Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Dušica Pavlović: Ustanovljenje nove gljivarske manifestacije je veliki razlog za zadovoljstvo

  • PDF

Dušica Pavlović            Već po samoj strukturi i širokom spektru rada Agencije za ruralni razvoj grada Sremske Mitrovice, naslućuje se njen pozitivan efekat na poljoprivredni razvoj ove opštine. Osnovana radi obavljanja savetodavne delatnosti, administrativno-tehničke podrške i pomoći poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije grada Sremske Mitrovice, Agencija je istovremeno preuzela i funkciju promocije poljoprivrede u najširem smislu, uključujući i agroturizam. Svake godina na osnovu analize urađenog, izrađuje Program podrške ruralnog razvoja, sa planovima za njihovo sprovođenje, aplicira kod domaćih i stranih investitora za dobijanje potrebnih sredstava, u skladu sa potrebama ruralnog razvoja Grada. Agencija sve više ostvaruje saradnju sa mladim poljoprivrednicima i ženama sa ruralnog područja, sve aktivnijim i samostalnijim u pokretanju poljoprivrednog biznisa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

AGROL - Samo najbolje za srpsko tržište

  • PDF

Marko Pekez (levo) u razgovoru sa zainteresovanim posetiocima            Agrol DOO Temerin, jedna je od vodećih kompanija koja srpsko tržište snabdeva mašinama i opremom, protivgradnim mrežama, sadnim materijalom najboljih evropskih proizvođača. Osnovana 1996., prvih godina bazirana je na trgovinu rezervnim delovima i opreme za ratarstvo, početkom XXI veka okreće se voćarstvu i uvođenju novih tehnologija za voćare. Danas, AGROL nudi kompletan program, od projektovanja voćnjaka, podizanja istog pa do opreme za sortiranje i pakovanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bez korišćenja subvencija i kredita se ne može napredovati u poljoprivredi

  • PDF

Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda APV         - Ovo je posle dužeg vremena prvi događaj uživo, i imamo priliku da kontaktiramo sa poljoprivrednicima, ne preko webinar-a, već putem ličnog kontakta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aplikacija DDOR TERRA predstavljena u prostorijama Razvojne agencije Vojvodine

  • PDF

Sa predstavljanje aplikacije DDOR TERRA            Prateći trendove kako digitalnih navika korisnika, tako i povećanog rizika od šteta u poljoprivredi izazvanih prirodnim katastrofama, DDOR osiguranje je u saradnji sa BioSens institutom razvilo posebnu mobilnu aplikaciju DDOR TERRA.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radislav Jovanov, predsednik ZSV: Sve čvršća sinergija države, struke i zadrugara

  • PDF

Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine            Povodom predstavljanja „Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnički razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije“, Zadružni savez Vojvodine (ZSV) u saradnji sa Ministarstvom o brigu o selu, organizovao je posetu ministra Milana Krkobabića sa saradnicima Zemljoradničkoj zadruzi „Zadrugar“ Bač, kao reprezentu uspešnosti. Ovo je jedna od tri zadruge u opštini Bač, koja je dobila bespovratna sredstva iz projekta „500 zadruga u 500 sela“ i koja beleži odlične rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Steva Panić: Udruženi do boljih uslova života na selu

  • PDF

Dr Steva Panić            Zakonom o ministarstvima donetim 26. oktobra 2020. godine, prvi put u istoriji Srbije, osnovano je Ministarstvo za brigu o selu sa ciljem da u okviru svojih nadležnosti aktivno utiče na poboljšanje uslova života i rada stanovništva u seoskim sredinama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina Metal Klaster predstavila projekat SoK u Knjaževcu

  • PDF

Brojne pogodnosti za zaposlene u metalskom sektoru            Vojvodina Metal Klaster predstavila je nedavno projekat „SoK“ preduzetnicima i zaposlenima u metalskom sektoru u Knjaževcu i okolini, koji su tom prilikom upoznati sa mogućnostima udruživanja i brojnim besplatnim podrškama koje pruža - sinergiju znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP Vojvodina Metal Klastera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marina Balaban: Uz poljoprivredu i turizam je izazov i šansa za razvoj opštine Bač

  • PDF

Marina Balaban u razgovoru sa predstavnicima medija            Brojni su turistički resursi Opštine Bač. Kroz bačku opštinu Dunav protiče u dužini od 43 km. Na njegovim obalama podignute su reprezentativne čarde. Na jezero Provala, podignuti su brojni sportski sadržaji i najlepše kupalište u opštini. U Opštini Bač su Bačka tvrđava iz XIV veka, Manastir Bođani i Franjevački samostan. Tursko kupatilo, gradska kapija „Šiljak“, pravoslavne crkve u Baču, Plavnoj, Vajskoj i Malom Baču, evangelistička crkva u Selenči, katoličke u Baču, Vajskoj, Selenči i Plavnoj, Bačkom Novom Selu, te Kapela Sv. Antuna na desnoj obali nekadašnje reke Mostonge, prava su riznica sakralnih i kulturnih spomenika na ovom području. U Selenči se nalazi Centar za organsku proizvodnju koji je uticao na razvoj sektora organske poljoprivrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Zoran Keserović: Isplativost investiranja u intenzivnu proizvodnju voća

  • PDF

Prof. dr Zoran Keserović            Afirmativan pristup i angažovanje vrhunskih autoriteta iz oblasti poljoprivrede u periodu 2017 - 2020. godine, u sklopu projekta „500 zadruga u 500 sela“, u saradnji Ministarstva za brigu o selu (Ministarstva za regionalni razvoj) i Akademskog odbora za selo SANU, za rezultat je imao osnivanje 800 novih zadruga, a podsticajnim sredstvima pomognut je rad 152. postojeće.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U poseti opštini Bač, ZZ Zadrugar i naselju Selenči

  • PDF

Sa sastanka u opštini Bač            Dana 23.2.2021. godine ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov i sekretar mr Jelena Nestorov Bizonj posetili su opštinu Bač, zatim uspešnu zemljoradničku zadrugu „Zadrugar“, kao i selo Selenča.     Početak posete obeležen je prijemom kod predsednika opštine Bač, dr Steve Panića. Nakon toga je u velikoj sali zgrade Narodne biblioteke održana prezentacija nedavno usvojenog „Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritoriji Republike Srbije“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com