Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Massagrar d.o.o. - u korak sa svetom

  • PDF

Farma svinja u Sečnju    Primarna delatnost „Massagrara“ d.o.o. Novi Sad, sa farmom svinja u Sečnju (osnovane 2011.) je uzgoj tovljenika i njihova prodaja. Farma je organizovana po najsavremenijim svetskim standardima kao zatvoren sistem proizvodnje i zaokružena tehnološka celina, sa svim kategorijama svinja na jednom mestu, od krmača i nerasta, do tovnih svinja i nazimica. Osim 1.500 krmača, Farma obrađuje 35 ha zemlje u svom posedu, i do 2.000 ha u zakupu, bavi se svim pratećim delatnostima vezanim za rataranje i proizvodnju stočne hrane, proizvodnju svinja i distribuciju na tržištu živih svinja. Farma poseduje i 15 ha borovnice u saksijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

AD Žitopromet Mlin - preduzetnički način razmišljanja daje šansu za optimizam

  • PDF

Silosi Žitopromet Milina spremni za novu pšenicu    Na početku žetve pšenice svake godine postavljaju se ista pitanja visine prinosa i otkupne cene, koja podjednako muče i poljoprivredne proizvođače i prerađivače. Na osnovu iskustvu od 25 godina na čelu kompanije AD „Žitopromet-Mlin“, Predrag Đurović izlaz vidi u tome da svako radi najbolje, najkvalitetnije što ume uz iskorišćenje svih pozitivnih kretanja za napredak procesa rada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KITE d.o.o. u najboljem svetlu

  • PDF

Zajednički snimak članova tima Kompanije KITE d.o.o. na 90 MPS u Novom Sadu            Kompanija KITE d.o.o. nastojala je da se prikaže u “najboljem svetlu” na jubilarnom  90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu (MPS). Ovoga puta nastupila na najvećoj površini do sada, prikazala najveći broj eksponata i angažovala najveći broj svojih predstavnika. Po prvi put u  Srbiji su prikazana čak dva modela John Deere teških traktora: 8RX410 i 9RX590  - model iz najveće serije traktora koju je John Deere ikad konstruisao.  Od 20. do 26. maja, na otvorenom sajamskom prostoru 1a7 i 1a8 , posetioce su svakodnevno čekale mašine i oruđa renomiranih svetskih i evropskih proizvođača iz prodajnog programa kompanije KITE d.o.o.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

AgroTECH PMD d.o.o. Kompanija na koju možete da se oslonite

  • PDF

Bata Imre            Misija kompanije AgroTECH PMD D.o.o., Novi Bečej, distributera poljoprivrednih mašina i mehanizacije velikog broja svetski renomiranih brendova, usmerena je ka srpskom tržištu ponudom najvećeg izbora poljoprivrednih mašina razvijanjem partnerskih odnosa sa sadašnjim i budućim kupcima. Od samog osnivanja, 2008. godine, AgroTECH je prisutan na svim sajamskim manifestacijama, svim događajima vezanim za poljoprivredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov Bizonj: Aktivna uloga ZSV u zaštiti poljoprivrede i poljoprivrednika

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj (u sredini) sa predstavnicima medija na 90. MPS u Novom Sadu            Jedan od glasnogovornika i boraca za bolje uslove u poljoprivrednoj proizvodnji i pravima poljoprivrednika je mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), koja svaku priliku koristi kako bi iznela propuste i ukazala na mogućnost prevazilaženja problema koji bi mogli da ublaže i otklone većinu sa kojima se poljopriverdnici i poljoprivreda u Srbiji danas suočava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukota Vukotić: ROGALJ - mesto gde se šire kvalitetne ideje i dele pozitivna iskustva

  • PDF

Dragan Vukotić (desno), Ana Horvatova i Vladeta Sudarski            Okupljanja velikog broj ljudi radi obeležavanja, pokazivanja, negovanja, zabave, daleko su nadrasla okvire planiranog i vremenom prerasla u društvene svetkovine gastronomskog, kulturnog, sportskog, muzičkog, etno i svakog drugog tipa. Sajamske manifestacije svoju prednost najvećih koriste za privlačenje publike plasirajući joj veliki izbor razloga za posetu, bilo da je reč o tradicionalnim, modernim, ili izložbama određenog tipa i sadržaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušanka Babić: Budite najbolji što možete i budite svoji

  • PDF

Dušanka Babić             „FIMEK nagrađuje znanje“ naziv je takmičenja u znanju maturanata srednjih škola iz Vojvodine, koje od 2012. svake godine za buduće studente organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) Univerziteta Privredna akademija Novi Sad. Afirmacija znanja i kreativnih sposobnosti, uz druženje i zabavu, nagrade najuspešnijima na „kvizu“ znanja, kao motivi za dalje obrazovanje, osnovni je koncept ovog takmičenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZZ „Voćar“ u korak sa zelenom agendom

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja radova na izgradnji solarne elektrane            ZZ „Voćar“ iz Novog Slankamena osnovana aprila 2011., jedna od najmlađih u Vojvodini, koja okuplja 44 zadruge iz Novog i Starog Slankamena, Slankamenačkih Vinograda, Maradika i Novih Karlovaca, biće upamćena kao prva zadruga koja će zahvaljujući ovom projektu objediniti energetsku, ekološku i ekonomsku efikasnost. Dana 11. aprila, između dva Uskrsa, upriličen je početak radova na izgradnji solarne elektrane koja bi trebala da bude završena za 90 dana na parceli kupljenoj sredstvima zadrugara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zapažen nastup Privredne komore Vojvodine sa privrednicima iz Republike Srbije na Sajmu hrane i pića u Londonu

  • PDF

Predsednik PKV Boško Vučurević i razgovoru sa ambasadorkom Srbije u Velikoj Britaniji NJ.E. Aleksandrom Joksimović            Privredna komora Vojvodine okupila je predstavnike proizvođača hrane i pića iz Republike Srbije koji se zajedno predstavljaju na jednoj od najznačajnijih svetskih sajamskih manifestacija u sektoru proizvodnje hrane i pića. Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, sa sekretarima Udruženja  industrije i poljoprivrede Zoranom Trpovskim i Mladenom Petkovićem, boravi u Londonu i zajedno sa našim proizvođačima na štandu Privredne komore Vojvodine i Britansko-srpske privredne komore predstavlja  ono što naši proizvođači i privreda  mogu da ponude.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZZ Mrkšićevi salaši: Visok kvalitet domaćih proizvoda gradi poverenje potrošača

  • PDF

Vojislav Mrkšić            Kraj XX i početak XXI veka obeležila je ekspanzija aktivnosti vezanih za razvoj i širenje zadružnog sektora, kao jednog od najoptimalnijeg oblika privrednog udruživanja, odnosno organizovanja. Zato je poseta Ariel Enrike Guarko, predsednika Međunarodnog zadružnog saveza (ICA COOP) našoj zemlji izazvala veliko interesovanje. Finale njegove posete Srbiji, obeležio je obilazak ZZ „Mrkšićevi salaši“ iz Srpskog Itebeja, jedne od najsavremenijih kako u Vojvodini, tako i regionu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com