Tue11302021

Poslednja izmena:12:33:19 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Intenzivirati privrednu saradnju AP Vojvodine i Aleksandrije

  • PDF

Dr Nenad Ivanišević (desno), Boško Vučurević i NJ.E. Amr Alguvejli            Privredna komore Vojvodine organizovala je u sredu, 20. januara, onlajn konferenciju sa ciljem da se unapredi i proširi saradnja između AP Vojvodine i Guvernata Aleksandrija u Arapskoj Republici Egiptu. Tome doprinosi činjenica da dve republike, Srbija i Egipat, već više od stotinu godina imaju dobru saradnju na mnogim poljima - u privredi, poljoprivredi i turizmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine i Aleksandrije unapređuju saradnju

  • PDF

Obraćanje zvaničnika na KZN u Privrednoj komori Vojvodine            Obraćajući se u sredu, 20. januara, u Privrednoj komori Vojvodine, na onlajn konferenciji komora Vojvodine i Aleksandrije, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je ovaj egipatski grad jedan od najvećih trgovačkih centara u ovoj afričkoj zemlji i izuzetno značajan za našu privredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Institut za standardizaciju Srbije - centar nacionalne standardizacije

  • PDF

Ekipa Instituta za standardizaciju Srbije            Institut za standardizaciju Srbije (ISS) je jedino nacionalno telo za standardizaciju u Republici Srbiji. Delatnost ISS-a obuhvata sve aktivnosti u vezi sa donošenjem srpskih standarda i srodnih dokumenata, kao i ostale poslove koji su povezani sa standardima i standardizacijom, informisanjem o standardima, sertifikacijom sistema menadžmenta, edukacijom u oblasti standardizacije, tumačenjem standarda i pružanjem stručne pomoći za primenu srpskih standarda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Marijana Carić: Dve decenije Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu

  • PDF

Prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija            Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu 2020. godine slavi 20 godina postojanja i uspešnog rasta i razvoja u svakom pogledu,  pre svega u cilju podizanja kvaliteta svoje osnovne delatnosti, obrazovnog procesa. Tim povodom, za portal www.topsrbija.com, govorila je prod. dr Marijana Carić, predsednica saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završna manifestacija Dani informatike u školama Vojvodine 2020

  • PDF

Uspešno održana online konferencije na Univerzitetu Privredna akademija            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 23.12.20120. godine online je održana završna svečanost projekta „Dani informatike u školama Vojvodine 2020“  putem aplikacije Zoom. Na završnoj svečanosti proglašene su najuspešnije škole i učenici koji su učestvovali na takmičenju. Za najbolju školu u promociji i primeni informacione tehnologije proglašena je OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Sombora kojoj je pripala i  prestižna nagrada, plaketa „Prof. dr Stjepan Han“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Departman za matematiku i informatiku novosadskog PMF-a započeo eru veštačke inteligencije

  • PDF

Prof. dr Nataša Krejić            Godinama unazad Prirodno-matematički fakultet (PMF) slovi za najangažovaniji fakultet Novosadskog univerziteta na polju naučno-istraživačkih aktivnosti. U nacionalnim i međunarodnim projektima uključeno je više od 250 doktora nauka i oko 100 mlađih istraživača sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Departmana za biologiju i ekologiju, Departmana za fiziku, Departmana za matematiku i informatiku i Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promocija prirodnog i kulturnog nasleđa za razvoj održivog turizma na Fruškoj gori - PRONACUL

  • PDF

Pronacul NS tim             Međunarodni Interreg V-B, ADRION 2014-2020 projekat pod nazivom: Promocija prirodnog i kulturnog nasleđa za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima (akronim: PRONACUL) realizuje se kroz konzorcijum dvanaest partnera i dva pridružena, iz šest država (četiri EU države: Slovenije, Italije, Hrvatske, Grčke i dve IPA programske države: Bosne i Hercegovine i Srbije). Vodeća institucija na projektu je Regionalna razvojna agencija Zasavje iz Slovenije a rukovodilac projekta je Andraž Malovrh.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Žan Mone modul na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu

  • PDF

Sa konferencije za medije            Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, 09.12.2020. godine održana je konferencija za medije povodom početka realizacije novog Žan Mone modula sa temom „Primena vrednosti Evropske unije u politikama država kandidata“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Era veštačke inteligencije počinje na novosadskom PMF-u

  • PDF

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu            Na Konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izbor novih master studijskih programa iz oblasti veštačke inteligencije, nagrađen je predlog Departmana za matematiku i informatiku, novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković: Decenija BSC Informativnog centra

  • PDF

Marija Vujaković i Tatjana Bojanić

            Infоrmаtivni cеntаr zа pоslоvnu stаndаrdizаciјu i sеrtifikаciјu (BSC Infоrmаtivni cеntаr) osnovala je AP Vojvodina оsnivаčkim аktоm Vlаdе АP Vојvоdinе sa ciljem da pomogne plasiranje domaćih proizvoda i usluga na inostrana tržišta, ispunjavajući propisane evropske i svetske standarde. Širok dijapazon delovanja BSC centra između ostalog je: omogućavanje implementacije svih  potrebnih  standarda u proizvodni proces, pružanje pomoći preduzećima da savladaju tehničke barijere i primenom potrebnih standarda postanu konkurentni, izrada potrebne tehničke dokumentacije koju zahtevaju relevantne EU Direktive i harmonizovai standardi, stalne obuke korisnika usluga, dok Sertifikaciono telo potvrđuje kompetentnost osoblja izdavanjem akreditovanog sertifikata u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO 17024.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com