Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Neka je sretna i berićetna ovogodišnja žetva

  • PDF

Ministar Krkobabić poželeo uspešnu žetvu 2021            Tradicionalnu manifestaciju „Žetveni dan“ u selu Neuzina, opština Sečanj, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine tamošnje Zemljoradničke zadruge „Agrosoj“, uz podršku Privredne komore Vojvodine, Kompanije KITE Doo, Garancijskog fonda Vojvodine, otvorio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, predloživši povezivanje struke i nauke u definisanju rešenja aktuelnih problema u korist srpskog seljaka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine dodelila priznanja Kapija uspeha

  • PDF

Zajednički snimak laureata sa organizatorima            U dvorištu Arhiva Vojvodine, u četvrtak 10. juna 2021. godine, održana je tradicionalna godišnja dodela priznanja Privredne komore Vojvodine, pod nazivom ,,Kapija uspeha", najboljima u turizmu i  ugostiteljstvu. Ovo prestižno priznanje Privredne komore Vojvodine dodeljeno je po 29. put za dostignuti nivo kvaliteta u pružanju ugostiteljskih i turističkih usluga u AP Vojvodini za 2020. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Takmičenje u besedništvu: Lepota reči i dubina misli

  • PDF

Zajednički snimak takmičara i profesora Privredne akademije u Novom Sadu         Pravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta u Novom Sadu jedanaest godina organizuje takmičenje u besedništvu pod nazivom „Govori da te vidim ko si!“ (Sokrat), kao deo programa obrazovanja studenata i potreba mladih ljudi, budućih pravnika, za upečatljivom i sugestivnom verbalnom komunikacijom koju nameće njihova buduća profesija. Ovogodišnje takmičenje održano je u sredu, 09. juna, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, a publika je imala priliku da čuje besede studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prirodno-matematički fakultet realizovao projekat DIGinGEOteach

  • PDF

Još jedan uspešno realizovan projekat na novosadskom PMF-u            U okviru programske aktivnosti „Razvoj visokog obrazovanja” Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za školsku 2020/2021. godinu prepoznat je i projekat „Inoviranje nastavnog procesa geografije u cilju povećanja digitalnih kompetencija budućih nastavnika” (DIGinGEOteach). Nosilac projekta je Prirodno-matematički fakultet, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, a rukovodilac projekta je prof. dr Anđelija Ivkov Džigurski.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tomislav Janković: Država u funkciji razvoja gljivarstva

  • PDF

Tomislav Janković            Tomislav Janković narodni poslanik iz Sremske Mitrovice i član Odbora za zaštitu životne sredine u Narodnoj skupštini Republike Srbije, tvrdi da je Fruška gora biser ne samo Srema, Južnobačkog okruga, Vojvodine, Srbije, već čitavog regiona. Posebno izdvaja njen veliki turistički potencijal, brojne vrednosti koje ova planina ima, a manifestacije koje se na njoj održavaju su najbolji promoter njenih prirodnih, kulturno-istorijskih i dr. blaga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana online konferencija Godinu dana kasnije: Perspektive privrede Vojvodine

  • PDF

Sa online konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija „Godinu dana kasnije : Perspektive privrede Vojvodine“ u organizaciji Privredne komore Vojvodine i kompanije „Color Media Communications“.
            Otvarajući konferenciju predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor naglasio je da je važno sumirati iskustva u prethodnih godinu dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve spremno za obnovu projekta NAJBOLJE IZ VOJVODINE

  • PDF

Sa potpisivanja protokola o saradnji na projektu            Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ponovo je, nakon šest godina, uspostavio oznaku kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“. Tim povodom pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, u utorak, 01. juna, u Info centru Turističke organizacije Vojvodine u Novom Sadu, potpisao je protokole koji definišu način dodele i korišćenje ove oznake sa Turističkom organizacijom Vojvodine i preduzećem za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe i usluga ,,Jugoinspekt - Novi Sad" d.o.o.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Istraživači sa novosadskog PMF-a u svetskoj ekipi

  • PDF

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, rasadnik sadašnjih i budućih naučnika            Istraživači sa Prirodno-matematičkog fakulteta, tačnije, sa Departmana za fiziku, zvanično su postali članovi DUNE (Deep Underground Neutrino Experiment) kolaboracije, preko projekta GENESIS (Boosting excellence of UNSPMF NPG in neutrino physics research), finansiranog od strane Fonda za nauku Republike Srbije, a u okviru Programa saradnje srpske nauke sa dijasporom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević: Nagradama želimo da vas motivišemo i poručimo da ste izuzetni

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević sa nagrađenim Sašom Pešićem            Iza nas teška godina. Ako ćemo biti precizni, teških, pa evo skoro 16 meseci. I na profesionalnom i na ličnom planu, svakog od nas pojedinačno, pa i kao kolektiv, pandemija je izbacila iz koloseka. Drago mi je što ovaj dan Prirodno-matematičkog fakulteta, dan kada tradicionalno nagrađujemo naše najbolje koleginice i kolege, proslavljamo zajedno. Prošle godine, pandemija nas je u tome sprećila, pa ćemo ovom prilikom nagrade uručiti i onima koji su ih zaslužili i u prethodnoj, 2019/2020 školskoj godini. Ovo je pre svega njihov dan, a ja ću vam uzeti samo onoliko vremena koliko mi je potrebno da im se zahvalim, pre nego što im i formalno uručimo priznanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aplikacija DDOR TERRA bliska mladoj generaciji poljoprivrednika

  • PDF

            Kompanija DDOR osiguranje, tradicionalno prepoznata kao ključna institucija podrške u obezbeđivanju održivosti poljoprivredne proizvodnje, pruža punu podršku aktivnostima svima koje nastoji da ovu značajnu industrijsku granu afirmišu i razvijaju u populaciji mladih profesionalaca. Potvrda za ovu tvrdnju i želju za približavanjem i mlađoj populaciji poljoprivrednika, je i činjenica da je DDOR osiguranje, kao lider na tržištu, u toku ove poljoprivredne sezone predstavilo mobilnu aplikaciju DDOR TERRA, razvijenu u saradnji sa renomiranom institucijom za upotrebu digitalne tehnologije u poljoprivredi - Institutom Biosens.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com