Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Prof. dr Žarko Ilin: Povrtarska proizvodnja je ozbiljan, dugoročan, ali isplativ porodični posao

  • PDF

Prof. dr Žarko Ilin je ispred organizatora, pozdravio brojne prisutne učesnike savetovanjaTrinaesti po redu Naučno-stručni skup „Savremena proizvodnja povrća“, održan 19. januara, otvorio je, u dvostrukoj ulozi, dr Žarko Ilin, kao višegodišnji profesor na Poljoprivrednom fakultetu i predsednik Vojvodanskog društvo povrtara, i sa neskrivenim zadovoljstvom zbog broja prisutnih u Amfiteatru koji je bio mali da primi sve učesnike, pa su mnogi od njih morali da sede na stepeništu ili stoje sa strane, poželo svim gostima  prijatan boravak u Hramu nauke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grad Novi Sad pokrovitelj proslave jubileja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo

  • PDF

Detalj sa sastanka predstavnika gradske vlasti i InstitutaDavne 1938. godine, tačnije 15. septembra te godine, Ministarstvo poljoprivrede Kraljevine Jugoslavije je na Rimskim špančevima, pa prostoru od 23 HA zemlje i sa kancelarijama u Ulici Cara Nikolaja broj 26, današnjoj Ulici Maksima Gorkog 30, osnovalo Poljoprivrednu stanicu u Novom Sadu, današnji Institut za ratarstvo i povrtarstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovori s povodom: Brazde ostavile dubok trag u televizijskom novinarstvu

  • PDF

Jaroslava Dugošija Obrenov (levo) i Zoranka StamenkovićNa snimanju 700-te emisije Radio televizije Vojvodine, okupile su se brojne zvanice, a nas je zanimalo da čujemo kako je nekada bilo na snimanju ove kultne emisije od urednica Jaroslave Dugošije Obrenov i Zoranke Stamenković, danas penzionerki, ali žena koje su utrle put poljoprivrednog televizijskog novinarstva u našoj zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Društvo agrarnih novinara dalo pun doprinos razvoju poljoprivrede u Srbiji

  • PDF

Novinari u poseti ZrenjaninuDruštvo agrarnih novinara – DAN osnovano 25. septembra 2003. godine, najdugovečnija, najmasovnija i najaktivnija asocijacija agrarnih novinara u Srbiji, koje čine zaposleni u štampi, na radiju i televiziji i pišu na srpskom, mađarskom, rusinskom, rumunskom i slovačkom jeziku, održalo je nedavno, desetu, jubilarnu godišnju skupštinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žarko Galetin: Ne ponovila se više nikada prošla godina

  • PDF

Neka Nova 2013. godina bude srećna i berićetna za srpsku poljoprivreduZa novosadsku Produktnu berza 2012. godina je bila vrlo neobična. Prema rečima direktora Produktne berze u novom Sadu, prvo polugodište je bio period stabilnih cena, a drugo period naglih skokova kao posledica nezapamćene suše i bitno smanjenih prinosa, pre svega kod kukuruza, soje, suncokreta o šećerne repe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marketing tim dao pun doprinos reputaciji PMF-a

  • PDF

Marketing tim Prirodno matematičkog fakulteta u Novom SaduVeliki rad i brojne aktivnosti, uvek daju rezultate. Primer za ovu tvrdnju je Marketing tim Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, koji je tokom 2012. godine  dao izuzetan doprinos u podizanju ugleda ove visokoškolske institucije, o čemu svedoči i nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ za postignute rezultate u oblasti visokog obrazovanja. Uoči Nove godine, održan je sastanak Marketing tima, na kome su sumirani rezultati u 2012. godini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković, direktor BSC centra: Znanjem do povećanja produktivnosti

  • PDF

Marija Vujaković-Drugu godinu rada Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC, Novi Sad, obeležilo je mnoštvo aktivnosti. Razvijeno je deset novih obuka,  tj. usluga koje ova firma može uspešno da realizuje. Obuke su različitih nivoa, počev od informativnih, gde se stiču osnove o određenoj oblasti, pa do edukativnih, gde polaznici odslušaju nastavu, aktivno učestvuju u procesa obuka, neke vrste treninga u vidu radionica, vežbi. Na kraju obuke, polaznici polažu test i po uspešno položenom testu, dobijaju potvrda, sertifikat, da su  kvalifikovani, recimo, za HACCP administratora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Neda Mimica-Dukić: Kvalitetan student je kruna uspeha rada nastavnog osoblja PMF-a

  • PDF

Prof. dr Neda Mimica-DukićNa Prirodno- matematičkom fakultetu u Novom Sadu trenutno ima 6.000 studenata raspoređenih na 50 studijskih programa, na sva tri nivoa studija. Na akreditovanim studijskim programima se nalazi 5.000 studenata, dok se 1.000 apsolvenata, ubraja u kategoriju tzv. „starih“ studenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NS semena povrća po najvišim standardima

  • PDF

NS semena povrća Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu su upakovana i spremna za prodaju pred nastupajuću prodajnu sezonu. Institut će na tržište plasirati oko 90 sorti povrća u različitim pakovanjima. Semena su upakovana u kesice težine od 0,5 do 4 grama, tzv. „gramaturna“ pakovanja su od 20 i 25 grama, dok su grašak, pasulj, boranija i spanać upakovani u kesice od 250 i 500 grama. Semena cveća biće u pakovanjima od 0,5 do 1 gram. Trgovački brend NS SEME od ove godine sva semena pakuje u novu papirnu ambalažu novog i prepoznatljivog dizajna.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Министарство најављује развој млекарског сектора и боље партнерство институција и агробизниса

  • PDF

-У Србији су по броју крава, после Алабаније,фарме најмање, тако да имамо 125.000 фарми са по једном кравом, 80.000 са по две и 50.000 по три краве,а само око 30 одсто млека је прве и екстра класе. Такође, у нашој земљи је по фарми свега 2,8 музних крава, док је тај просек у Европској унији 20.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com