Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Drugi Miholjdanski sabor zadrugarstva

  • PDF

Agrarni novinari preneće i ovoga puta utiske sa sabora u Nišu            Zadružni savez Južne Srbije, u saradnji sa podorganizatorom Info tim logistika i pod medijskim pokroviteljstvom Društva agrarnih novinara (DAN), dana 30.10.2019 (sreda), u Nišu organizuje drugu po redu manifestaciju pod nazivom „Miholjdanski sabor zadrugarstva“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren još jedan HUB na teritoriji AP Vojvodine

  • PDF

Branko Bandić i Zoran Pekez            Zamenik sekretara za oblast privrede u Vladi Vojvodine, mr Branislav Bandić prisustvovao je svačenom otvaranju Centra za društvene inovacije (Social Innovations Hub), u Temerinu, u okviru projekta: EU inovacije, partnerstva, saradnja i transformacija na zapadnom Balkanu (The European Union, Innovation and Media Partnerships for Action, Collaboration and Transformation in the Western Balkans), u organizaciji VOJVODINA METAL CLASTER Temerin, kao jednog od pet partnera na projektu EU-IMPACT-WB.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CENTAR ZA DRUŠTVENE INOVACIJE OTVOREN U PROSTORIJAMA VMC U TEMERINU

  • PDF

Sa otvaranja Centra            U okviru projekta EU-IMPACT-WB, u petak, 25. oktobra 2019. godine u Temerinu (Narodnog fronta 56), kraj Novog Sada, održana je svečanost povodom otvaranja SOCIAL INNOVATION HUB.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi dogovori o saradnji ZSV i pčelara sa Kosova i Metohije

  • PDF

Zajednički snimak sa sastanka u Zadružnom savezu Vojvodine            Povodom III Međunarodnog senzornog ocenjivanja kvaliteteta meda, organizovanog 16. oktobra u prostorijama Naučnog instituta za prehrambene tehnologije (FINS) u Novom Sadu, koji je organizovao Inovativni klaster „Panonska pčela“ iz Novog Sada, pristiglo je 99 uzoraka različitih vrsta meda, od mešanog, bagremovog, lipovog, šumskog, do meda od uljane repice, anisa, žalfije... Uzorci su stigli iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske, a interesantno je da je skoro polovina bila iz južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije. Ohrabruje činjenica što, iako je ova godina bila loša za pčelare, ocenjeni med je bio izuzetnog kvaliteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razvoj zadružnog sektora moguć jedino uz podršku države

  • PDF

Radislav Jovanov            Prvi Forum zadružnih saveza Slovenije i Vojvodine, kao i „Okrugli sto“ na kojem su razmenjena iskustva u podršci poljoprivredi i zadrugarstvu, održan je u Gornjoj Radgoni u okviru 57. Međunarodnog poljoprivrednog sajma ,,Agra2019’’. U duhu dobre saradnje i budućih planova, Zadružni savez Vojvodine je tom prilikom organizovao i Slovenačko-vojvođansko zadružno veče.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Primer duge i plodne saradnje Instituta NS seme i Kmetijske zadruge Lenart z.o.o iz Slovenije

  • PDF

Dr Radivoje M. Jevtić (desno) i Janko Hajdinjak            Na 57. Međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmuAGRA 2019 u Gornjoj Radgoni, Slovenija, bilo je osam kompanija iz Srbije koje su izlagale svoje proizvode, neuporedivo manje od poljoprivredno-prerađivačkih kapaciteta naše zemlje i izlagača od pre 10 i 15 godina, nešto više u odnosu na prethodne godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

AGRA 2019 - praznik poljoprivrede u Gornjoj Radgoni

  • PDF

Gospođa Mateja Jaklič sa maskotama Sajma            Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA 2019 u Gornjoj Radgoni je najveći slovenački i jedan je od najznačajnijih poljoprivredno - prehrambenih sajmova u Jugoistočnoj Evropi. Tome može da zahvali izuzetnoj poziciji, u trouglu između Mađarske, Hrvatske od čijih granica je Gornja Radgona udaljena 40 km i na samo 500 m je od granice sa Austrijom, ali pre svega sposobnosti, energiji i znanju njegovih organizatora, koji 57 godina uz iznalaženje svežih, originalnih ideja baštine iskustva drugih i implementiraju ih u sopstvenu manifestaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Mijajlović: Pivara Kors stvorena iz ljubavi prema pivu i druženju

  • PDF

Ivan Mijajlović (levo) zadovoljan promocijom na 1. Festivalu zanatskog piva u Staroj Pazovi            Prateći svetske trendove i pojavom craft piva na domaćem tržištu, posebno prisustvom većeg broja srpskih craftera za sve ljubitelje piva nastupilo je zlatno doba.
            Između 70-ak mini pivara na domaćoj sceni, pivara „Kors“ iz Zemuna, osnovana 2015. godine, izdvojila se kvalitetom i raznovrsnošću proizvoda kao i hrabrim inovativnim rešenjima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovan Milin: Kupci traže kvalitet

  • PDF

Jovan Milin            Jedna od šest najstarijih zadruga u Vojvodini, ZZ „Čurug“, bila je domaćin manifestacije „Žetveni dan“ kojima Zadružni savez tradicionalno najavljuje početak žetve pšenice. Ovogodišnji trinaesti po redu „Žеtvеni dan" na parcеli Zеmljoradničkе zadrugе „Čurug", u utorak. 02. jula, u organizaciji Zadružnog savеza Vojvodinе i zadruga - članica Savеza, Privrеdnе komorе Vojvodinе (PKV) i Garancijskog fonda Vojvodinе, prisustvovalo je više od 200 predstavnika pokrajinske i lokalne administracije, zadrugara, poljoprivrednika, kao i predstavnika medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VOĆARSTVO SRBIJE kao primer ostalim granama poljoprivrede

  • PDF

Prof. dr Zoran Keserović            Svedoci smo da je u poslednjih deset godina voćarstvo u Srbiji i Vojvodini  doživelo značajne promene. Uvode se nove sorte, podižu se savremeni, intenzivni zasadi, tehnologija proizvodnje se značajno promenila što sve omogućava visoke prinose i visok kvalitet plodova. Za ekspanziju voćarstva u Srbiji u prethodnoj deceniji  je zaslušno znanje, udruživanje i podsticajne mere od strane Republičkih i Pokrajinskih institucija za nove tehnologije prilagođene klimatskim promenama. Po znanje se išlo u najrazvijenije voćarske regije Evrope i šire, ali se sticalo i na stručnim predavanjima, savetovanjima, oglednim poljima i u voćnjacima širom Srbije. Svedoci smo i projekta Ministarstva za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća oko finansiranja starih i novih zadruga, koji je pokrenuo dalji razvoj voćarstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com