Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Garancijski fond Vojvodine na strani žena preduzetnica

 • PDF

Đorđe Raković            Poslednjih godina žene sve više pokazuju interesovanje za ulazak u preduzetničke vode. Iako je odnos žena i muškaraca preduzetnika i dalje u korist muškaraca, podaci govore da je ukupan ženski potencijal, uključujući i žensko preduzetništvo, velikim delom neiskorišćen ili nedovoljno razvijen.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kvalitetan proizvod uvek nađe put do pravih kupaca

 • PDF

Boško Vučurević            Privredna komora Vojvodine (PKV) petu godinu za redom našla se u ulozi domaćina 5. po redu Dana voćara i vinogradara, na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

„Poljoprivreda 5.0 - Inovacije u održivoj poljoprivredi“ i predstavljanje sajma EIMA u Bolonji

 • PDF

Obraćanje ambasadora Italije u Srbiji Luke Gori            „Italija i Srbija imaju velike potencijale za saradnju u oblastima informacionih tehnologija, veštačke inteligencije, biotehnologije i energetske i zelene tranzicije“, poručio je ambasador  Italije u Srbiji Luka Gori, na jednom od nazjnačajnijih i najposećenijih konferencijskih događaja 91. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, posvećenom konceptu poljoprivrede 5.0, inovacijama u održivoj poljoprivredi i prezentaciji sajma „EIMA“, koji će se u novembru održati u Bolonji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružni savez Vojvodine na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

 • PDF

Mr Jelena Nestorov sa predstavnicima zemljoradničkih zadruga iz regiona            Aktivnosti Zadružnog saveza Vojvodine na Sajmu poljoprivrede započele su susretom predstavnika ZS iz regiona. Za okruglim stolom na temu: „Zemljoradničko zadrugarstvo u regionu-stanje i perspektive“, osim mr Jelene Nestorov, predsednice Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) učestvovali su: Rajko Kulaga, predsednik Zadružnog saveza Republike Srpske, Božo Volić, predsednik Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza, Lordan Ljubenkov, predsednik Zadružnog saveza Dalmacije, Lazar Boev, član Upravnog odbora Makedonske asocijacije zemljoradničkih zadruga i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi

 • PDF

Zajednički snimak nagrađenih sa organizatorima            U Novom Sadu sinoć su dodeljene nagrade „Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi . Događaj su organizovali Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, Privredna komora Srbije, Privredna komora Vojvodine uz podršku Banke Inteza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Univerzitetu Educons otvorena Francusko-srpska gimnazija Petar I od Srbije

 • PDF

Sa svečanosti otvaranja nove Gimnazije            U sredu 15. maja 2024. godine, zvanično je otvorena Francusko-srpska gimnazija "Petar I od Srbije" u Sremskoj Kamenici, u okviru kampusa Univerziteta Educons. Ovaj svečani događaj počeo je u 12:30 časova i održan je uz prisustvo gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića i ambasadora Francuske Pjera Košara (Pierre Cocharda), koji su zajedno presekli crvenu traku i otvorili gimnaziju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna delegacija Sirijske Arapske Republike u poseti Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu

 • PDF

Zajednički snimak domaćina i gostiju iz Sirijske Arapske Republike            Privredna delegacija Sirijske Arapske Republike u čijem sastavu su bili Valid Raful, počasni konzul Srbije u Arpskoj Republici Siriji i Mazen Hamad, potpredsenik Privredne komore Arapske Republike Sirije posetila je u utorak,14. maja 2024. godine Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodna saradnja novosadskog PMF-a na promociji novih pristupa u razvoju održivog turizma

 • PDF

Sa promocije projekta saradnje sa Univerzitetom Južne Floride održane u Novom Sadu            Na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu u utorak, 14. maja održana je promocija projekat saradnje sa Univerzitetom Južne Floride sa fokusom na razvoju održvog turizma. Projekat se uspešno sprovodi već drugu godinu. Saradnja je finansirana od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, u okviru programa saradnje univerziteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saradnja novosadskog PMF-a sa Univerzitetom Južne Floride

 • PDF

Profesori PMF-a i Univerzteta Južne Floride tokom posete Floridi u aprilu 2024. godine            Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu već drugu godinu uspešno sprovodi projekat saradnje sa Univeriztetom Južne Floride na promociji održvog turizma. Saradnja je finansirana od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, u okviru programa saradnje univerziteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Sanja Škorić: Zelena budućnost Srbije

 • PDF

Prof. dr Sanja Škorić            Treći Međunarodni naučni skup na temu „Zelene ekonomije - Cirkularne ekonomije“, održan je takođe po treći put na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Veliki broj naučnih radnika, univerzitetskih profesora, stručnjaka iz Srbije i regiona, kao i privrednika - preduzetnika kroz nekoliko panel diskusija izneli su konstruktivne predloge, sugestije o putevima i načinima realizacije Zelene agende za Zapadni Balkan iz 10. novembra 2020. godine, kojom se Republika Srbija obavezala na sprovođenje akcija i mera kojim bi se, po pitanju očuvanja životne sredine uskladila sa evropskim standardima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com