Thu08182022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Imperativi razvoja vojvođanskog zadrugarstva

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj u radnoj poseti ZZ Agročoka            Nakon osamanaestogodišnjeg obavljanja funkcije sekretara Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), mr Jelena Nestorov Bizonj došla je na čelo ove asocijacije u toku 2021. godine. Upućena u sve sfere zadrugarstva Vojvodine i Srbije, nastavila je misiju svog prethodnika, Radislava Jovanova, trudeći se da opravda podršku zadrugara. To je podrazumevalo mnogo akcije na terenu prema nadležnim državnim organima, privrednim i neprivrednim institucijama, tamo gde je bilo potrebe da ZSV zastupa i zaštiti interese zadruga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privreda ne sme da stane

  • PDF

Obraćanje Boška Vučurevića na Danu voćara 2021            Unapređenjem ekonomske saradnje sa inostranstvom, pruženjem informativno-analitičke podrške, podsticanjem izvoza, uključivanjem domaćih kompanija u međunarodne trgovinske tokove, kao i učešćem u kreiranju Zakona i propisa značajnih za privredu, Privredna komora Vojvodine (PKV) je u prethodne dve zahtevne godine, opravdala svoju ulogu zastupnika interesa svojih članova i podsticanja privrednih aktivnosti. U cilju pružanja mogućnosti privrednim subjektima da bolje, efikasnije i potpunije ostvaruju svoje interese i prava PKV je u prethodnom periodu nastavila povezivanje sa naučnim i obrazovnim institucijama, motivišući primenu novih tehnologija i znanja u savremenom poslovanju i proizvodnji. Tome je, po rečima Boška Vučurevića, predsednika PKV, doprinelo, pre svega, umrežavanje poslovnih, kvalitenih i razvoju sklonih institucija i pojedinaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Učešće predstavnika Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu na svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai

  • PDF

Prof. dr Marko Carić i doc. dr Marijana Mladenov            Rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prof. dr Marko Carić, i rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta i prodekan za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, doc. dr Marijana Mladenov, učestvovali su na 4. tematskoj nedelji „Znanje i učenje“ u okviru svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rezultati kreiraju budućnost

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević            Sa velikim ponosom se prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu osvrnula na rezultate postignute tokom neobične, ali izuzetno uspešne 2021. godine, u svim segmentima naučnog i obrazovnog rada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O podršci kreativnih vrednosti u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Dragana Milošević i Boško Vučurević na KZN u PKV            Konferencije na temu „Podrži kreativne vrednosti“, održana u u četvrtak, 16.12. u Privrednoj komori Vojvodine.
            Pozdravljajući učesnike panel-diskusija, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević, obratila se u uvodnom delu i istakla da je sintagma kreativne industrije, koja je suština ovog skupa, sama po sebi kontradiktorna jer je čine dve naoko potpuno suprotne reči - prva podrazumeva imaginaciju, misaonost i inovativnost, a druga jednoličnost, nemaštovitost i hladnu racionalnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ko-kreacija: način za uključenje potrošača u razvoj prehrambenih proizvoda

  • PDF

Učesnici radionice Cirkularna ekonomija na Zapadnom Balkan            Koncept cirkularne ekonomije je prepoznat kao ključan za ekonomski post Covid oporavak, a potrošači sa svojim svakodnevnim izborima su prepoznati kao osnova cirkularne ekonomije. S tim u vezi, a uzimajući u obzir i potrebu za promovisanjem odgovorne potrošnje i poboljšanje upravljanja otpadom, kao i uzimajući u obzir trendove koji su uočeni tokom Covid pandemije u vezi sa naručivanjem hrane za poneti, Univerzitet u Varšavi je osmislio standardizovani koncept za generisanje ideja o novim konceptima pakovanja hrane za dostavu koji zadovoljavaju specifične zahteve potrošača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA NA PMF-U

  • PDF

Uvek veliko interesovanje za pripremnu nastavu            Pripremna nastava je namenjena svim učenicima koji za prijemni ispit na fakultete u Srbiji polažu test iz biologije i obuhvata sadržaje koji su obrađeni u gimnazijskim udžbenicima biologije za prirodno-matematički smer.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruralni turizam u funkciji razvoja ruralnih područja Republike Srbije

  • PDF

Prof. dr Drago Cvijanović sa koleginicom Jelenom P. Petrović i studentima na Sajmu turizma u Kragujevcu            U prelomnoj fazi razvoja turizma, u trenutku kada personalizacija, posebna interesovanja i specifični, nedovoljno eksploatisani turistički proizvodi dobijaju trku sa masovnim turizmom na poznatim destinacijama, pojavljuje se mogućnost za razvoj unikatne turističke ponude. Ruralni turizam nije novina i u velikom broju zemalja beleži konstantnu stopu rasta turističke tražnje čineći jednu od važnih komponenti razvoja turizma i ruralnih područja u celini. U Republici Srbiji on se još uvek ne odvija adekvatno mogućnostima kojima raspolaže. Stručnjaci smatraju, a praksa potvrđuje, da je u Srbiji afiramacija ruralnog područja realna razvojna šansa turističke privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U januaru korisne radionice na projektu PRONACUL

  • PDF

Međunarodni projekat PRONACUL naglašava ideju o promociji i očuvanju prirodnog i kulturnog nasleđa            Međunarodni Interreg V-B, ADRION 2014-2020 projekat pod nazivom: “Promocija prirodnog i kulturnog nasleđa za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima” (akronim: PRONACUL) http://www.dgt.uns.ac.rs/pronacul-lat/ realizuje se kroz konzorcijum dvanaest partnera i dva pridružena, iz šest država (Slovenije, Italije, Hrvatske, Grčke, Bosne i Hercegovine i Srbije). Vodeća institucija na projektu je Regionalna razvojna agencija Zasavje iz Slovenije a rukovodilac projekta je Andraž Malovrh.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti iz Zadružnog saveza Vojodine

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj i Miloš Petrović            ZZ Agročoka sertifikat Farma dobre poljoprivredne prakse
            U sredu, 01.decembra 2021. godine na farmi zemljoradničke zadruge „Agročoka“
 iz Čoke upriličena je svečanost povodom uručenja sertifikata „Farma dobre poljoprivredne prakse“ zadruzi, u organizaciji nevladine organizacije za podsticanje poljoprivredne proizvodnje „Agroprofit“ i zemljoradničke zadruge „Agročoka“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com