Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Prezentacija javnih konkursa Pokrajinskog sekrearijata za privredu i turizam iz oblasti rada i zapošljavanja

  • PDF

Sa predstavljanja novih konkursa u Privrednoj komori Vojvodine            Na konferenciji za medije održanoj u petak, 07. maja, u prostorijama Privredne komore Vojvodine (PKV), dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam predstavio je nove javne konkurse Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za dodelu subvencija u oblasti zapošljavanja - samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i sprovođenje javnih radova, za koji je opredeljeno 42 miliona dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vanredne kontrole ribarskih područja ribočuvarske službe JP Vojvodinašume

  • PDF

Pripreme za kontrolu ribarskih područja pod zaštitom JP Vojvodinašume           U vreme zabrane korišćenja stajaćih mrežarskih i samolovnih alata, u periodu od 15. aprila do 31. maja, kao i izvan perioda zabrane, do kraja juna 2021. godine, ribočuvarska služba JP „Vojvodinašume“ organizovaće veliki broj vanrednih kontrola svih ribarskih područja na kojima je upravljač.
           Fokus vanrednih akcija biće delovi Ribarskih područja „Bačka“, „Banat” i „Srem”, kao i vrlo rigorozne kontrole privrednih i rekreativnih ribolovaca na RP „Gornje Podunavlje“ i RP „Koviljsko-petrovaradinski rit”, dok će van perioda zabrane vanredno biti kontrolisana i ostala ribarska područja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi digitalni Sajam preduzetništva Vojvodine na Novosadskom sajmu

  • PDF

Sa otvaranja Sajma            Prvi digitalni Sajma preduzetništva Vojvodine održan je Kongresnom centru ,,Master“ na Novosadskom sajmu 22. i 23. aprila na platformi www.ExpoOnline.rs. Tokom dva radna dana, platformi je pristupilo 1800 posetilaca. Najviše ih je bilo iz Srbije, ali su priredbu videli, između ostalih, i oni koji žive u Sjedinjenim Američkom Državama, BiH, Nemačkoj i Pakistanu. Za Sajam su najzainteresovaniji bili posetioci starosti između 24 i 35 godina, kao i mlađi, 18 - 24 godine. Interesantno je takođe da je od ukupnog broja posetilaca oko 46 odsto ženskog pola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mobilnom aprlikacijom do boljeg informisanja korisnika

  • PDF

Sa KZN u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam            Novi aplikativni softver za mobilne telefone, koji obuhvata sve relevantne informacije u vezi sa radom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koje su već sadržane na postojećoj internet prezentaciji Sekretarijata, predstavljene su u utorak, 20. aprila 2021. godine nedavno na KZN.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DDOR TERRA aplikacija ubrzava postupak isplate šteta

  • PDF

Poljoprivrednim proizvođačima omogućena prijavu šteta odmah po neželjenom događaju            Prateći trendove kako digitalnih navika korisnika, tako i povećanog rizika od šteta u poljoprivredi izazvanih prirodnim katastrofama, DDOR osiguranje je u saradnji sa BioSens institutom razvilo posebnu mobilnu aplikaciju DDOR TERRA. Ova platforma će poljoprivrednim proizvođačima omogućiti prijavu šteta odmah po neželjenom događaju i to sa njihove njive ili iz voćnjaka. Na ovaj način, uz digitalizaciju, postupak procene šteta biće brži, jednostavniji i efikasniji, a proizvođači će brže moći da nastave sa radom. Aplikacija će biti besplatna za sve osiguranike DDOR-a, sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna za preuzimanje na Google Play prodavnici. Ova inicijativa potvrđuje društvenu odgovornost DDOR-a kao lidera u osiguranju svih članova agro-lanca, uz činjenicu da je u poslednjih 10 godina ovo društvo isplatilo štete u ukupnom iznosu od 5 milijardi dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BSC konsultantske usluge

  • PDF

Poziv na saradnju            Potrebna vam je pomoć kod implementacije standarda?
            Biznis informafitvni centar za poslovnu  standardizaciju i sertifikaciju (BSC) u Novom Sadu, nudi konsultantske usluge koje obuhvataju:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov Bizonj: Novi konkurs Ministarstva za brigu o selu - nova šansa za razvoj zadrugarstva

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj           U skladu sa Programom podrške razvoju zadrugarstva Ministarstvo Republike Srbije za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije, objavljen 19. aprila 2021. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U Privrednoj komori Vojvodine o proizvodnji sira i mogućnostima plasmana

  • PDF

Sa konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            Privredna komora Vojvodine bila je u četvrtak, 15.04.2021. godine domaćim i organizator konferencije pod nazivom „Trenutno stanje u proizvodnji sira i mogućnost plasmana“. Uoči ovog skupa održana je KZN na kojoj su predstavnicima medija obratili Branislav Raketić, šef Odseka za deklarisanje hrane i organsku proizvodnju u ministarstvu poljoprivrede Republike Srbije, Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine i Zorica Radišić, vlasnica mlekare „Farmer“ iz Čuruga. Potom je održana još jedna u nizu online konferencija koju u vreme pandemije na zadovoljstvo privrednika uspešno realizuje Privredna komora Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Budućnost u okruženju disruptivnih tehnologija

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša            Disruptivne tehnologije se često u literaturi nazivaju i tehnologijama u nastajanju ili konvergentnim tehnologijama. Tehnologije u nastajanju su tehničke inovacije koje po pravilu krše već uspostavljene paradigme, pravila i standarde. Konvergentne tehnologije nastaju iz konvergencije različitih sistema koji se razvijaju prema sličnim ciljevima. Primeri tehnološke konvergencije mogu biti spoj mobilnog telefona i interneta, dizajn hibridnih vozila, kombinacija industrije filmova i igara, sinergija nauke o nano i makro skali u biologiji, poljoprivredi i dizajnu materijala, online obrazovanje, itd. Disruptivne tehnologije nesumnjivo mogu izmeniti načine na koje ljudi žive i rade, redefinisati vrednosti na tržištima i dovesti do stvaranja potpuno novih proizvoda i usluga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dva razloga za slavlje na novosadskom PMF-u

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja rekonstruisanog Herbarijuma            Utorak,  23. mart 2021. godine na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu biće upamćen po svečanom otvaranju Herbarijuma, novog, modernog prostora za skladištenje raritetne zbirke od preko 200.000 biljaka, od kojih su neke potpuno isčezle sa teritorije Vojvodine. Ovaj kapitalan projekat urađen je zahvaljujući Pokrajinskom sekratarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, koji je sa osam miliona dinara u prethodne tri godine pomogao nabavku savremene opreme. Fakultet je sopstvenim sredstvima učestvovao u obezbeđivanju sredstava za nabavku mikroklime i optičkih instrumenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com