Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Sporazum Sekretarijata i Serbia Fashion Week-a - jedinstven spoj kreativne industrije i starih i umetničkih zanata

  • PDF

Svetlana Horvat i dr Nenad Ivanišević            U novosadskom Tržnom centru ,,Promenada", u četvrtak, 28. oktobra, upriličena je svečanost povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji između „Serbia Fashion Week“-a i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. 
            Ovim Sporazumom se precizira i otpočinje saradnja ove eminentne modne organizacije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koja se odnosi na promociju oznake kvaliteta proizvoda i usluga „Najbolje iz Vojvodine“ u okviru nedelje mode u Srbiji i jednom godišnje u okviru njihovih revija i u inostranstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekat „Poboljšanje gazdovanja šumama u ravničarskom području u zoni Dunava u HU-SRB CBC području”

  • PDF

Roland Kokai, direktor JP "Vojvodinašume"            Rizik od poplave u regionu je jedan od najvećih u Evropi. Zbog klimatskih promena, učestalosti i obima poplava očekuje se porast poplava u budućnosti. Aktivnosti u vezi gazdovanja šumama u šumama i vodnim staništima plavnih područja duž Dunava značajno su pogođena nivoom vode i poplavnim događajima. Planiranje poslovanja u poplavnim područjima (pošumljavanje, seča šuma) i aktivnosti od javnog interesa (turizma, poput lova i ribolova) u tim okolnostima zavisi od razumevanja dinamike voda i lokalna ograničenja ili mogućnosti povezane sa vodnim događajima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Više dobrih razloga za razvoj i unapređenje zadrugarstva

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj            Nakon tragičnog odlaska Radislava Jovanova, dugogodišnjeg predsednika Zadružnog saveza Vojvodine, odlukom Skupštine Saveza, mr Jelena Nestorov Bizonj je u avgustu ove godine izabrana za vršioca dužnosti predsednika, a zatim na Izbornoj skupštini i za predsednika Saveza. Na čelo ove respektabilne institucije, koja je u prethodnom periodu najzaslužnija za vraćanje poverenja u zadružni sistem, osnivanje novih zadruga i udruživanje poljoprivrednika, mr Jelena Nestorov Bizonj  došla je posle više od dve decenije staža u Savezu, u kojem radi od 1998. godine, a gde je od 2003. pa do 2021. obavljala funkciju sekretara. Sve to upućuje, a novi predsednik potvrđuje da će koliko god je to moguće, Savez insistirati na dosadašnjem pravcu delovanja, uz ispunjenje zacrtanih planova i programa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poseta privredne delegacije Koruške Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            Privredna delegacija Koruške, na čelu sa predsednikom Privredne komore Koruške Jirgenom Mandlom,  posetila je Privredu komoru Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biram PMF - biram gastronomiju

  • PDF

MSc Goran Radivojević         Uspeh koji je osvajanjem bronzane medalje na svom prvom pojavljivanju zabeležio Nacionalni juniorski tim Srbije, organizovanom od strane Kulinarske federacije Srbije (KFS) na najvećem kulinarskom takmičenju na svetu - Kulinarskoj olimpijadi IKA 2020. održanoj srednom februara u Štutgartu, zaustavljen je na neko vreme. Ali ne i prekinut. U timu sastavljenom od ambicioznih i darovitih mladih kuvara i šefova različitih ugostiteljskih objekata i studenata gastronomije, bili su i studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Za još brojnije i sadržajnije manifestacije

  • PDF

Dr Nenad Ivanišević u razgovoru sa članovima Udruženja Visovi iz Kljajićeva            „Nema turizma bez manifestacija, a bez infrastrukture turizam je avanturizam. Bez manifestacija nema žive reči, kontakata među ljudima, a izostaje i mogućnost saznanja pogrešaka, ređe pohvala na račun rada Sekretarijata.“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetski dana turizma obeležen prigodnom konferencijom u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, u ponedeljak, 27. septembra 2021. godine, u  Privrednoj komori Vojvodine održana je prigodna konferencija na kojoj su upriličena tri panela pod radnim nazivom: Aktuelni turistički trenutak u regionu; Turizam, potencijal i šanse koje je donela pandemija, turizam budućnosti i Gastronomija kao ozbiljan turistički potencijal: Primer dobre prakse. Uoći početka ovog skupa u Privrednoj komori Vojvodine održana je i konferencija za medije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kokai Roland, direktor JP Vojvodinašume o nastupu Republike Srbije na svetskoj izložbi trofeja „One with Nature“ u Budimpešti

  • PDF

Kokai Roland         „Republika Srbija ima dugu i bogatu lovnu tradiciju, i koristi svaku priliku da održava korak sa najrazvijenijim zemljama Evrope u oblasti lovstva i lovne privrede i da stiče nova iskustva i znanja u oblasti zaštite životne sredine i održivog upravljanja fondovima divljači i očuvanju njihovih staništa. Promocije lovnog turizma Srbije u zemlji, a naročito u inostranstvu je od suštinske važnosti za rast i razvoj lovstva i lovne privrede Srbije i ja uvek volim da naglasim da je lovni turizam generator razvoja lovstva i lovne privrede u jednoj državi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Društvo u uslovima pandemije iz pravničke vizure

  • PDF

Obraćanje prof. dr Zorana Miloševića učesnicima skupa na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe           Ostvarivanje i zaštita ljudskih prava u uslovima pandemije, covid 19 i pravosuđe, poslovanje privrednih subjekata u uslovima pandemije, izazovi virtuelne realnosti, pod zajedničkim imenom - Pravo i društvo u uslovima pandemije, teme nametnute trenutnom situacijom bile su u fokusu XVIII Međunarodnog naučnog skupa Pravnički dani „Prof. dr Slavko Carić“, na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, u petak 24. septembra 2021. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Okrugli sto Privredna komora Vojvodine - Privredna komora Aleksandrije

  • PDF

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine u ponedeljak, 20. septembra, održan je okrugli sto između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Aleksandrije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com