Fri09222023

Poslednja izmena:12:33:25 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

PROJEKAT LIFEdu, GOSTI U NOVOM SADU

  • PDF

Zajednički snimak učesnika projekta na Petrovaradinskoj tvrđavi            U okviru programske aktivnosti LTTA „Outdoor activities“ u sklopu projekta Learning through Interdisciplinary Field Education (LIFEdu), od 9.05. do 13.05.2022. održana je treća po redu obuka u kojoj su učestvovali, pored tima iz Srbije i timovi iz Olomouca i Maribora. Timove u sve tri države činili su univezitetski profesori, studenti i nastavnici osnovnih i srednjih škola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi konkurs za sticanje oznake kvaliteta Najbolje iz Vojvodine

  • PDF

Zajednički snimak učesnika sastanka u novosadskom hotelu Veliki            U poslovnim prostorijama restorana i hotela ,,Veliki“ u Novom Sadu, jednog od ukupno osamnaest prošlogodišnjih dobitnika oznake ,,Najbolje iz Vojvodine“, u utorak, 31. maja 2022. godine, održano je predstavljanje novog Konkursa za sticanje prava korišćenja ovog prestižnog znaka, koji se, kao i prethodne godine, dodeljuje najboljima u svojim kategorijama na tri godine. Pravo učešća na Konkursu imaju pravna lica, preduzetnici, fizička lica ili drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, odnosno organizatori programa i manifestacija, koji imaju sedište ili prebivalište na teritoriji AP Vojvodine. U protekloj 2021. godini, oznaku je ponelo osamnaest kompanija i to osam u kategoriji proizvodi, dve u kategoriji usluge i još osam u kategoriji programa ili manifestacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doc. dr Nenad Stefanović: Privilegija je raditi sa mladim, ambicioznim ljudima željnim znanja

  • PDF

Doc. dr Nenad Stefanović            Za dr Nenada Stefanovića, docenta na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, profesora na predmetu: Rimsko pravo i istorija pravnih institucija, ovogodišnja, XII po redu manifestacija u besedništvu bila je do sada najbolja:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Mirko Kulić: Ovo je vreme primene prava po Ulpijanovim proncipima

  • PDF

Prof. dr Mirko Kulić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu            - Drago mi je što sam bio deo ove smotre lepog govora - obratio se prisutnima po završetku XII Takmičenja u besedništvu „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat) na Fekultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Mirko Kulić, dekan fakulteta, objasnivši da je cilj ove manifestacije da se pospešuje lep govor i razvijaju govorničke sposobnosti kod studenata ovog fakulteta, jer je pravna struka upućena na to da je važna reč. Važna svuda, ali u pravu važnija nego na drugim mestima Prema rečima dekana, za pravnike je važno da imaju govorničke sposobnosti, zato je još u antičko doba među različitim oblicima besedništva izdvojeno i sudsko.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XII takmičenje u Besedništvu - Govori da te vidim ko si

  • PDF

Zajednički snimak učesnika takmičenja i profesora            Dvanaesto takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 31. maja 2022. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je imala priliku da čuje besede studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragan Soleša: Neophodna podrška države u školovanju IT stručnjaka

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša            Revije kratkog đačkog filma - FILMić 2022, održana je 26. maja 2022., u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžemt (FIMEK), Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, po petnaesti put, kako bi se od osnovnoškolskog, odnosno srednjoškolskog uzrasta podsticala kreativnost učenika u pravcu digitalne pismenosti. Ove godine 26 timova od po tri člana, sa teritorije čitave zemlje, poslalo je svoje radove, a najbolji među njima, ukupno 16 timova u različitim kategorijama, dobili su vredne nagrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov: Zadružni savez Vojvodine epicentar okupljanja poljoprivrednika

  • PDF

Razmena iskustava sa zadrugarima iz Srbije i regiona            Sumiranje rezultata, sređivanje prvih utisaka po zatvaranju 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, održanog u terminu od 21. do 27. maja, je tek počelo, a svi poslenici najveće manifestacije Novosadskog sajma zadovoljni se što se posle nekoliko „mršavih“ godina ovaj događaj vratio u stare okvire. Ishod ove sajamske manifestacije je preko 140.000 posetilaca, 1.100 izlagača iz Srbije i 21 zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poljoprivredni sajam nadmašio očekivanja

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja sajma            Najveća priredba Novosadskog sajma, 89. međunarodni poljoprivredni sajam, održana
je u svom standardnom prolećnom terminu, od 21. do 27. maja. Zadržala je tradicionalni format koji je izlagačima pružio priliku da se predstave u zatvorenom i na otvorenom prostoru najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružni savez Vojvodine širi međuregionalnu saradnju

  • PDF

Mr Jelena Nestorov sa kolegama iz regions na štandu ZSV na Novosadskom sajmu            Zadružni savez Vojvodine (ZSV) je značajan faktor okupljanja zadrugara iz regiona. Tako je bilo i na njihovom štandu ovogodišnjeg, 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji se nakon dve godine održava u uobičajenom, prolećnom terminu. Domaćini, Zadružni savez Vojvodine (ZSV) i njihovi gosti, pored Zadružnog saveza Srbije (ZSS), Zadružni savez Republike Srpske, Hrvatski poljoprivredni zadružni savez i Asocijacija zemljoradničkih zadruga Severne Makedonije, u okviru okruglog stola pod nazivom „Zadrugarstvo u regionu - razmena iskustava“ fokusirali su se na daljem širenju i produbljivanju međuregionalne zadružne saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan PMF-a Novi Sad obeležen dobrim rezultatima i nagradama

  • PDF

Pozdravni govor prof. dr Milice Pavkov Hrvojević         - Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Novom Sadu je fakultet sa najvećim brojem projekata, a nastavnici i naučnici najcitiraniji na Univerzitetu u Novom Sadu. I pored neospornog kvaliteta i fantastične opreme koje poseduju naše laboratorije, nije nam lako, jer dugo već naši smerovi nisu prvi na listi želja budućih studenata. Uprkos tome opstajemo jer naši studenti, kao i oni budući, koji će upisati ovaj fakultet, su veliki zaljubljenici u nauku i zahvaljujući njihovoj strasti i posvećenosti, kao i strasti i posvećenosti naših naučnika i naučnica, mi rastemo i razvijamo se, idući u korak sa vremenom - rekla je dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan fakulteta, na svečanosti održanoj 20. maja. povodom obeležavanja 53. godišnjice ove po mnogo čemu jedinstvene „kuće nauke“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com