Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Privredna komora Vojvodine uručila Kapije uspeha najboljima u 2021

 • PDF

Zajednički snimak laureata sa organizatorima            Tradicionalno, 30. put,  Privredna komora Vojvodine  dodelila je   priznanja za dostignuti kvalitet usluga u turizmu i ugostiteljstvu.  Svečana dodela upriličena je u hotelu
„Park“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Back to the Golden 80s

 • PDF

Otvaranje programa uz prigodan skeč            Tematsko veče, pod nazivom „Back to the Golden 80s", 53-će po redu, održano je nedavno u Studentskom kulturnom centru „Fabrika". Grupa od 8 studentkinja treće godine modula  hotelijerstva i turizma, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovala je praktičan deo ispita iz predmeta „Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu" pod rukovodstvom predmetnog profesora prof. dr Anđelije Ivkov Džigurski i asistenta prof. dr Igora Stamenkovića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gourment sajam i zatvarajuća konferencija projekta Pannonia Gourmet

 • PDF

Izlaganje Vladice Vojinović, konsultanta i projektnog menadžera            U četvrtak 12.05. održana je zatvarajuća konferencija projekta u Gourmet centru u Vrdniku, a istog dana je otvoren Gourmet sajam koji je održan 12. i 13. maja. Na događaju su govorili pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, rektor Educons Univerziteta prof.dr Aleksandar Andrejević, menadžer na projektu Vladica Vojinović, u prisustvu brojnih gostiju iz relevantnih  institucija, organizacija i ključnih aktera u sektoru turizma. Nakon svečanog dela konferencije, organizovana je degustacija Eat Pannonija proizvoda koji su bili izloženi u okviru Gourmet sajma, nakon čega je događaj zaključen sa organizovanim koktelom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Trebinje u znaku vojvođanske tradicije i gastronomije

 • PDF

Vojvođanska delegacija u Trebinju            Minulog vikenda u Trebinju je održana manifestacija „Dani Vojvodine", u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine. Ova turističko - ekonomska manifestacija najbolje objedinjuje i predstavlja turističku ponudu AP Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov: ZZ „Mrkšićevi salaši“ ponos vojvođanskog zadrugarstva

 • PDF

Obraćanje mr Jelene Nestorov predstavnicima medija

            Zemljoradnička zadruge „Mrkšićevi salaši“ u Srpskom Itebeju odnedavno je bogatija za savremeni pogon za preradu mesa. Povodom završetka izgradnje objekta, koji će zvanično biti pušten u rad ovih dana, 31. marta je upriličena poseta Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) i medija. Među gostima bila je i mr Jelena Nestorov, predsednica ZSV, koja je tom prilikom izjavila da je ZZ „Mrkšićevi salaši“ ponos vojvođanskog zadrugarstva i ZSV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Garancijski fond nastavlja rad u punom kapacitetu

 • PDF

Đorđe Raković            Garancijski fond AP Vojvodine, saglasno svojoj osnovnoj ulozi, izdaje garancije poslovnim bankama za kredite odobrene preduzetnicima i privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u svim granama privrede, a u skladu sa važećim Konkursima. Pored toga, Fond daje finansijsku podršku subjektima koji započinju obavljanje privredne delatnosti „start up“ poslovne aktivnosti, zemljoradničkim zadrugama, kao i nosiocima registrovaniih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koju svoju poslovnu aktivnost obavljaju na teritoriji AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nenad Ivanišević: Problemi u privredi su i problemi Sekretarijata

 • PDF

Dr Nenad Ivanišević u razgovoru sa prestavnicima medija            Prvi sajam preduzetništva i starih zanata 21. i 22. marta 2022. u Kongresnom centru „Master" Novosadskog sajma govori u prilog posvećenosti ovoj temi značajnoj za razvoj društva, ne samo sa ekonomskog, već i socijalno-kulturnog aspekta, aspekta održivog turizma, i da se nalaze u fokusu interesovanja Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma, organizatora ove manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jasmina Đorđević: Razvoj turizma u zaštićenom području NP Fruška gora

 • PDF

Prof. dr Jasmina Đorđević (levo) sa timom saradnika sa PMF-a na projektu PRONACUL            Zaštićena područja su geografski jasno određeni prostori namenjeni zaštiti prirode kojima se upravlja radi njihovog dugoročnog očuvanja i pratećih usluga ekološkog sistema. Površina zaštićenih područja u Srbiji trenutno iznosi 678.237 ha, odnosno 7,66% teritorije Srbije: 471 zaštićenih područja od čega 5 nacionalnih parkova (za područje Stare planine i planina Kučaj-Beljanice pokrenut je postupak njihove zaštite), 18 parkova prirode, 21 predeo izuzetnih odlika, 70 rezervata prirode, 6 zaštićenih staništa, 315 spomenika prirode, 36 područja od kulturnog i istorijskog značaja. Prvi propisi kojima se štiti priroda i čuvaju prirodni resursi datiraju iz XIV veka (Dušanov zakonik), a prvo zaštićeno područje na teritoriji današnje Srbije bila je Obedska bara, stavljena pod zaštitu 1874. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radovan Bokić: Problemi u ratarstvu su ozbiljni, u stočarstvu tri puta veći

 • PDF

Radovan Bokić            Fokus izlaganja Radovana Bokića, člana UO ZSV, direktora ZZ „AgroKlek“ iz Kleka, na Konferenciji za medije u prostorijama ZSV, 17. marta ove godine, a povodom privremenih mera zabrane izvoza donešenih Uredbom 11. marta 2022. godine, bio je na stočarskoj proizvodnji i proizvodnji mleka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojislav Mrkšić: Zakonske anomalije na štetu poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača

 • PDF

Vojislav Mrkšić            Na Konferenciji za medije održanoj 17. marta u prostorijama Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), Vojislav Mrkšić, član UO ZSV, direktor ZZ „Mrkšićevi salaši“ Srpski Itebej, dotakao se šire slike izazvane posledicom privremenih mera zabrane izvoza prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda Vlade Rapublike Srbije, donešenim nedelju dana ranije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com