Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Učesnici projekta SY_CULTour oduševljeni viđenim u Srbiji

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu učesnika projekta na Dida Hornjakovom salašuPeti sastanak međunarodnog projekta „Sinergija kulture i turizma u manje razvijenim ruralnim područjima“ (SY_CULTour) koji finansira Jugoistočna Evropa, a na projektu učestvuje šesi država i deset partnera iz Italije, Slovenije, Grčke, Bugarske, Mađarske i Srbije, održan je u Novom Sadu od 8-10. aprila 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Jasmina Đorđević o projektu SY_CULTour

  • PDF

Prof. dr Jasmina ĐorđevićPrirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu je partner na međunarodnom projektu pod nazivom „Synergy og culture and tourism: utilisation of cultural potentials in less favoured rural regions“ (Sinergija kulture i turizma: korišćenje kulturnih potencijala u manje promovisanim kulturnim područjima) i domaćin Petog konzorcijuma upravnog odbora članova međunarodnog projekta SY_CULTour (Synergy of culture and tourism) koji se održava u Novom Sadu od 8. do 10. aprila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FTN Novi Sad maturantima otvara vrata

  • PDF

Detalj iz Biblioteke FTN-aMaturanti će se uskoro naći pred jednom od najvažnijih životnih odluka, pred odlukom, koja će u velikoj meri da uticati na njihovu budućnost. Opredeljenje za jedno od zanimanja i fakultet, nije samo izbor onoga što će raditi i što će im se dešavati sledećih nekoliko godina, već će izborom zanimanja i fakulteta izabirati ono čime će se baviti celog svog života. Samo ako budu imali sve informacije važne za izbor fakulteta, mogu doneti i pravu odluku!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Božica Marković: Hrvatska, zemlja partner Novosadskog sajma 2013.

  • PDF

Božica Marković

Prisustvovali smo sastanku, radnom dogovoru predstavnika Hrvatske gospodarske komore sa menadžment timom Novosadskog sajma, vezanom za predstojeći Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, gde je Hrvatska - zemlja partner. Po završetku, zamolili smo direktoricu Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore, Božicu Marković, za ekskluzivni intervju za časopis TOPSRBIJA, što je sa zadovoljstvom prihvatila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Cuculjev Bermeto pobednik Vinofesta

  • PDF

Nikola CuculjSpecijalno vino bermet, vinarije "Vinik”, vlasnika Nikole Cuculja iz Vršca, proglašeno je za najbolje vino ovogodišnjeg , 8. po redu "Vinofesta", održanog 22. i 23. marta 2013. godine, koji je u saradnji sa hotelom “Srbija” uspešno organizovala Turistička organizacija Vršca, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i opštine Vršac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milan Popović: Neiscrpne mogućnosti saradnje Poljoprivrednog fakulteta sa lokalnim samoupravama

  • PDF

Prof. dr Milan PopovićDekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Milan Popović predvodio je delegaciju ove visokoškolske ustanove koja je nedavno na poziv opštinskog rukovodstva Bača bila pozvana da uoči prolećne setve održi predavanja zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima o aktuelnim temama. Svoje utiske o ovom stručnom skupu i poseti opštini Bač, dr Popović je izneo na konferenciji za novinare, naglašavajući da je već u prvom kontaktu dve strane, postignut dogovor da ubuduće, 19. mart svake naredne godine bude proglašen za Dan Poljoprivrednog fakulteta u Baču.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno

  • PDF

Ekipa bečejske Gimnazije, pobednik takmičenja u 2012. godiniFakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu četvrtu godinu za redom organizuje takmičenje za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno. Takmičenje počinje 25.03.2013. godine u prostorijama Fakulteta, a ove godine će učestvovati više od 60 škola iz 27 gradova Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doc. dr Dragana Latković: Postoje svi dobri preduslovi za setvu kukuruza

  • PDF

Doc. dr Dragana LatkovićSetva kukuruza sa što manje rizika, bila je tema na koju je 19. marta brojnim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima u opštini Bač, detaljno govorila doc. dr Dragana Latković, direktor Departmana za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Ona je tom prilikom naglasila da se treba na vreme pripremiti za prolećnu setvu kukuruza koja se ubrzano približava, pogotovo jer će se prema procenama ovom poljoprivrednom kulturnom u opštini Bač posejati nekih 6.000 hektara, što je četvrtina od ukupnog broja obradivog zemljišta u ovom kraju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan Poljoprivrednog fakulteta u opštini Bač

  • PDF

Prof. dr Zoran Keserović (prvi s leva), Ognjen Marković, prof. dr Milan Popović, doc. dr Dragana Latković i prof. dr Jovan Crnobarac na konferenciji za novinare u BačuPrimer da se između visokoobrazovne naučne institucije i lokalne zajednice, može uspostaviti odlična, obostrano korisna praktična saradnja, mogao se videti na delu, 19. marta 2013. godine, kada je ekipa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu bila gost opštine Bač, značajnog poljoprivrednog rejona Južno-bačkog okruga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti sa Novosadskog sajma

  • PDF

Novosadskom Institutu za ratarstvo i povrtarstvo nova titula šampiona za semenski materijalNa Novosadskom sajmu izvršena je primopredaja dužnosti između starog i novog menadžmenta. Dužnost generalnog direktora Novosadskog sajma od Gorana Vasića (2008.-2013.) preuzeo je Dragan Lukač, doskorašnji direktor Regionalne privredne komore Novog Sada, zajedno sa članovima Izvršnog odbora Gordanom Ćuk, Jelenom Marinković, Sašom Bilinovićem i Andreom Knezy, koje je imenovao Nadzorni odbor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com