Sat02242024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Ponos srpskog stočarstava na Sajmu

  • PDF

Dan konja u utorak 21. maja 2013. godineNacionalna izložba stoke prikaz je rezultata domaćeg uzgoja i selekcije stoke, koji potvrđuje veliku upornost domaćih farmera u izuzetno skromnim uslovima. Na izložbi će biti prikazani reprezentativni primerci životinja više od 1.500 grla – rezultat višegodišnjeg rada sumiran u periodu između dva Međunarodna poljoprivredna sajma. Posetioci će moći da vide 200 goveda, oko 120 konja, više od 400 ovaca, 250 svinja, 100 koza i više od 100 komada sitnih životinja i živine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečano uručena priznanja Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda

  • PDF

Srbislav Vasiljević, vlasnik knjaževačkog Timomeda sa unucimaPriznanja Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda na ocenjivanju organizovanom povodom 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, uručena su u petak, 19. aprila 2013. godine, u robnim grupama: Semenski materijal biljnog porekla; Pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo; Mineralne vode, osvežavajuća bezalkoholna pića, sokovi od voća i povrća, kafa i čaj, proizvodi od voća i povrća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Impresije sa dodele nagrada Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Predsednik Privredne komore Vojvodine Ratko FilipovićJednoipočasovna ceremonija dodele nagrada Privredne komore Vojvodine najuspešnijim kolektivima i pojedincima, protekla je upravo onako kako je organizator poželeo da se to desi jubilarni 50. put. Evo kako su atmosferu i čitavu ovu godišnju svečanost, koju je na kraju začinio kvintet kantautora Miodraga Miše Blizanca koktelom vojvođanskih pesama, doživeli sami učesnicim, koji su dali kratke izjave za TOPSRBIJU.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uručene jubilarne Nagrade Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih za uspomenuPrivredna komora Vojvodine na svečanoj sednici Skupštine, održanoj u četvrtak, 18. aprila 2013. godine, kojoj je prisustvovao Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, te brojne zvanice iz sveta privrede, dodelila je tradicionalne nagrade za 13 privrednih društava i šest pojedinaca za značajna privredna ostvarenja u Pokrajini tokom 2012. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Radoljub Tadić o svojih 52 godine rada u Komisiji za ocenjivanje kvaliteta mesa na Novosadskom sajmu

  • PDF

Dr Radoljub TadićDr Radoljub Tadić, saradnik na Instituta za higijenu i tehnologiju mesa Beograd, predsednik Komisije za ocenivaje kvaliteta mesa i proizvoda od mesa na Novosadskom sajmu, u ocenivačkoj komisiji nalazi se od samog osnivanja, 1961. godine. Dve godine je bio sekretar komisije, pa četiri godine ocenjivač, pa predsednik iste, na čijem čelu se i danas nalazi. Kao najkompetentnija osoba, koja je pratila i učestvovala u radu ocenjivačke komisije, dr Radoljub Tadić dao je kratak pregled delovanja i zadataka komisije kroz razne faze društvenih promena od 1961. do 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Potpisan Sporazum o saradnji između Univerziteta Privredna akademija i Univerziteta Educons

  • PDF

Prof. dr Marko Carić (levo) i prof. dr Aleksandar AndrejevićUniverzitet Privredna akademija u Novom Sadu i Univerzitet Educons potpisali su, u utorak 16.04.2013. godine, Sporazum o saradnji, koji ima za cilj unapređenje kvaliteta obrazovnog i naučnoistraživačkog rada.
Sporazum su, u prisustvu uvaženih gostiju iz nauke i prakse, potpisali prof. dr Marko Carić, suosnivač Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i prof. dr Aleksandar Andrejević, Rektor Univerziteta Educons. Potpisani Sporazum zasnovan je na Platformi sa ciljevima čijih deset načela univerziteti u potpunosti prihvataju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Učesnici projekta SY_CULTour oduševljeni viđenim u Srbiji

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu učesnika projekta na Dida Hornjakovom salašuPeti sastanak međunarodnog projekta „Sinergija kulture i turizma u manje razvijenim ruralnim područjima“ (SY_CULTour) koji finansira Jugoistočna Evropa, a na projektu učestvuje šesi država i deset partnera iz Italije, Slovenije, Grčke, Bugarske, Mađarske i Srbije, održan je u Novom Sadu od 8-10. aprila 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Jasmina Đorđević o projektu SY_CULTour

  • PDF

Prof. dr Jasmina ĐorđevićPrirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu je partner na međunarodnom projektu pod nazivom „Synergy og culture and tourism: utilisation of cultural potentials in less favoured rural regions“ (Sinergija kulture i turizma: korišćenje kulturnih potencijala u manje promovisanim kulturnim područjima) i domaćin Petog konzorcijuma upravnog odbora članova međunarodnog projekta SY_CULTour (Synergy of culture and tourism) koji se održava u Novom Sadu od 8. do 10. aprila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FTN Novi Sad maturantima otvara vrata

  • PDF

Detalj iz Biblioteke FTN-aMaturanti će se uskoro naći pred jednom od najvažnijih životnih odluka, pred odlukom, koja će u velikoj meri da uticati na njihovu budućnost. Opredeljenje za jedno od zanimanja i fakultet, nije samo izbor onoga što će raditi i što će im se dešavati sledećih nekoliko godina, već će izborom zanimanja i fakulteta izabirati ono čime će se baviti celog svog života. Samo ako budu imali sve informacije važne za izbor fakulteta, mogu doneti i pravu odluku!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Božica Marković: Hrvatska, zemlja partner Novosadskog sajma 2013.

  • PDF

Božica Marković

Prisustvovali smo sastanku, radnom dogovoru predstavnika Hrvatske gospodarske komore sa menadžment timom Novosadskog sajma, vezanom za predstojeći Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, gde je Hrvatska - zemlja partner. Po završetku, zamolili smo direktoricu Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore, Božicu Marković, za ekskluzivni intervju za časopis TOPSRBIJA, što je sa zadovoljstvom prihvatila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com