Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Zadružni savez Vojvodine na Vikendu poljoprivrede

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj (levo) sa Snežanom Rožnov, DDOR Novi Sad            Događaj, poput „Vikenda poljoprivrede“, održanog ispred novosadskog TC BIG, u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika (SUMP), 22. i 23. maja, nije mogao da prođe bez prisustva Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV). Jedanaest ekskluzivnih izlagača, dilera poljoprivrednom mehanizacijom, bili su pravo osveženje za brojne posetioce željne informacija „iz prve ruke“, posle godine i više online kontakata. Manifestaciju su podržali i brojni predstavnici republičkih, pokrajinskih organa, te fondova naslonjenih na poljoprivrednu delatnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aktivnosti Privredne komore Vojvodine u korist razvoja vojvođanske poljoprivrede

  • PDF

Mladen Petković            Privredna komora Vojvodine (PKV), kao istinski stožer privrednog razvoja Pokrajine, prisutna je na svim događajima sa kojima je na primaran ili sekundaran način ova celokupna organizovana društvena delatnost povezana. Prisustvo Mladena Petkovića, sekretara Udruženja poljoprivrede PKV na „Vikendu poljoprivrede“ u danima vikenda, 22-23. maja na platou novosadskog BIG-a, manifestaciji koju je organizavalo Srpsko udruženje malih poljoprivrednika (SUMP), bila je pre svega podrška ovom događaju koji je prvi put održan, ali i članovima Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodelom priznanja obeležen Dan PMF-a

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević i dr Dušan Jakovetić            Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu svake godine 22. maja obeležava svoj Dan. To je i prilika da se nagrade najbolji, za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Cvetković: Dani poljoprivrede su odlična predigra za Međunarodni poljoprivredni sajam

  • PDF

Slobodan Cvetković         - Da je sreća, danas bi otvarali Međunarodni poljoprivredni sajam - rekao je na svečanoj ceremoniji povodom otvaranja online manifestacije „Dani poljoprivrede“, direktor  Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, i izrazio nadu da će naša zemlja vrlo brzo staviti pod kontrolu ovu pošast, te da od 18 - 24. septembra, na Novosadskom sajmu možemo očekivati održavanje realnog, 88. po redu Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čedomir Božić otvorio online Dane poljoprivrede na Novosadskom sajmu

  • PDF

Obraćanje pokrajinskog sekretara Ćedomira Božića         Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo otvorio je u utorak, 18. maja 2021. godine, online manifestaciju „Dani poljoprivrede“, koju drugu godinu za redom, u vreme održavanja najvećeg agrobiznis događaja na ovom prostoru - Međunarodnog poljoprivrednog sajma, organizuje Novosadski sajam na platformi www.ExpoOnline.rs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studija o agrarnoj proizvodnji u Vojvodini u 2020. od višestruke koristi

  • PDF

Povećan izvoz pšenice            Prezentacija publikacije „Agrarna prozvodnja u Vojvodini u 2020. godini“ autora dr Branislava Vlahovića,  profesora Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, u izdanju Privredne komore Vojvodine (PKV), održana je u četvrtak, 13. maja 2021. godine u velikoj sali PKV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studija Agrarna proizvodnja u Vojvodini 2020. predstavljena u PKV

  • PDF

Prof. dr Branislav Vlahović (levo) i Mladen Petković na KZN            U Privrednoj komori Vojvodine u četvrtak, 13. maja 2021. godine, održana je prezentacija studije „Agrarna proizvodnja u Vojvodini 2020. godine“, koju je objavilo Udruženja poljoprivrede PKV zajedno sa autorom, prof. dr Branislavom Vlahovićem sa Departmana za ekonomiku poljoprivrede i sociologije sela Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, stručnjakom za tržište i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Limitless donirala 10 respiratora Kliničkom centru Vojvodine

  • PDF

Sa svečanosti uručenja donacije            Mađarska kompanija „Limitless“, uručila je u četvrtak, 13. maja 2021. godine donaciju -respiratore,Kliničkom centru Vojvodine. Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević,prisustvovao je tom događaju i između ostalog istakaoda PKVzahvaljujući saradnji sa komorama u regionu ima odličnu poslovnu,ali i prijateljsku komunikaciju kako sa predstavnicima komora tako i sa njihovim članovima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najbolji iz Vojvodine - Novi stari brend za vojvođanski kvalitet

  • PDF

Novobečejska Gospojina jedna od kultnih vojvođanskih manifestacija            Brojne aktivnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam ohrabruju na dinamičniju razmenu informacija i traženje odgovora za nerešene i tekuće probleme. Za sve one koji su cenili kvalitet raduje vraćanje oznake „Najbolje iz Vojvodine“, donete na VII sednici Skupštine AP Vojvodine. Oznaka je uspostavljena 2004., a poslednji put dodeljena 2016. godine. Za razliku od dosadašnje, nova odluka predviđa dodelu oznake i pružaocima usluga iz domena turizma.
            - Zahvaljujući Igoru Miroviću, predsedniku Pokrajinske vlade, koji je podržao ideju o nastavku ove nagrade ili titule, za čije dobijanje treba ispuniti širok dijapazon zahteva koji opravdavaju njeno ime i značaj, od načina proizvodnje do odnosa prema radnicima, ponovo će se vrednovati kvalitet sa ove teritorije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodatni podstrek ženama preduzetnicama

  • PDF

Žensko preduzetništvo u korak sa muškim            Koju god privrednu temu da otvorimo ne možemo da zaobiđemo pitanje ženskog preduzetništva. Ovo je posebno istaknuto kada je reč o ženi na selu srednje i starije dobi, koja je još uvek u značajnoj meri ekonomski zavisna, ali je ovo još uvek univerzalan problem vezan za žene u Srbiji. Ne zato što je pozicija žene u Srbiji lošija od one na globalnom nivou, nego što njena pozicija u Srbiji može da bude još bolja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com