Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Takmičenje u besedništvu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika takmičenja u besedništvu sa organizatorima            Četrnaesto po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u četvrtak, 22. februara 2024., u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je imala priliku da čuje besede studenata Pravnog fakulteta, kao i besede srednjoškolaca iz novosadskih gimnazija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti sa novosadskog PMF-a

  • PDF

Pozivnica za srednjoškolce            Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu ove godine opet organizuje akciju “BUDI STUDENT 1 DAN”, za sve učenike završnih godina srednjih škola, sa željom da im pruži što više informacija o akademskom životu.
            Studenti i profesori sa PMF-a će prijavljene đake provesti kroz zanimljiva predavanja, interesantne vežbe, odvesti na ručak u čuvenu studentsku menzu, pokazaće im čitaonicu, biblioteku, prošetaće kampusom, …
            Budući studenti će moći da “okuse” studentski život od 26. FEBRUARA DO 1. MARTA, a za učešće u akciji je neophodno da se prijave. Formular za prijavu se nalazi na sajtu fakulteta, kao i na društvenim mrežama.
            “Budi student 1 dan” PMF organizuje već godinama i do sada je u ovoj akciji učestvovalo preko 1200 srednjoškolaca, oduševljenih neformalnom atmosferom u kojoj su saznali sve ono što ih zanima, a tiče se njihovog budućeg akademskog života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe otvario visokoškolsku jedinicu u Batočini

  • PDF

Gorana Milićevića sa svečanosti otvaranja visokoškolske ustanove u Batočini            Pravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u petak, 09. februara 2024. godine, svečano je otvorio akreditovanu visokoškolsku jedinicu u Batočini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Reč profesora: La vita è bella - Obbligato a todos

  • PDF

Prof. dr Anđelija Ivkov Džigurski            Pod nazivom „Portugal i ja“, održano je 57. tematsko veče, studenata 3. godine hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a Novi Sad, 06. februara u hotelu „Sheraton“. Broj gostiju blizu rekordnom. U fokusu večeri koja ima humanitarni karakter, bilo je Udruženje „Daun“ iz Novog Sada. A zadovoljstvo viđenim, učinjenim sa studenata i publike, prelilo se i na njihove nastavnike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

João Melo Alvim: Portugalci se u Srbiji osećaju kao kod kuće

  • PDF

Obraćanje gospodina João Melo Alvima            Ozbiljnost pristupa i obim organizacije 57. temetske večeri priređene od strane studenata 3. godine hotelijerstva, u okviru praktičnog dela ispita Animacija i logistika u turzmu, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Univerziteta u Novom Sadu, pod nazivom „PORTUGALiJA“ - potvrdilo je prisustvo specijalnog gosta, gospodina João Melo Alvim, zamenika šefa misije Portugala u Beogradu, koji se, izvinivši se zbog opravdanog odsustva ambasadora, obratio prisutnima laksavim rečima, vidno zadovoljan mladošću, energijom i željom da predstave zemlju iz koje dolazi i koju predstavlja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PORTUGALiJA - kratak kurs kreativosti i humanosti studenata PMF Novi Sad

  • PDF

Ekipa studenata PMF-a koja je sa uspehom realizovala 57 animaciju            Humanitarne, tematske večeri osamnaestu godinu realizuju studenti 3. godine hotelijerstva Departmana za geografju, turizam i hotelijestvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu, uz pomoć svojih kolega sa Gastronomije, pod vođstvom prof. dr Anđelije Ivkov Džigurski i prof. dr Igorom Stamenkovićem, vanrednim profesorom. Posebnost ovih jedinstvenih promocija etnološkog, antropološkog nasleđa naroda organizacijom tematskih, animatorskih večeri, realizovanih od strane studenata, veliki je izazov, ujedno je i događaj humanitarnog karaktera, pomoći nekom, što ga čini još značajnijim. Sredstva sa ovog događaja bila su namenjena Udruženju „Daun“ iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Igor Mirović: Vojvodina deo zajedničkog tima

  • PDF

Igor Mirović            - Danas najboljima u privredi dodeljujemo priznanja za veliki trud, rad, angažovanje, inovacije, za zaradu i dobit koju su ostvarili za svoje kompanije i zaposlene, ali i za čitavo društvo. Od privrede zavisi razvoj svih društvenih oblasti - rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade APV, i podsetio na to da je 2016. godine u Vojvodini bilo 165.000 nezaposlenih, a danas oko 80.000. Naglasio je da je budžet AP Vojvodine u 2024. godini oko milijardu evra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine obeležila 105 godina postojanja

  • PDF

Boško Vučurević            Privredna komora Vojvodine prigodnom svečanošću održanoj u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma, u četvrtak, 01. februara 2024. godine, obeležila je 105 godinupostojanja i radai 61. godišnjicu dodele nagrada - povelje “Kosta Mirosavljević”, za značajna privredna privredna i medijska ostvarenja u 2023. godini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Anđelija Ivkov Džigurski: Humanim akcijama u plemenitiju budućnost

  • PDF

Prof. dr Anđelija Ivkov Džigurski             „Dance With Somebody”, još jedan uspešan performans u režiji studenata treće godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, u sklopu predmeta Animacija i logistika u turizmu, u utorak, 30. januara 2024. u SKCNS „Fabrika“ privukao je veliku pažnju publike. Domaćini, studenti i njihovi profesori, na čelu sa  prof. dr Anđelijom Ivkov Džigurski, odgovor na veliko interesovanje i podršku za ovu i sve prethodne programe, nalaze u humanitarnom karakteru događaja. Veče pod nazivom „Dance With Somebody“ bilo je posvećeno deci sa ahondoplazijom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečana dodela diploma na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

  • PDF

 Prof. dr Milan Počuča sa saradnicima i diplomcima    Svečana dodela diploma održana je 29. januara 2024. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Prof. dr Milan Počuča, dekan Fakulteta uručio je diplome nakon govora koji prenosimo u celosti:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com