Fri01282022

Poslednja izmena:01:11:04 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Studija Agrarna proizvodnja u Vojvodini 2020. predstavljena u PKV

  • PDF

Prof. dr Branislav Vlahović (levo) i Mladen Petković na KZN            U Privrednoj komori Vojvodine u četvrtak, 13. maja 2021. godine, održana je prezentacija studije „Agrarna proizvodnja u Vojvodini 2020. godine“, koju je objavilo Udruženja poljoprivrede PKV zajedno sa autorom, prof. dr Branislavom Vlahovićem sa Departmana za ekonomiku poljoprivrede i sociologije sela Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, stručnjakom za tržište i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Limitless donirala 10 respiratora Kliničkom centru Vojvodine

  • PDF

Sa svečanosti uručenja donacije            Mađarska kompanija „Limitless“, uručila je u četvrtak, 13. maja 2021. godine donaciju -respiratore,Kliničkom centru Vojvodine. Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević,prisustvovao je tom događaju i između ostalog istakaoda PKVzahvaljujući saradnji sa komorama u regionu ima odličnu poslovnu,ali i prijateljsku komunikaciju kako sa predstavnicima komora tako i sa njihovim članovima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najbolji iz Vojvodine - Novi stari brend za vojvođanski kvalitet

  • PDF

Novobečejska Gospojina jedna od kultnih vojvođanskih manifestacija            Brojne aktivnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam ohrabruju na dinamičniju razmenu informacija i traženje odgovora za nerešene i tekuće probleme. Za sve one koji su cenili kvalitet raduje vraćanje oznake „Najbolje iz Vojvodine“, donete na VII sednici Skupštine AP Vojvodine. Oznaka je uspostavljena 2004., a poslednji put dodeljena 2016. godine. Za razliku od dosadašnje, nova odluka predviđa dodelu oznake i pružaocima usluga iz domena turizma.
            - Zahvaljujući Igoru Miroviću, predsedniku Pokrajinske vlade, koji je podržao ideju o nastavku ove nagrade ili titule, za čije dobijanje treba ispuniti širok dijapazon zahteva koji opravdavaju njeno ime i značaj, od načina proizvodnje do odnosa prema radnicima, ponovo će se vrednovati kvalitet sa ove teritorije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodatni podstrek ženama preduzetnicama

  • PDF

Žensko preduzetništvo u korak sa muškim            Koju god privrednu temu da otvorimo ne možemo da zaobiđemo pitanje ženskog preduzetništva. Ovo je posebno istaknuto kada je reč o ženi na selu srednje i starije dobi, koja je još uvek u značajnoj meri ekonomski zavisna, ali je ovo još uvek univerzalan problem vezan za žene u Srbiji. Ne zato što je pozicija žene u Srbiji lošija od one na globalnom nivou, nego što njena pozicija u Srbiji može da bude još bolja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prezentacija javnih konkursa Pokrajinskog sekrearijata za privredu i turizam iz oblasti rada i zapošljavanja

  • PDF

Sa predstavljanja novih konkursa u Privrednoj komori Vojvodine            Na konferenciji za medije održanoj u petak, 07. maja, u prostorijama Privredne komore Vojvodine (PKV), dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam predstavio je nove javne konkurse Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za dodelu subvencija u oblasti zapošljavanja - samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i sprovođenje javnih radova, za koji je opredeljeno 42 miliona dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vanredne kontrole ribarskih područja ribočuvarske službe JP Vojvodinašume

  • PDF

Pripreme za kontrolu ribarskih područja pod zaštitom JP Vojvodinašume           U vreme zabrane korišćenja stajaćih mrežarskih i samolovnih alata, u periodu od 15. aprila do 31. maja, kao i izvan perioda zabrane, do kraja juna 2021. godine, ribočuvarska služba JP „Vojvodinašume“ organizovaće veliki broj vanrednih kontrola svih ribarskih područja na kojima je upravljač.
           Fokus vanrednih akcija biće delovi Ribarskih područja „Bačka“, „Banat” i „Srem”, kao i vrlo rigorozne kontrole privrednih i rekreativnih ribolovaca na RP „Gornje Podunavlje“ i RP „Koviljsko-petrovaradinski rit”, dok će van perioda zabrane vanredno biti kontrolisana i ostala ribarska područja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi digitalni Sajam preduzetništva Vojvodine na Novosadskom sajmu

  • PDF

Sa otvaranja Sajma            Prvi digitalni Sajma preduzetništva Vojvodine održan je Kongresnom centru ,,Master“ na Novosadskom sajmu 22. i 23. aprila na platformi www.ExpoOnline.rs. Tokom dva radna dana, platformi je pristupilo 1800 posetilaca. Najviše ih je bilo iz Srbije, ali su priredbu videli, između ostalih, i oni koji žive u Sjedinjenim Američkom Državama, BiH, Nemačkoj i Pakistanu. Za Sajam su najzainteresovaniji bili posetioci starosti između 24 i 35 godina, kao i mlađi, 18 - 24 godine. Interesantno je takođe da je od ukupnog broja posetilaca oko 46 odsto ženskog pola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mobilnom aprlikacijom do boljeg informisanja korisnika

  • PDF

Sa KZN u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam            Novi aplikativni softver za mobilne telefone, koji obuhvata sve relevantne informacije u vezi sa radom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koje su već sadržane na postojećoj internet prezentaciji Sekretarijata, predstavljene su u utorak, 20. aprila 2021. godine nedavno na KZN.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DDOR TERRA aplikacija ubrzava postupak isplate šteta

  • PDF

Poljoprivrednim proizvođačima omogućena prijavu šteta odmah po neželjenom događaju            Prateći trendove kako digitalnih navika korisnika, tako i povećanog rizika od šteta u poljoprivredi izazvanih prirodnim katastrofama, DDOR osiguranje je u saradnji sa BioSens institutom razvilo posebnu mobilnu aplikaciju DDOR TERRA. Ova platforma će poljoprivrednim proizvođačima omogućiti prijavu šteta odmah po neželjenom događaju i to sa njihove njive ili iz voćnjaka. Na ovaj način, uz digitalizaciju, postupak procene šteta biće brži, jednostavniji i efikasniji, a proizvođači će brže moći da nastave sa radom. Aplikacija će biti besplatna za sve osiguranike DDOR-a, sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna za preuzimanje na Google Play prodavnici. Ova inicijativa potvrđuje društvenu odgovornost DDOR-a kao lidera u osiguranju svih članova agro-lanca, uz činjenicu da je u poslednjih 10 godina ovo društvo isplatilo štete u ukupnom iznosu od 5 milijardi dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BSC konsultantske usluge

  • PDF

Poziv na saradnju            Potrebna vam je pomoć kod implementacije standarda?
            Biznis informafitvni centar za poslovnu  standardizaciju i sertifikaciju (BSC) u Novom Sadu, nudi konsultantske usluge koje obuhvataju:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com