Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Udruženje Banatska lenija: Opština Kikinda darovala 18 hektara povrtarima

  • PDF

Sva veća mesta imaju industrijske zone, a Kikinda, ima poljoprivrednu zonu. Udruženje „Banatska lenija“ (lenija-lokalizam koji označava kolski put kroz njive), osnovana je 2003. godine sa ciljem da iskoristi najveće prirodno bogatstvo severnog Banata, Bogom danu zemlju za gajenje povrća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mile Radisavljević, vlasnik firme ATP Irrigation: Svaki sistem za navodnjavanje se isplati već posle godinu dana

  • PDF

ATP Irrigation predstavio svoju bogatu paletu sistema za navodnjavanje na savetovanju voćara i povrtara u Novom SaduSvedoci smo svedrastičnijih klimatskih promena u svetu, pa i na našim prostorima. Imamo sve vrelija leta, sa sve višom prosečnom temperaturom i sve manjom količinom padavina, što sve nagoveštava još sušnija leta i topliju klimu. Srbiju ovo kao da godinama nije dodirivalo, a velika većina poljoprivrednih proizvođača se uzdala u višu silu i nadala dobrom rodu. Otrežnjenje je, definitivno, stiglo prošle godine, kada je prinos na mnogim poljima ne umanjen, već ga uopšte nije bilo. Svi uloženi novci i sav trud je otišao uzalud. A da li je moralo tako? To pitanje postavili smo direktoru jedne od najstarijih firmi u Srbiji koja se bavi navodnjavanjem, Miletu Radisavljeviću iz  beogradskog ATP Irrigationa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesna Jovanović: Sedamstoto emisija za poljoprivrednike Brazde

  • PDF

Ekipa emisije za poljoprivrednike Brazde RTV VojvodinaPoljoprivredna emisija Radio televizije Vojvodina „Brazde“, dobitnik je niza priznanja tokom svog 38-godišnjeg postojanja i rada. Ipak, čini se da je ekipi koja priprema ovu emisiju za poljoprivrednike, najznačajnija i najvrednija nagrada gledalaca, koji je verno prate svake druge nedelje. Uoči emitovanja 700 emisije „Brazde“, koja simbolično „pada“ u nedelju, 13. januara 2012. godine, za razgovor smo zamolili glavnu i odgovornu urednicu ove emisije Vesnu Jovanović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Japan Tobacco International lider Zapadnog Balkana

  • PDF

Vladimir Tipsarević sa Priznanjem Agropressa za dugogodišnju saradnju-Svi mi koji se tradicionalno okupljamo na događajima koje organizuju naši prijatelji iz Agropressa, svesni smo da njihov profesionalizam, entuzijazam i novinarska upornost trasiraju put za dolazak novih trenodova, znanja i energije u  agrar i novinarstvo u Srbiji. A da sam u pravu, govori 8. godišnjica koju ovom prilikom želim da im čestitam i poželim da budu još brojniji, aktivniji i uspešniji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragoslav Milisavljević, velikan srpskog vinogradarstva

  • PDF

Spomen bista prof. dr Dragoslavu MilisavljevićuDrugog novembra 2102. godine u Sremskim Karlovcima, otvoren je renovirani podrum Departmana za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima i tom prilikom otkrivena spomen bista osnivaču i prvom direktoru ove ustanove prof. dr Dragoslavu Milisavljeviću. O životu i radu ovog srpskog velikana, govorio je, takođe jedan velikan, prof. dr Vladimir Kovač.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad iz ptičje perspektive

  • PDF

Slavica LikićŠtand grada Novog Sada, na nedavno održanom Međunarodnom sajmu InvestExpo na Novosadskom sajmu, bio je jedan od najzanimljivijih. Zato niko ko je ušao u halu Master centra nije odoleo da se ovim prostorom prošeta?! A ja nisam odloleo da napravim priču o ovom izuzetnom i zanimljivom projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banatska lenija, primer kako da radi moderna Vojvodina

  • PDF

Štand Banatske lenije na Danima ludaje u KikindiU vreme kikindskog festivala u čast bundeve, koja se samo u ovom kraju Banata naziva ludajom, u okviru Ulice preduzetnika, pažnju nam je privukao štand koji je zauzeo najveću površinu, a raznovrsni proizvodi u svim bojama jednostavno su mamili mirisima, svežih šarenih plodova sa njiva, bašta, voćnjaka... Bio je to štand Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Banatska lenija“ osnovanog 2003. godine, u nameri da okupi i organizuje poljoprivrednike sa teritorije kikindske opštine. Nazvano je jedinstvenim i originalnim imenom LENIJA, što je stari naziv za poljski put kroz njivu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bioenergana Mirotin-Energo, primer za kojim treba da krenu mnoge firme u Srbiji

  • PDF

Ivica Dačić i Bojan Pajtić svečano su pustili u rad bioelektranu u VrbasuPrvo biogasno postrojenje u našoj zemlji preduzeća “Mirotin-Energo” d.o.o., na poljoprivrednom dobru "Sava Kovačević" kod Vrbasa, zajedničkim pritiskanjem dugmeta pustili su u rad premijer Srbije Ivica Dačić i predsednik Vojvođanske Vlade Bojan Pajtić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Mirotin u Vrbasu pustila u rad prvu bioenerganu u Srbiju

  • PDF

Zdravko pavićevićKompanija "Mirotin", Vrbas,  osnovana 1992. godine, bavi se proizvodnjom i prometom poljoprivrednih dobara, kao i sirovina za primarnu proizvodnju i prehrambenu industriju. Poslovanje grupe je osim tržišta Srbije, velikim delom vezano i za inostrana tržišta. Više od 70% spoljnotrgovinskog poslovanja kompanije predstavlja izvoz sopstvenih proizvoda, i to pre svega na tržišta bivših jugoslovenskih republika (Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora), kao i na tržišta zemalja članica Evropske Unije: Italije, Mađarske, Nemačke i drugih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Porodica Adamov, do lepote i zdravlja uz pomoć sapuna

  • PDF

Vesna i Igor AdamovSvi problemi su rešivi samo se treba obratiti na pravu adresu.

Ako imate probleme sa kožom, ili ako ste mladi, pa se na koži javljaju bubuljice i slične neželjene pojave, pomoć vam može stići iz sapundžijske radnje „Eco Soap“ iz Subotice.

Ovo liči na običnu reklamu o eliksiru mladosti, o nekom od mnogobrojnih proizvođača sličnih špecija, ali to nije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com