Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Privredna karta opštine Žabalj

  • PDF

Rukovodstvo opštine predstavilo brojne aktivnosti u jednogodišnjem perioduČedomir Božić, predsednik opštine Žabalj, Jadranka Savin, sekretar Fonda za razvoj poljoprivrede, Vladimir Čonkić, član opštinskog veća zadužen za poljoprivredu, Ljupko Stojčevski, predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Žabalj, Zdravko Siriški zadužen za informisanje, ugostili su u utorak, 7. maja 2013. godine dvadesetak novinara Društva agrarnih novinara DAN iz Novog Sada, kako bi ih upoznali sa razvojnim potencijalima u domenu poljoprivrede u ovom kraju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Nenad Đurić: Pravo je vreme za domaće, Agroekonomik šampionsko seme

  • PDF

Mr Nenad ĐurićInstitut PKB Agroekonomik iz Padinske skele dostavio je Komisiji za ocenjivanje kvaliteta semenskog materijala biljnog porekla 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, 10 uzoraka i osvojio 5 Srebrnih, 1 Zlatnu i 1 veliku zlatnu medalju, a za visok kvalitet semenskog materijala kukuruza i pšenice, nagrađen je sa Srebrnim Šampionskim  peharom. Priznanje slavodobitnicima uručeno je 19. aprila u Kongresnom centru Master, Novosadskog sajma, a mr Nenad Đurić, direktor Instituta, sa kojim smo razgovarali neposredno posle dodele priznanja, nije krio zadovoljstvo ostvarenim  rezultatom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ekskluzivni intervju sa prof. dr Radomirom Radovanovićem, velikim znalcem i vrsnim stručnjakom

  • PDF

Prof. dr Radomir RadovanovićProf.dr Radomir Radovanović,  redovni profesorPoljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pune tri decenije je član Komisije za ocenjivanje kvaliteta mesa i proizvoda od mesa na Novosadskom sajmu. Osnovač je i šef Katedre za upravljanje bezbednošću i kvalitetomhrane, sa koje je izveo  4 docenta, jednog vanrednog profesora, uskoro još jednog redovnog i jednog vanrednog profesora, vredne i sposobne mlade ljude koji će ga naslediti, pošto ove godine odlazi u zasluženu penziju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Petrović, direktor IMT-a: Dobra mehanizacija, preduslov za dobar rod

  • PDF

Slobodan PetrovićIndustrija mašina i traktora IMT, nekadašnjinovobeogradskigigant u proizvodnji poljopirvrednih mašina, bio je po svojim proizvodima poznat širom sveta. Godine 1988. bilo je zaposleno 9.800 radnika i proizvedeno 45.000 traktora i 35.000 mašina. Poslednjih devet godina IMT se nalazi u procesu restrukturiranja. Generalni direktor IMT-a, Slobodan Petrović najavio je učešće na jubilarnom 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jozef Gašparovski: Zdravo organic, brend koji se širi

  • PDF

Jozef GašparovskiJozef Gašparovski direktor fabrike „Zdravo organic“ primio je 19. marta 2013. godine delegaciju  Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, predstavnike lokalne samouprave i agro novinare i odgovarao na njihova pitanja o kapacitetima fabrike, potrebama za jabukama i drugim voćem i povrćem u toku 2013. godine. S obzirom da su hladnjača i pogon bili u remontu, da se fabrika priprema za predstojeću kampanju, prvo pitanje za našeg sagovornika je bilo na koju proizvodnju računa u ovoj godini?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ognjen Marković: Bač, opština zdravih njiva, zdrave hrane i zdravih ljudi

  • PDF

Detalj sa sastanka u prostorijama opštine BačOpština Bač i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu organizovali su seminar sa temom „Poruke minule godine i prolećna setva“, u utorak, 19. marta u Sali lokalnog bioskopa.
Ova tema realizovana je u okviru programa „Dan Poljoprivrednog fakulteta“ u opštini Bač.
Pre samog početka seminara, predsednik opštine Bač, Ognjen Marković sa saradnicima, organizovao je prijem za predstavnike Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu na čelu sa dekanom prof. dr Milanom Popovićem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Timomed iz Knjaževca, novi-stari medeni šampion Novosadskog sajma

  • PDF

Vlasnik Timomeda Srbislav Vidojević sa šampionskim peharom i unukomKnjaževački “Timomed” d.o.o. dobitnik je Velikog šampionskog pehara Novosadskog sajma na ocenjivanju kvaliteta pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo organizovanog povodom jubilarnog 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu od 18-24. maja 2013. godine. "Timomed" je nagrađen za vrhunski kvalitet i širok asortiman meda, preparata na bazi meda i drugih pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i pribora i proglašen za Šampiona kvaliteta u grupama proizvoda preparata na bazi meda i pčelinjih proizvoda za "kardio med".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Mladenović: Radi kako misliš, živi kao lav!

  • PDF

Jovana MladenovićNekada je stari Čib, današnje Čelarevo, bio poznat po čuvenoj porodici veleposednika Lazara Dunđerskog, njihovom dvorcu i poznatim zvanicama kulturne i umetničke srpske elite.
Taj isti Lazar Dunđerski je1892. godine osnovao Pivaru ”Čelarevo” na poljoprivrednom imanju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Agrol Temerin, mesto na kojem se susreću priroda i tehnologija

  • PDF

Magistar Vladislav Princip-Agrol d.o.o. je osnovan 1996. godine i za 16 godina rada ova firma je postala jedna od vodećih u oblasti snabdevanja vrhunskih voćara i vinogradara, i to vrhunskom uvoznom opremom. Ponosni smo da smo došli dotle da možemo zastupamo svetske lidere na našem tržištu kao što su Frustar, Sinclair, Greefa...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mitas promoviše novu SFT generaciju poljoprivrednih pneumatika

  • PDF

Jedan od vodećih proizvođača poljoprivrednih pneumatika u Evropi, češka kompanija Mitas a.s. koja između ostalog ima pogon u Rumi, po prvi put je na SIMA, vodećoj međunarodnoj poljoprivrednoj izložbi u Parizu, razotkrila Mitasov Super Flexion pneumatik (SFT), namenjen za traktore velike snage (>180KS) za evropsko tržište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com