Wed12062023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Željana Ilić, Student prodekan PMF-a: Tu sam za vas, da zastupam vaše interese

  • PDF

Željana Ilić    “Poštovani profesori, dragi studenti, dobar dan i dobrodošli. Moje ime je Željana Ilić i ja sam Student prodekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Tu sam za vas, da zastupam vaše interese, kao i da dam odgovore na sva vaša pitanja i probleme u toku studiranja. Ukoliko ne budem imala adekvatno rešenje na vaše probleme, tu su članovi Dekanata koji će mi u tome pomoći. Možete me kontaktirati putem mejla ili telefona, a informacije ćete naći na sajtu fakulteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Jelena Premović: Saznanja nauke moraju biti potvrđena u praksi

  • PDF

Dr Jelena Premović            Međunarodna konferencija - „Izazovi savremene ekonomije i društva kroz prizmu zelene ekonomije i održivog razvoja“, organizovana sa ciljem da se stručna javnost okupi, razmene iskustva, mišljenja, kontakti, dovede do nekih zaključaka i u budućnosti uspostavi određena saradnja, po drugi put se, na istu temu, ove godine održava u Novom Sadu. Prva je održana krajem aprila, vreme trajanja druge je od 28. septembra do 01. oktobra, u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Branislav Dudić: Klimatske promene traže adekvatne odgovore naučne, stručne javnosti

  • PDF

Dr Branislav Dudić            Drugi Međunarodni naučni skup: „Izazovi savremene ekonomije i društva kroz prizmu zelene ekonomije i održivog razvoja“ održava se u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu, od 28. septembra do 01. oktobra 2023. godine. Okupio je 70 univerzitetskih profesora, naučnih radnika, stručnjaka, iz regiona, sveta, a najviše iz naše zemlje, koji će prezentacijom svojih radova baziranih na aktuelnim temema zelene ekonomije pokušati da podstaknu intenzivnije delovanje u pravcu zelenog razvoja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Primena digitalizacije u organizaciji poljoprivredne proizvodnje

  • PDF

Mr Jelena Nestorov    Jedan od najvećih problema čovečanstva je obezbediti dovoljno hrane za sve stanovnike planete, a „svet bez gladi“ je osnovni cilj čovečanstva. S toga je neophodnost dijaloga između korisnika tradicionalnog načina privređivanja i inovativne zajednice, zagovornika uvođenja novih tehnologija u poljoprivredu sa ciljem povećanja njene efikasnosti sve intenzivnija, a potreba optimiziranja korištenja svih resursa koji su neophodni za proizvodnju „nasušna potreba“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Da li znate šta su stećci?!

  • PDF

Novi projekat poveren Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu            Upravo tako se zove novi projekat u koji je uključen Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu (PMF), te se veruje da će priča pobuditi interesovanje i onima koji znaju šta su stećci, a svakako svima koji se prvi put upoznaju sa ovim vidom srednjovekovnih kamenih, nadgrobnih spomenika, jedinstvenog oblika i ornamentike, sa izuzetnom kultrunom i dokumentarnom vrednošću, koji su zapravo veoma opipljiv fenomen - s pravom uvršten na UNESKOVU listu svetske baštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ustisci maturanata gimnazije "Borislav Petrov Braca" iz Vršca sa nagradnog putovanja koje im je omogućio FIMEK

  • PDF

Nezaboravno putovanje pobednika takmičenja "Fimek nagrađuje znanje"            Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu javili su se maturanti gimnazije "Borislav Petrov Braca" iz Vršca koji su u maju pobedili na takmičenju "FIMEK nagrađuje znanje" i osvojili nagradno putovanje na kojem su bili od 25. avgusta do 2. septembra 2023. godine, a ovo su njihovi utisci:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obeležena krsna slava Univerziteta Privredna akademija - Sv. Sava Gornjokarlovački

  • PDF

Sa slave Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu            U svečanoj atmosferi povodom slave Sveti Sava Gornjokarlovački na Univerzitetu Privredna akademija, u utorak,18. Jula 2023. godine, domaćini i brojne zvanice još jednom su ukazale na prirodnu i neraskidivu vezu akademske i duhovne zajednice, njihovu neminovnost i trajanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žetveni dan ZSV jedna od najvažnijih manifestacija za naš agrar

  • PDF

Obraćanje mr Jelene Nestorov Bizonj            Mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica ZSV, pozdravila je sve zadrugare i drage goste, poželela dobrodošlicu na ovaj lep Žetveni dan 2023. Posebno je pozdravila Janka Nikolića, direktora ZZ „Graničar“ iz Šida, kao domaćina i zahvalila se njemu i zadrugarima na izuzetnom doprinosu u organizaciji ove manifestacije. Pozdravila je i državnog sekretara Ministarstva za brigu o selu, Snežanu Petrović, Ivana Popović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Petra Samulovca, pomoćnika pokrajisnkog sekretara za poljoprivredu, Boška Vučurevića, predsednika Privredne komore Vojvodine, uvažene partnere iz kompanije „KITE“ d.o.o. i Đorđa Miškovića, izvršnog direktora, Zorana Semjenovića, predsednika opštine Šid, i sve zadruge prisutne. Pozdravila je i predstavnike DDOR-a, Garancijskog fonda Vojvodine, Razvojnog fonda Vojvodine, i sve druge sa kojima ZSV intenzivno sarađuje i izrazila nadu da će saradnja biti nastavljena. Pozdravila je i brojne predstavnike akademske zajednice, posebno akademika prof. dr Dragana Škorića, prof. dr Zorana Keserovića, prof. dr Slobodana Sedlara, te predstavnike medija koji prate ovaj Dan, i sve aktivnosti Saveza, i prenose poruke u javnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZZ Zrenjanin pustila u rad podno skladište

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj i Darko Gavrilović            Veliki je događaj kada se nešto dugo planira, i treba, a ne može. I na kraju može. Upravo to se desilo 30. juna 2023. godine kada je ZZ „Zrenjanin", uz prisustvo Jelene Nestorov Bizonj, predsednice ZS Vojvodine, brojnih zvanica, direktora zadruga iz okruženja, kooperanata, medija, obeležila otvaranje i puštanje u rad podnog skladišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rimski put vina Fruške gore - putem vina, nasleđa i rimskih careva

  • PDF

Mr Jasna Čordaš na KZN u Privednoj komori Vojvodine            Vinski turizam pokazuje ogromnu vitalnost na globalnom turističkom tržištu, kao i sve značajnije mesto u turističkoj ponudi Srbije. Posmatran sa aspekta najbolje poveznice između lokalne trgovine, hrane i kulture, trend razvoja vinskog turizma podrazumeva neophodnost kontinuirane, aktivne uloge države, pokrajine, lokalnih zajednica, ali i prepoznavanje i razumevanje potreba vinskih turista u cilju zadovoljenja njihovih očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com