Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Istraživači sa novosadskog PMF-a u svetskoj ekipi

  • PDF

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, rasadnik sadašnjih i budućih naučnika            Istraživači sa Prirodno-matematičkog fakulteta, tačnije, sa Departmana za fiziku, zvanično su postali članovi DUNE (Deep Underground Neutrino Experiment) kolaboracije, preko projekta GENESIS (Boosting excellence of UNSPMF NPG in neutrino physics research), finansiranog od strane Fonda za nauku Republike Srbije, a u okviru Programa saradnje srpske nauke sa dijasporom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević: Nagradama želimo da vas motivišemo i poručimo da ste izuzetni

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević sa nagrađenim Sašom Pešićem            Iza nas teška godina. Ako ćemo biti precizni, teških, pa evo skoro 16 meseci. I na profesionalnom i na ličnom planu, svakog od nas pojedinačno, pa i kao kolektiv, pandemija je izbacila iz koloseka. Drago mi je što ovaj dan Prirodno-matematičkog fakulteta, dan kada tradicionalno nagrađujemo naše najbolje koleginice i kolege, proslavljamo zajedno. Prošle godine, pandemija nas je u tome sprećila, pa ćemo ovom prilikom nagrade uručiti i onima koji su ih zaslužili i u prethodnoj, 2019/2020 školskoj godini. Ovo je pre svega njihov dan, a ja ću vam uzeti samo onoliko vremena koliko mi je potrebno da im se zahvalim, pre nego što im i formalno uručimo priznanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aplikacija DDOR TERRA bliska mladoj generaciji poljoprivrednika

  • PDF

            Kompanija DDOR osiguranje, tradicionalno prepoznata kao ključna institucija podrške u obezbeđivanju održivosti poljoprivredne proizvodnje, pruža punu podršku aktivnostima svima koje nastoji da ovu značajnu industrijsku granu afirmišu i razvijaju u populaciji mladih profesionalaca. Potvrda za ovu tvrdnju i želju za približavanjem i mlađoj populaciji poljoprivrednika, je i činjenica da je DDOR osiguranje, kao lider na tržištu, u toku ove poljoprivredne sezone predstavilo mobilnu aplikaciju DDOR TERRA, razvijenu u saradnji sa renomiranom institucijom za upotrebu digitalne tehnologije u poljoprivredi - Institutom Biosens.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružni savez Vojvodine na Vikendu poljoprivrede

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj (levo) sa Snežanom Rožnov, DDOR Novi Sad            Događaj, poput „Vikenda poljoprivrede“, održanog ispred novosadskog TC BIG, u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika (SUMP), 22. i 23. maja, nije mogao da prođe bez prisustva Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV). Jedanaest ekskluzivnih izlagača, dilera poljoprivrednom mehanizacijom, bili su pravo osveženje za brojne posetioce željne informacija „iz prve ruke“, posle godine i više online kontakata. Manifestaciju su podržali i brojni predstavnici republičkih, pokrajinskih organa, te fondova naslonjenih na poljoprivrednu delatnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aktivnosti Privredne komore Vojvodine u korist razvoja vojvođanske poljoprivrede

  • PDF

Mladen Petković            Privredna komora Vojvodine (PKV), kao istinski stožer privrednog razvoja Pokrajine, prisutna je na svim događajima sa kojima je na primaran ili sekundaran način ova celokupna organizovana društvena delatnost povezana. Prisustvo Mladena Petkovića, sekretara Udruženja poljoprivrede PKV na „Vikendu poljoprivrede“ u danima vikenda, 22-23. maja na platou novosadskog BIG-a, manifestaciji koju je organizavalo Srpsko udruženje malih poljoprivrednika (SUMP), bila je pre svega podrška ovom događaju koji je prvi put održan, ali i članovima Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodelom priznanja obeležen Dan PMF-a

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević i dr Dušan Jakovetić            Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu svake godine 22. maja obeležava svoj Dan. To je i prilika da se nagrade najbolji, za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Cvetković: Dani poljoprivrede su odlična predigra za Međunarodni poljoprivredni sajam

  • PDF

Slobodan Cvetković         - Da je sreća, danas bi otvarali Međunarodni poljoprivredni sajam - rekao je na svečanoj ceremoniji povodom otvaranja online manifestacije „Dani poljoprivrede“, direktor  Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, i izrazio nadu da će naša zemlja vrlo brzo staviti pod kontrolu ovu pošast, te da od 18 - 24. septembra, na Novosadskom sajmu možemo očekivati održavanje realnog, 88. po redu Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čedomir Božić otvorio online Dane poljoprivrede na Novosadskom sajmu

  • PDF

Obraćanje pokrajinskog sekretara Ćedomira Božića         Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo otvorio je u utorak, 18. maja 2021. godine, online manifestaciju „Dani poljoprivrede“, koju drugu godinu za redom, u vreme održavanja najvećeg agrobiznis događaja na ovom prostoru - Međunarodnog poljoprivrednog sajma, organizuje Novosadski sajam na platformi www.ExpoOnline.rs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studija o agrarnoj proizvodnji u Vojvodini u 2020. od višestruke koristi

  • PDF

Povećan izvoz pšenice            Prezentacija publikacije „Agrarna prozvodnja u Vojvodini u 2020. godini“ autora dr Branislava Vlahovića,  profesora Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, u izdanju Privredne komore Vojvodine (PKV), održana je u četvrtak, 13. maja 2021. godine u velikoj sali PKV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studija Agrarna proizvodnja u Vojvodini 2020. predstavljena u PKV

  • PDF

Prof. dr Branislav Vlahović (levo) i Mladen Petković na KZN            U Privrednoj komori Vojvodine u četvrtak, 13. maja 2021. godine, održana je prezentacija studije „Agrarna proizvodnja u Vojvodini 2020. godine“, koju je objavilo Udruženja poljoprivrede PKV zajedno sa autorom, prof. dr Branislavom Vlahovićem sa Departmana za ekonomiku poljoprivrede i sociologije sela Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, stručnjakom za tržište i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com