Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Dr Nenad Ivanišević: Politika razvoja turizma i državnih institucija

 • PDF

Dr Nenad Ivanišević najavio dalju podršku turističkoj privredi            Da je razvoj turističke privrede deo opšte državne politike i politike društvenog razvoja u celini, potvrdilo je prisustvo dr Nenada Ivaniševića na Konferenciji Udruženja turisitčkih novinara Vojvodine, koje je pod nazivom „Kreativno turističko novinarstvo Vojvodine - turizam i mi",  održano u Info centru Turističke organizacije Vojvodine.
            Treba podsetiti, da je dr Nenad Ivanišević obnovio znak „Najbolji iz Vojvodine“ kojim je trasiran put vraćanja turističkog patriotizma i razlog da „budemo ponosni na naše, lokalne proizvode, a ne da gledamo u tuđa dvorišta i divimo se nečemu što je preko granice“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TOURCOMSERBIA PROJEKAT

 • PDF

Zajednički snimak učesnika na projektu            TOURCOMSERBIA projekat, finansiran od Fonda za nauku, ulazi u svoju završnu fazu realizacije. Projekat je započeo u januaru 2022., a završetak je planiran krajem 2024. godine. Projekat je rezultat saradnje Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji je nosilac projekta i Univerziteta Singidunum.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružni savez Vojvodine u funkciji zemljoradničkih zadruga i zadrugara

 • PDF

Obraćanje mr Jelene Nestorov na skupu u Martonošu            Suočavajući se sa vremenskim, ekonomsko političkim i drugim izazovima koje današnje vreme nameće, Zadružni savez Vojvodine (ZSV), pokušava da svoju aktivnost, shodno svojoj ulozi, usmeri na njihovo rešavanje. Dijapazon ZSV obuhvata širok spektar rada, od predstavljanja i zastupanja interesa svojih članica pred državnim organima i raznim organizacijama, pružanja savetodavne pomoći članicama Saveza i budućim zadrugarima koji žele da osnuju zadrugu, zaštite uloge interesa i unapređenja zadružnog pokreta, podsticanja razvoja zadrugarstva i unapređenja imidža pokreta, informisanja šire javnosti, razvoja međuzadružne saradnje i poslovnog povezivanja zadruga i drugih privrednih subjekata, ulogu organizatora savetovanja, konferencija, edukativnih skupova, učešće na sajmovima i drugim manifestacijama radi širenja znanja o zadružnom sektoru, pozicioniranja zadruga u svim segmentima privrede i društva. Sveobuhvatnost delovanja ZSV determinisana je i situacijom na terenu, i opštim uslovima poslovanja, u smislu konstruktivnih reakcija i konkretnih rešenja za njihovo prevazilaženje. A takvih imperativa je na pretek.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Srđan Milošević: Gastro turizam u funkciji razvoja destinacije

 • PDF

Prof. dr Srđan Milošević            Savremen koncept edukativno-poslovnog Gourmet Centra u Banji Vrdnik, u sastavu Univerziteta Educons, Sremska Kamenica, povezivanjem prirodnih resursa, lokalne tradicije i očekivanja savremenog turiste, otvorio je nove mogućnosti razvoja turističke privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studenti PMF-a uspešni na gastro takmičenju "CUPI'S SPOON 2024"

 • PDF

Nagrađeni studenti Lana Deljanin i Ognjen Gajić i nastavnik Goran Radivojević sa predstavnikom organizatora             Udruženje UNUO iz Zagreba je 14.3.2024. u Novom Sadu organizovalo takmičenje pod nazivom “CUPI’S SPOON” namenjeno osobama sa invaliditetom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Karlovačka gimnazija: Bastion kulturno-obrazovnog identiteta srpskog naroda

 • PDF

Karlovačka gimnazija            Da li zbog duge i bogate istorije, bivših đaka, atraktivne okoline, savremenih nastavnih programa ili nečeg sasvim drugog, tek iz godine u godinu raste interesovanje srednjoškolaca iz cele zemlje za Karlovačku gimnaziju, najstariju u Srba. Smeštena u živopisnim Sremskim Karlovcima, na severoistočnim padinama Fruške gore, uz Dunav, koji su više od dva veka bili središte duhovnog, političkog i kulturnog života srpskog naroda u Austrougarskoj. Karlovačka gimnazija sa trajanjem od 233 godine posebnim programima mamenjenim talentovanim učenicima obrazuje vrhunske kadrove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održivo upravljanje zemljištem i otpadom: inovacije i izazovi

 • PDF

Plakat za ilustraciju dva nova projekta novosadskog PMF-a            U okviru projekata Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu - TwinSubDyn (Twinning excellence on organic soil amendments effect on nutrient and contaminant dynamics in the subsurface) iz Horizon Twinning programa i ReNBES (Natural based efficient solution for remediation and revitalization of contaminated locations using energy crops) - projekat Fonda za nauku Republike Srbije, početkom marta organizovana su dva značajna skupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Šušnjić: Put stvaranja poznatih i priznatih gastronomskih manifestacija

 • PDF

Milica Šušnjić u društvu koleginice Jelene Malešev i Romea Karanovića         - Najbolji primer dobre prakse promocije jedne manifestacije putem društvenih mreža je kako to radi tim Turističke organizacije Vojvodine (TOV) - istaknuto je na I Kongresu „Gastronomske manifestacije Balkana - Značaj i mogućnosti“, održanom u subotu 23. marta, u Eco resortu Stražilovo u Sremskim Karlovcima, u organizaciji Kuhinje na otvorenom i Udruženja vlasnika vikendica i salaša, Kulinarske federacije Srbije (KFS), i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nenad Ivanišević: Uloga Vlade u podizanju nivoa gastronomskih manifestacija

 • PDF

Puna podrška dr Nenada Ivaniševića i Pokrajinskog sekretarijata vojvođanskim manifestacijama            Kongres „Gastronomske manifestacije Balkana - Značaj i mogućnosti“ na Stražilovu (Eco resorte), 23. marta, u organizaciji Kuhinja na otvorenom, Udruženje vlasnika vikendica i salasa, Kulinarske federacije Srbije (KFS),  imao je i podršku Pokrajinske vlade, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF akreditovao nove i reakreditovao postojeće studijske programe

 • PDF

Novi moduli akreditovani na Departmanu za fiziku            Protekla godina bila je posvećena akreditaciji novih i reakreditaciji postojećih studijskih programa na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Programe koji se već realizuju dugi niz godina smo osavremenili, preradili njihove kurikulume, dodali neke nove predmete i na taj način ih značajno unapredili. Posebnu pažnju bih skrenula na studijske programe koje smo iznova osmislili i čija realizacija kreće od naredne školske godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com