni certifikati opštinama sa povoljnim poslovnim okruženjem

  • PDF

Predsednik opštine Kovačica Miroslav Krišan sa priznanjemNa svečanoj ceremoniji, održanoj 28. juna 2013. godine u Domu Narodne skupštine, NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) i Ministarstvo finansija i privrede, dodelili su osam certifikata opštinama i gradovima koji su u prethodnom periodu ispunili standarde povoljnog poslovnog okruženja, među kojima su Kovačica, Kragujevac, Kula, Loznica, Nova Varoš, Odžaci, Sombor i Vršac. Kragujevac i Loznica su prvi gradovi u Srbiji koji su po drugi put stekli certifikat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković: BSC nezaobilazan činilac privrednog razvoja

  • PDF

Marija VujakovićInformativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC informativni centar) u Novom Sadu, osnovan je na inicijativu AP Vojvodine, osnivačkim aktom Vlade AP Vojvodine oktobra 2009. godine, a zvanično je počeo sa radom januara 2011. godine. BSC je nastao kao rezultat realizacije programa “Shema poslovne standardizacije i sertifikacije” (Business Standardisation and Certification Sceme-BSC), čiji je nosilac bio Pokrajinski sekretarijat za privredu. Centar je osnovan uz tehničku i finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije i uz stručnu podršku Austrijskog Instituta za standardizaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jedanaest godina JP Vojvodinašume

  • PDF

Detalj iz DeliblataJavno preduzeće “Vojvodinašume” osnovano je 2002. godine sa ciljem da integralno gazduje šumama i upravlja zaštićenim prirodnim dobrima i lovištima. U proteklom periodu, preduzeće je uloženilo veliki napor da unapredi sve segmente poslovanja, a sve to u skladu sa principima šumarstva, održivog razvoja i profitabilnosti. Pored toga se od samog osnivanja vodilo računa o povećanju šumovitosti i unapređenju postojećeg šumskog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Leonid Babić: Osiguranje poslednja rupa na svirali poljoprivrednika

  • PDF

Leonid BabićGeneralni sponzor 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji je od 16. do 24. maja održan u Novom Sadu, bila je kompanija Delata Generali osiguranje. O njihovom učešću i efektima vezanim za ovu sajamsku manifestaciju direktor Regionalnog centra Novi Sad Delta Generali osiguranja Leonid Babić, rekao je sledeće:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sumirani rezultati ostvareni na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

  • PDF

Detalj sa konferencije za novinarePo mnogo čemu, ova 2013. godina je značajna za Novosadski sajam. U ovoj godini Novosadski sajam proslavlja 90 godina postojanja, a iza nas je i najveća manifestacija, 80. po redu Međunarodni poljoprivredni sajam, održan od 18. do 24. maja 2013. godine. Tim povodom, Novosadski sajam je upriličio konferenciju za medije, na kojoj su izneti ostvareni rezultati.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com