Fri06092023

Poslednja izmena:07:13:57 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

PanSpa za razvoj banja Vojvodine

  • PDF

Novi projekat istraživača sa novosadskog PMF-a            Među velikim brojem značajnih projekata čiji je nosilac Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu 2022. godine se može izdvojiti projekat „Istraživanje preduzetničkih potencijala lokalnog stanovništva u korišćenju resursa termomineralnih voda Vojvodine“ (PanSpa). Partnerska institucija na ovom projektu je Ekonomski fakultet u Subotici (Univerzitet u Novom Sadu).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šangajska lista: PMF među 300 najboljih svetskih fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu među 1000

  • PDF

Novosadski PMF - fabrika elitnih naučnika i stručnjaka            Univerzitet u Novom Sadu rangiran je između 901. i 1000. mesta na najnovijoj globalnoj rang listi najboljih svetskih univerziteta The Academic Ranking of World Universities (ARWU) koju objavljuje Univerzitet Šangaj Đao Tong (Shanghai Jiao Tong) u NR Kini, a odnosi se na 2022. godinu. Svake godine se za potrebe rangiranja ocenjuje više od 1800 univerziteta, a u okviru rang liste objavljuju se rezultati za najboljih 1000 među njima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski sajam na korak do veka

  • PDF

Plakat za Prvi Poljoprivredni sajam, 1931            Novosadski sajam će u 2023. godini obeležiti 100 godina postojanja, organizovaće i devedeseti Međunarodni poljoprivredni sajam, a pažnju će posvetiti i ocenjivanju kvaliteta.
            Posle 1918. godine, kad su Bačka, Banat, Srem i Baranja ušli u okvire zajedničke države, grupa bogatih novosadskih preduzetnika, veleposednika i industrijalaca, na inicijativu Đule Hajoša, direktora jednog pogona za proizvodnju užadi, pokrenula je akciju za održavanje izložbi i sajmova zanatskih i industrijskih uzoraka i poljoprivrednih proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

INNOKEP-FEED

  • PDF

Ostvareni ciljevi međunarodnog projekta INNOKEP-FEED            Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS) u Univerzitetu u Novom Sadu (UNS) i Departman za zdravlje, nauku o životinjama i bezbednost hrane (VESPA) u Univerzitetu u Milanu (UNIMI) udružili su znanje i ekspertizu u okviru projekta Innovative Know-How Exchange Programme (KEP) in Animal Nutrition and Feed Technology (INNOKEP-FEED).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nauka i privreda u sinergiji za bolje sutra

  • PDF

Prof Nebojša Gvozdenović, Frančesko Maši, prof. Milica Pavkov-Hrvojević, prof. Srđan Kolaković            Našoj privredi su potrebni mladi stručnjaci, spremni da se dalje razvijaju i stiču kvalitetno iskustvo, a upravo je to jedan od razloga potpisivanja sporazuma o saradnji između DDOR osiguranja i tri eminentna fakulteta Novosadskog univerziteta: Prirodno-matematičkog i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Ekonomskog fakulteta iz Subotice.   Ugovor su potpisali predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši, prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, prof. dr Srđan Kolaković, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, koja je tom prilikom rekla:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KITE d.o.o. - Reč partnera

  • PDF

Mr Đorđe Mišković            KITE d.o.o. i ove godine je bila partner manifestacije „Žetveni dan“, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), uz pomoć OZZ „Nizina“ iz Plavne i OZZ „Lovrenac“ iz Mladenova. Delatnost ove kompanije vezana je za prodaju i servis poljoprivredne mehanizacije, prodaju motornih ulja i maziva, semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja, snadbevanje originalnim rezervnim delovima. Posebno atraktivan prodajni program čine lideri kvaliteta na svetskom tržištu, pre svega John Deere, jedan od najvećih i najpopularnijih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XV Žetveni dan na vojvođanskim poljima

  • PDF

Obraćanje zvaničnika na otvaranju Žetvenog dana ZSV u Mladenovu            Zadružni savez Vojvodine (ZSV), uz pomoć OZZ „Nizine“ iz Plavne i ZZ „Lovrenac“ iz Mledenova, organzovao je prvog julskog dana na potesu Plavna - Mladenovo tradicionalnu manifestaciju kojom se i oficijelno proglašava početak žetve pšenice u Vojvodini. Partnersku podršku i ovog puta pružili su Privredna komora Vojvodine (PKV), Garancijski fond AP Vojvodine i Kompanija KITE d.o.o., uz prisustvo poljoprivrednika, predstavnika zemljoradničkih zadruga, agrarnih stručnjaka, partnerskih kuća DDOR i NLB banka, medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PROJEKAT LIFEdu, GOSTI U NOVOM SADU

  • PDF

Zajednički snimak učesnika projekta na Petrovaradinskoj tvrđavi            U okviru programske aktivnosti LTTA „Outdoor activities“ u sklopu projekta Learning through Interdisciplinary Field Education (LIFEdu), od 9.05. do 13.05.2022. održana je treća po redu obuka u kojoj su učestvovali, pored tima iz Srbije i timovi iz Olomouca i Maribora. Timove u sve tri države činili su univezitetski profesori, studenti i nastavnici osnovnih i srednjih škola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi konkurs za sticanje oznake kvaliteta Najbolje iz Vojvodine

  • PDF

Zajednički snimak učesnika sastanka u novosadskom hotelu Veliki            U poslovnim prostorijama restorana i hotela ,,Veliki“ u Novom Sadu, jednog od ukupno osamnaest prošlogodišnjih dobitnika oznake ,,Najbolje iz Vojvodine“, u utorak, 31. maja 2022. godine, održano je predstavljanje novog Konkursa za sticanje prava korišćenja ovog prestižnog znaka, koji se, kao i prethodne godine, dodeljuje najboljima u svojim kategorijama na tri godine. Pravo učešća na Konkursu imaju pravna lica, preduzetnici, fizička lica ili drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, odnosno organizatori programa i manifestacija, koji imaju sedište ili prebivalište na teritoriji AP Vojvodine. U protekloj 2021. godini, oznaku je ponelo osamnaest kompanija i to osam u kategoriji proizvodi, dve u kategoriji usluge i još osam u kategoriji programa ili manifestacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doc. dr Nenad Stefanović: Privilegija je raditi sa mladim, ambicioznim ljudima željnim znanja

  • PDF

Doc. dr Nenad Stefanović            Za dr Nenada Stefanovića, docenta na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, profesora na predmetu: Rimsko pravo i istorija pravnih institucija, ovogodišnja, XII po redu manifestacija u besedništvu bila je do sada najbolja:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com