Wed04172024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Božica Marković: Hrvatska, zemlja partner Novosadskog sajma 2013.

  • PDF

Božica Marković

Prisustvovali smo sastanku, radnom dogovoru predstavnika Hrvatske gospodarske komore sa menadžment timom Novosadskog sajma, vezanom za predstojeći Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, gde je Hrvatska - zemlja partner. Po završetku, zamolili smo direktoricu Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore, Božicu Marković, za ekskluzivni intervju za časopis TOPSRBIJA, što je sa zadovoljstvom prihvatila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Cuculjev Bermeto pobednik Vinofesta

  • PDF

Nikola CuculjSpecijalno vino bermet, vinarije "Vinik”, vlasnika Nikole Cuculja iz Vršca, proglašeno je za najbolje vino ovogodišnjeg , 8. po redu "Vinofesta", održanog 22. i 23. marta 2013. godine, koji je u saradnji sa hotelom “Srbija” uspešno organizovala Turistička organizacija Vršca, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i opštine Vršac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milan Popović: Neiscrpne mogućnosti saradnje Poljoprivrednog fakulteta sa lokalnim samoupravama

  • PDF

Prof. dr Milan PopovićDekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Milan Popović predvodio je delegaciju ove visokoškolske ustanove koja je nedavno na poziv opštinskog rukovodstva Bača bila pozvana da uoči prolećne setve održi predavanja zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima o aktuelnim temama. Svoje utiske o ovom stručnom skupu i poseti opštini Bač, dr Popović je izneo na konferenciji za novinare, naglašavajući da je već u prvom kontaktu dve strane, postignut dogovor da ubuduće, 19. mart svake naredne godine bude proglašen za Dan Poljoprivrednog fakulteta u Baču.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno

  • PDF

Ekipa bečejske Gimnazije, pobednik takmičenja u 2012. godiniFakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu četvrtu godinu za redom organizuje takmičenje za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno. Takmičenje počinje 25.03.2013. godine u prostorijama Fakulteta, a ove godine će učestvovati više od 60 škola iz 27 gradova Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doc. dr Dragana Latković: Postoje svi dobri preduslovi za setvu kukuruza

  • PDF

Doc. dr Dragana LatkovićSetva kukuruza sa što manje rizika, bila je tema na koju je 19. marta brojnim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima u opštini Bač, detaljno govorila doc. dr Dragana Latković, direktor Departmana za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Ona je tom prilikom naglasila da se treba na vreme pripremiti za prolećnu setvu kukuruza koja se ubrzano približava, pogotovo jer će se prema procenama ovom poljoprivrednom kulturnom u opštini Bač posejati nekih 6.000 hektara, što je četvrtina od ukupnog broja obradivog zemljišta u ovom kraju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan Poljoprivrednog fakulteta u opštini Bač

  • PDF

Prof. dr Zoran Keserović (prvi s leva), Ognjen Marković, prof. dr Milan Popović, doc. dr Dragana Latković i prof. dr Jovan Crnobarac na konferenciji za novinare u BačuPrimer da se između visokoobrazovne naučne institucije i lokalne zajednice, može uspostaviti odlična, obostrano korisna praktična saradnja, mogao se videti na delu, 19. marta 2013. godine, kada je ekipa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu bila gost opštine Bač, značajnog poljoprivrednog rejona Južno-bačkog okruga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti sa Novosadskog sajma

  • PDF

Novosadskom Institutu za ratarstvo i povrtarstvo nova titula šampiona za semenski materijalNa Novosadskom sajmu izvršena je primopredaja dužnosti između starog i novog menadžmenta. Dužnost generalnog direktora Novosadskog sajma od Gorana Vasića (2008.-2013.) preuzeo je Dragan Lukač, doskorašnji direktor Regionalne privredne komore Novog Sada, zajedno sa članovima Izvršnog odbora Gordanom Ćuk, Jelenom Marinković, Sašom Bilinovićem i Andreom Knezy, koje je imenovao Nadzorni odbor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski sajam - Tek 90 godina

  • PDF

Nenad Petrin (levo) i Goran VasićSvečano otvaranje izložbe grafika i knjige „Tek 90 godina Novosadskog sajma“, dizajnera Nenada Petrina i uručenje novinarske nagrade Novosadskog sajma „Petar Davidović“, dopisniku Nacionalne novinske agencije Tanjug iz Novog Sada, Zdravku Grumiću, upriličeno je 13. marta 2013. godine u prisustvu brojnih zvanica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Savetovanja agronoma potvrdilo sve potencijale srpske poljoprivrede

  • PDF

Institutu za ratarstvo i povrtarstvo rekordno poverenje u godini jubileja“Slobodna i srećna je ona zemlja koja uspeva da ishrani svoj narod. Srbija to, bar za sada, uspeva.” Ovim rečima prof. dr Jana Turana, predsednika organizacionog odbora simpozijuma i predsednika UO Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, uz konstataciju da pameti, stručnih ljudi i dobru zemlju, sve to imamo, mogle bi da budu osnovni zaključak sa 47. Savetovanje agronoma Srbije, tradicionalnog skupa koji je ove godine okupio rekordan broj učesnika 1294. Ova cifra, predstavlja samo deo ogromnog potencijala srpske poljoprivrede i takođe govori da je svest poljoprivrednih proizvođača koji žele da se usavršavaju i prate dešavanja u ovoj oblasti privrede veća nego ikada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Savetovanje agronoma Srbije: Struka na Zlatiboru, rekordi na njivama u Iranu

  • PDF

Hotel Palisad, ZlatiborDržavni sekretar za poljoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Danilo Golubović otvorio je u ponedeljak, 4. februara 2013. godine u Kongresnom centru "Srbija" na Zlatiboru, 47. savetovanje agronoma Srbije i 39. simpozijum poljoprivredna tehnika, manifestacije koje tradicionalno u ovo vreme organizuje novosadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com