Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Isidora Zorić: Zagrlite Taru

  • PDF

Isidora Zorić            Isidora Zorić, student na master akademskim studijama Upravljanje kulturnim turizmom i kulturnim nasleđem, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Novi Sad, više od godinu dana stoji iza instagram profila „Zanimljiva Srbija“, na Konferenciji u okviru Mini sajma „Sa Srbijom na TI“, u organizaciji Udruženja studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“, uz podršku Udruženja mladih „Sa Srbijom na TI“, inspirativno je govorila o zanimljivim pričama sa Tare, o njenim znamenostima, i šta sve treba posetiti da bi se sklopila slika i doživela planina na pravi način, koju je prvi put posetila kao učenik osnovne škole, u međuvremenu tamo boravila više puta i ove godine će ponovo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lakše do kredita za poljoprivrivredu uz Garancijski fond i OTP banku

  • PDF

Đorđe Raković (Levo) i Predrag Mihajlović            Sporazumima o saradnji Garancijskog fonda Autonomne Pokrajine Vojvodine sa većinom poslovnih banaka koje funkcionišu u našoj zemlji, na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, od 20 - 26.maja, pridodat je i Sporazum o saradnji Garancijskog fonda i OTP banke Srbije, koji su potpisali Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine i Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan PMF-a: Učinimo ovaj svet boljim mestom za život

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkokv Hrvojević sa najboljim studentima u školskoj 2021/22            Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, obrazovna i naučna ustanova na kojoj se stiču znanja i obavljaju naučna-istraživanja iz fundamentalnih nauka, 20. maja obležio je 54 godine od osnivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gimnazijalci iz Vršca pobednici takmičenja - FIMEK nagrađuje znanje

  • PDF

Pobednička ekipa sa organizatorima takmičenja    U konkurenciji 30 srednjih stručnih škola i gimnazija iz 16 gradova Vojvodine, u velikom finalu takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“, održanom 19. maja, pobedila je Gimnazija „Borislav Petrov Braca" iz Vršca, bolja od timova Gimnazije i ekonomske škole „Jovan Jovanović Zmaj" iz Odžaka i Gimnazije „Isidora Sekulić" iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrška Pokrajinske vlade razvoju ruralnog turizma

  • PDF

Milan Jarić i dr Gordana Radović         Sajam svih sajmova, 90-ta jubilarna međunarodna poljoprivredna manifestacija od 20. do 26. maja okupiće 1.100 izlagača iz 26 zemalja sveta. U susret najvećem sajamskom događaju u Novom Sadu, aktualizuju se predstojeći nastupi, tribine, privode kraju planovi i ideje. Tim povodom je u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u organizaciji Udruženja usluga i Udruženja poljoprivrede PKV i novinsko-izdavačkog preduzeće „Dnevnik-Poljoprivrednik” Novi Sad održan tematski skup „Aktuelno stanje i mogućnosti razvoja ruralnog turizma“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tematski skup u PKV o aktuelnom stanju i mogućnostima razvoja ruralnog turizma

  • PDF

Sa tekamatskog skupa u Privredenoj komori Vojvodine    U Privrednoj komori Vojvodine u organizaciji Udruženja usluga i poljoprivrede i Dnevnik Poljoprivrednika, u četvrtak, 18. maja 2023. godine, održan je tematski skup
„Aktuelno stanje i mogućnosti razvoja ruralnog turizma“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF studenti na terenu Vinskog turizma Srbije

  • PDF

U poseti Vinariji AVEN u Inđiji            U maju mesecu, već tradicionalno, studenti IV godine idu u obilazak vinarija. Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, u sklopu predmeta Vinski turizam se upoznaju na “terenu" sa stanjem vinskog turizma u našoj zemlji. Pored obilaska vinarija u Sremskim Karlovcima (Živanović, Bajilo, Benišek-Veselinović, Vinum, Dulka), svake godine se upoznaju i sa još nekim vinarijama na području Vojvodine, a i šire. Generacije studenata su imale prilike da obiđu vinarije Šijački, Erdevik, Deurić, Stamenković, Tonković, Zvonko Bogdan... Na ovaj način mogu da vide kako posluju male porodične i velike vinarije, imaju prilike da degustiraju vino i upoznaju se sa nekim autohtonim sortama grožđa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Marko Carić: Stvaramo društvo znanja

  • PDF

Prof. dr Marko Carić            Od ponedeljka 08. do petka 19. maja na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu odvija se svojevrsno takmičenje maturanata u znanju, tačnije ekipa srednjih vojvođanskih škola sastavljenih od „najjačih u znanju“, maturanata iz 30 vojvođanskih škola. Kvalifikacije se odvijaju tokom šest takmičarskih dana tokom kojih će se suprotstaviti po pet timova. Polufinalne borbe zakazane su za 16. i 17., a finalna za 19. maj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF-ovci dobitnici Pupinove nagrade

  • PDF

Vidak Raičević            Pupinova nagrada Matice srpske ustanovljena je u spomen Mihajla Pupina, stipendiste i dobrotvora Matice srpske. Dodeljuje se od 1996. godine u intervalu od tri godine iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Milan Počuča: Podržimo li vrednosti i vrline mladih ambicioznih ljudi višestruko će nam biti uzvraćeno

  • PDF

Prof. dr Milan Počuča zadovoljan znanjem učesnika takmičenja Fimek nagrađuje znanje 2023.            Takmičenje maturanata srednjih škola iz Vojvodine - „FIMEK nagrađuje znanje“ po jedanaesti put biće održano na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), uz podršku Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu sa ciljem da kroz zabavu, učenici završih razreda srednjih stručnih škola i gimnazija jačaju takmičarski i timski duh,  kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com