Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Završen projekat o očuvanju i unapređenju zemljišta pod vinogradima

  • PDF

Od kvaliteta zemljišta u znatnoj meri zavise karakter i ukus vinaU okviru projekta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Uprave za poljoprivredno zemljište, pod nazivom „Očuvanje i unapređenje zemljišta pod vinogradima Republike Srbije“, a u realizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, Laboratorije za zemljište i agroekologiju, održano je pet promotivno-edukativnih skupova. Prezentacije rezultata ovog projekta održane su u centrima vinogradarskih rejona u Republici: Negotinu, Svilajncu, Aleksandrovcu, Nišu i Valjevu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jeleni Karapandžin ocene donele posao na Poljoprivrednom fakultetu

  • PDF

Jelena Karapandžin prima čestitke od dekana Poljoprivrednog fakulteta Milana PopovićaDvadesettrogodišnja Novosađanka Jelena Karapandžin je na Dan Poljoprivrednog fakulteta, 21. novembra  2012. godine, promovisana za najboljeg studenta u generaciji, a nepunih mesec dana kasnije, tačnije u ponedeljak, 17. decembra, dobila je posao u ovoj visokoškolskoj ustanovi i započela nastavničku karijeru kao stručni saradnik na određeno vreme do godinu dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija može da bude velesila u voćarskoj proizvodnji

  • PDF

Prof. dr Zoran KeserovićProf. dr Zoran Keserović, direktor Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i predsednik Društva voćara Vojvodine, dobio je sve pohvale za organizaciju tradicionalnog, decembarskog skupa voćara, za izbor i kvalitet predavača i raznovrsnost tema koje su zainteresovani slušaoci mogli da čuju u subotu, 15. decembra, u amfiteatru Poljoprivrednog fakulteta. Pitali smo ga, da li je on lično zadovoljan ovogodišnjim Savetovanjem o unapređenju proizvodnje voća?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Savetovanje o unapređenju voćarske proizvodnje

  • PDF

dipl. ing. Bojana StankovićTradicionalno zimsko Savetovanje voćara u organizaciji Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u Novom sadu i Društva voćara Vojvodine, održano u subotu, 15. decembra, ispunilo je amfiteatar ove novosadske visokoškolske ustanove do poslodnjeg mesta. Teme, kao i uvek, izuzetno interesantne za voćare, ovom prilikom posvećene savremanom uzgoju jabuke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milan Popović: Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, institucija od nacionalnog značaja

  • PDF

Prof. dr Milan PopovićVeliko je zadovoljstvo čuti priču „iz prve ruke“ o Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, uz Filozofski fakultet najstarijoj visokoobrazovnoj ustanovi u Vojvodini, koja je počela sa radom 20. novembra 1954. godine. Mi smo imali tu čast da o Poljoprivrednom fakultetu, njegovom razvoju, sadašnjem trenutku i planovima za budućnost, saznamo od prvog čoveka ovog fakulteta prof. dr Milana Popovića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fakultet tehničkih nauka promovisao petnaestohiljaditog diplomiranog inženjera

  • PDF

Svečana promocija i dodela diploma master inženjerima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održana je u subotu, 08.12.2012. godine sa početkom u 10 časova u Amfiteatru A2 “Milutin Milanković”, a promovisani su inženjeri iz oblasti mašinstva, elektrotehnike i računarstva, građevinarstva, saobraćaja, arhitekture, industrijskog inženjerstva i menadžmenta, grafičkog inženjerstva i dizajna, zaštite životne sredine i zaštite na radu, mehatronike i master inženjeri geodezije i geomatike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Goran Đaković : Agropress kao spona između teorije i prakse

  • PDF

Goran Đaković-Zadovoljstvo nam je da i ove godine možemo da nagradimo naše kolege koje su se pokazale u promociji agrarnog novinarstva  i uopšte poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. Ovog puta to su redakcije iz Radio-televizije Vojvodine i Radio-televizije Srbije. Agropress već osam godina radi na promociji agrarnog novinarstva, ali i uopšte poljoprivrede u Srbiji i svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

AGROPRESS proslavio osmu godišnjicu uručenjem priznanja najzaslužnijima

  • PDF

Nagrađeni Novosađani Đorđe Simović (levo) i Stevan Davidović u društvu Vesne Jovanović sa RT VojvodinaUdruženje novinara za poljoprivredu AGROPRESS, prigodnom svečanošću upriličenom u Privrednoj komori Srbije, uz prisustvo brojnih članova i prijatelja, obeležilo je osmu godišnjicu postojanja i aktivnog rada. Tom prilikom prisutni su mogli da se upoznaju sa dostignućima AGROPRESS-a u prethodnom periodu, da prisustvuju dodeli priznanja najzaslužnijima u proteklih godinu dana, kao i da uživaju u prijatnom programu i prigodnoj degustaciji rakija PREMIJER, vina Vinarije Bogunović i piva Valjevske pivare, koji su uz Japan Tobacco International bili sponzori ovog lepog događanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Departman u Sremskim Karlovcima lider srpskog vinogradarstva i vinarstva

  • PDF

Prof. dr Zoran Keserović u razgovoru na jednoj od degustacija fakultetskih vina.Pre mesec dana, tačnije drugog novembra 2012. godine, svečano je otvoren renovirani vinski podrum Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu u Sremskim Karlovcima, koji je još davne 1947. godine osnovala Narodna skupština AP Vojvodine.  Šta će to i koliko značiti za dalji razvoj vojvođanskog i srpskog vinogradarstva i vinarstva, koje je tokom minulih godina imalo uspone, padove, a sada se čini da je ponovo na dobrom putu da nađe svoje pravo mesto u privrednom i kulturnom životu naše zemlje?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FTN Novi Sad: Novi menadžment za nove uspehe

  • PDF

S leva na desno: Filip Kulić, Srđan Kolaković,Rade Doroslovački, Vladimir katić i Dragiša vilotićFakultet tehničkih nauka u Novom Sadu je u maju proslavio 52. godišnjicu postojanja, a 28. septembra dobio novo rukovodstvo, koje sačinjavaju: dekan prof. dr Rade Doroslovački, prodekan za nastavu prof. dr Dragiša Vilotić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Filip Kulić, prodekan za finansije i razvoj prof. dr Vladimir Katić i prodekan za investicije i saradnju sa privredom prof. dr Srđan Kolaković, i koje će ovu visokoškolsku ustanovu voditi naredne tri godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com