Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Dobrodošli na Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Prof. dr Drago Cvijanović (u sredini) sa priznanjem osvojenim na Međunarodnom sajmu obrazovanja 2022. u Novom Sadu            Poštovani, pred Vama stoji novi izazov. Morate izvršiti novi izbor od koga će zavisiti kako ćete uložiti svoje vreme i kojim ćete se poslom baviti u budućnosti. Izborom ovog Fakulteta, opredeljujete se za napornu karijeru u kojoj svaki dan morate biti na visini zadatka, jer u poslu usluživanja drugih, samo je odlično obavljen posao dovoljno dobar. Vi birate da budete izuzetni, vrhunski profesionalci - iz dana u dan, u svakom mementu, na svakom mestu i bez izgovora! Ako ste spremni da nam se pridružite i prihvatite sve ove izazove budite uvereni da ste nam već puno rekli o sebi - reči su dobrodošlice, prof. dr Draga Cvijanovića, dekana Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, najmlađeg člana Univerziteta u Kragujevcu, kojima na iskren i roditeljski način dočekuje brucoše, buduće diplomce odgovornog i nimalo jednostavnog zanimanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Buket priča o ljudima koji znaju ko su

  • PDF

Naslovna strana novog broja revije TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE            Od kada je revija TOPSRBIJA pre 10 godina zaživela, pa do danas, ostala je verna konceptu predstavljanja pojedinaca, institucija, preduzeća i kompanija koje su svojim pristupom radu, programskim inovacijama, tehnološkim transformacijama, ličnim zalaganjima, a pre svega stručnošću, znanjem i hrabrošću, uspostavili sisteme koji su imali pozitivan učinak kako na ličnom planu, tako i planu šire zajednice društva kojem pripadaju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Naporna godina izuzetnih postignuća

  • PDF

Boško Vučurević i ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumata             Privredna komora Vojvodine (PKV) na čelu sa Boškom Vučurevićem, predsednikom, dobrim organizacionim rešenjima, aktuelnim promocijama vojvođanske privrede kao investicione destinacije, povezivanjem domaćih privrednika sa privrednicima drugih zemalja godinama unazad, zavredila je mesto nezaobilaznog partnera/saradnika, u svim privrednim zbivanjima u Pokrajini, time i mesto na mapi evropskih komora.
            Godina je počela sa EXPO Dubai 2022 i promocijom AP Vojvodine u različitim granama privrede, u Paviljonu Republike Srbije, u okviru šeste tematske nedelje  - Globalni ciljevi, a završiće se sumiranjem ovogodišnjih i planovima za narednu godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Garancijski fond AP Vojvodine širi paletu konkursnih linija

  • PDF

Đorđe Raković            Direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine, gospodin Đorđe Raković, osvrnuo se u intrvjuu za novogodišnji broj revije TopSrbija-Najbolje iz Srbije na značaj i ulogu ove pokrajinske institucije, koja sledeće, 2023. godine, obeležava pune dve decenije aktivnog rada na finansijskom tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studijska poseta Italiji u okviru projekta "Povećanje produktivnosti i kvaliteta odabrnih vrsta voća i povrća"

  • PDF

Zajednički snimak učesnika studijskog putovanja            U periodu 27.11.-1.12.2022. godine organizovana je poseta severnoj italijanskoj pokrajini Trentino-Južni Tirol u okviru implementacije USAID projekta „Povećanje produktivnosti i kvaliteta odabrnih vrsta voća i povrća", u saradnji Makedonske asocijacije zemljoradničkih zadruga, Zadružnog saveza Vojvodine i Zadružnog saveza južne Srbije. Delegaciju Zadružnog saveza Vojvodine činili su Lea Jovanov, asistent na projektu, Miladin Lazić, direktor OZZ Kisač Kisač i Nenad Mišljenović, diplomirani agronom i rukovodilac voćnjaka u ZZ Graničar Šid, učesnici na projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Oznaka „Najbolje iz Vojvodine 2022“ za izuzetnost

  • PDF

Sa uručenje priznanja Novosadskom sajmu         - Ideja projekta „Najbolje iz Vojvdoine“, jeste razvijanje ekonomskog patriotizma, da prestanemo da pričamo da nemamo dobra vina, da nemamo dobre sireve i ostalo. Mi danas proizvodimo vrhunska vina, vrhunske sireve, Vojvodina ima vrhunsku gatronomsku ponudu i izuzetnu ponudu manifestacija. Ideja je da kroz „Najbolje iz Vojvodine“ i turiste koji dolaze na teritoriju AP Vojvodine, kojih je sada preko pola miliona, što predstvlja bolji rezultat nego u referentnoj 2019. godini, da ih usmerimo na ono što jeste najbolje iz Vojvodine. Oni koji od danas nose ovu oznaku jesu najbolje što Pokrajina ima, kao i prošlogodišnji nosioci oznake - izjavio je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, povodom uručenja sertifikata o korišćenju oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u Hali „Master“ u vreme 53. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu. Ovaj brend ustanovljen je od strane Vlade Vojvodine, Sekretarijata za privredu i turizam 2004. i bio aktuelan do 2016. godine. Obnovljen je proširen kategorijom sektora turizma - destinacije i proizvodi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani matematike na novosadskom PMF-u

  • PDF

Prirodno-matematički fekultet u Novom Sadu            U petak, 18. novembra 2022. godine počinje manifestacija Dani matematike u Novom Sadu, tradicionalna manifestacija u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Društva matematičara Novog Sada i Ogranka Srpske akademije nauka u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

V Regionalni biznis forum počeo sa radom u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa Foruma u Privrednoj komori Vojvodine            Sa ciljem uspostavljanja konekcije između kompanija, regionalnih privrednih komora, razvojnih agencija i drugih institucija sa kompanija, uglavnom iz Republike Srbije, u smislu poboljšanja ekonomske klime za poslovanje i nove investicije, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u utorak, 15. novembra 2022. godine  otvoren je V Regionalni biznis forum.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Preduzetništvo je stub razvoja društva

  • PDF

Sa konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            Po drugi put ove godine u prostorijama Privredne komore Vojvodine (PKV), 19. oktobra, upriličeno je okupljanje – „Ja, Preduzetnik Kluba“ u Novom Sadu sa 50-tak  učesnika, koji su imali priliku da čuju dvojicu sjajnih panelista, Andriju Gerića, bivšeg sportiste i dipl. psihologa, preduzetnika i Vladimira Milićevića, osnivača i direktora ProMobi, najvećeg servisa mobilne telefonije u regionu, o razvojnom putu lidera, i nakon toga međusobno se upoznaju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Različitost, da li je prihvatamo i da li smo za nju spremni

  • PDF

            Tribina pod nazivom „Preduzetništvo za ranjive grupe i održivost“ održana na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, deo je projekta „Razvoj socijalnog preduzetništva kroz unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa“ na kojem Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžmet (FIMEK) Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu učestvuje kao partner.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com