Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Zadružna škola Zadružnog saveza Vojvodine - putokaz do pozitivnih rezultata

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine            Treća zadružna škola „Bač, Bački Gračac, Doroslovo 2023“ održana je 17. oktobra, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine obilaskom ZZ „Zadrugar“ Bač, ZZ „Agrolika“ Bački Gračac i ZZ „Nagy Ret“ Doroslovo, koje su u minulom periodu uspešno poslovale.
            Na svečanosti povodom otvaranja Zadružne škole prisutnima su se obratili Milan Krkobabić, prvi čovek Ministarstva za brigu o selu, Petar Samolovac, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine. Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV), a u ime domaćina Miloš Vuković, direktor Zemljoradničke zadruge „Zadrugar“ iz Bača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Garancijski fond Vojvodine snažan, siguran i pouzdan partner

  • PDF

Đorđe Raković    Garancijski fond AP Vojvodine i Turistička organizacija Vojvodine obeležili su u četvrtak, 12. oktobra 2023. godine u Kongresnom centru Master hale Novosadskog sajma u Novom Sadu dve decenije uspešnog poslovanja pod sloganom „20 GODINA GARANTOVANI USPEH“. Događaj je održan uz prisustvo brojnih zvanica. Ovaj značajan jubilej bio je prilika da se sublimira postignuto, izrazi zahvalnost partnerima i institucijama i da se najave dalji koraci u poslovanju. Obraćajući se prisutnim zvanicama, Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda Vojvodine je rekao:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dvostruki jubilej - dve decenije Garancijskog fonda Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF

Igor Mirović    Svečanosti povodom obeležavanja dvadeset godina od osnivanja Garancijskog fonda Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine (TOV), u Master centru Novosadskog sajma prisustvovali su članovi Pokrajinske vlade, predstavnici republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija, privrednici, predstavnici medija, brojni prijatelji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prevazilaženje teške situacije u poljoprivredi podrazumeva i menjanje nas samih

  • PDF

Prof. dr Aleksandar Sedlar            Dr Aleksandar Sedlar, redovni professor na Departmanu za poljoprivrednu tehniku na Poljoprivrednom fakultetu Univerzitetu u Novom Sadu, i orgnizator simpozijuma „Agro-tehnika-precizna poljoprivreda“ koji je u januaru ove godine održan 49. put na Zlatiboru, čovek iz nauke, svojim iskrenim nastupom privukao je pozornost učesnika skupa „Uz zadruge do savremene mehanizacije“, koji je u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) održan u ZZ „Paprika“ u Martonošu, opština Kanjiža.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve je više “zelenih mašina” na našim poljima

  • PDF

Mr Đorđe Mišković            Da bez savremene mehanizacie i njene pravilne primene nema uspešne poljoprivrede, postulat je koji je obležio početak i kraj manifestacije - “Uz zadruge do savremene mehanizacije”, koju drugu godinu za redom organizuje Zadružni savez Vojvodine, sa ciljem da okupi sve relevantne predstavnike usko vezane za oblast poljoprivrede. Ove godine domaćin skupa bila Zemljoradnička zadruga „Paprika“, iz Martonoša, kako zbog uspešnosti do koje je došla otvorenošću za promene i usklađivanjem proizvodnje sa kretanjem tržišta, tako i zbog „zelenih John Deere mašina“ na svojim poljima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bez investicija nema napretka, niti ulaganja bez podrške državnih institucija

  • PDF

Državna sekretarka Ivana Popović u razgovoru sa Goranom Savićem, direktorom Razvojnog fonda Vojvodina            Obnovi mehanizacije svojim konkursnim linijama značajno je doprineo Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Nije izostala ni podrška poljoprivrednicima kada je u pitanju obezbeđivanje podsticajnih sredstava što kroz IPARD program i program Svetske banke 50/40/10, što kroz nacionalne mere. Ove godine budžet Ministarstva poljoprivrede je rekordan i iznosi 114,4 milijardi dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZZ Paprika Martonoš prestonica aleve ili začinske paprike

  • PDF

Toša Matić, direktor ZZ Paprika u razgovoru sa predstavnicima medija

            Zemljoradnička zadruga „Paprika“ iz Martonoša, primer je kako može efektivno i efikasno da se radi i kako treba svako da bude otvoren za nove projekte, ideje, nove izazove. U opštini Kanjiža ima jako mnogo sličnih primera što se direktno odražava na razvoj opštine - rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža i uz zahvalnost republičkim i pokrajinskim organima na podršci opštini Kanjiži, primetio da razvojna sredstva ipak nisu u skladu sa očekivanjima, ali i potrebama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uz zadruge do savremene mehanizacije

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj

            Drugu godinu za redom Zadružni savez Vojvodine (ZSV) organizuje skup i okuplja predstavnike Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, univerzitetske profesore, partnere, kolege, medije, a pre svega poljoprivrednike. Ove godine mesto susreta bila je Zemljoradnička zadruga „Paprika“ Martonoš, opština Kanjiža, na severu Bačke, koja je svojim načinom rada i rezultatima zavredela posebno mesto među članicama ZS Vojvodine i ZS Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dve decenije pravne misli - Pravnički dani na Pravnom fakultetetu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu

  • PDF

Prof. dr Milan Počuča, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe            Međunarodni naučni skup - Pravnički dani „Prof. dr Slavko Carić“, pod nazivom „DVE DECENIJE PRAVNE MISLI“ održan je 06. i 07. oktobra 2023. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u radnoj atmosferi ali i obležavanju jubileja - 20 godina od ustanovljenja ovog skupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prva Trophy show izložba trofeja lovne faune Srbije u lovištu Kaćka šuma

  • PDF

Obraćanje direktora Kokai Rolanda    Na početku lovne sezone u lovištu „Kaćka šuma“ 06. i 07. oktobra za lovce i sve zainteresovane, na 35.000m2 otvorena je Izložba trofeja lovne faune Srbije, odnosno prva smotra trofeja običnog (evropskog) jelena -  novoustanovljena dvodnevna manifestacija nastala u saradnji JP „Vojvodinašume“, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, privredu i šumarstvo, Lovačkog Saveza Vojvodine i Novosadskog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com