Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Аrhitektura i dizajn u funkciji podsticaja razvoja poljoprivrede i turizma

  • PDF

Dr Slavica Stamatović Vučković            Primjeri agro-turističke ponude i savremene arhitekture, koja doprinosi pokretanju i uvećavanju razvoja određene ruralne destinacije, kao i preobražaj jednog područja u poželjnu destinaciju pomoću adekvatne arhitekture, tema su rada dr Slavice Stamatović Vučković, doc. arhitekture i urbanizma sa Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, dr Vesne Kosorić, arhitekte i urbaniste (Švajcarska) i prof. dr Kose Golić sa Fakulteta za građevinski menadžment Univerziteta „UNION - Nikola Tesla“ u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hiljadu đaka na promociji dualnog obrazovanja

  • PDF

 Na Novosadskom sajmu predstavljene najuspešnije škola u sistemu dualnog obrazovanja Republike Srbije            Više od 1.000 učenika iz cele Srbije prisustvovalo je Promociji dualnih obrazovnih profila pod nazivom: Dualno obrazovanje - „Da znam šta radim“ u sklopu promocije plana upisa za školsku 2019/2020. godinu, koju je Novosadskom sajmu organizovao Sektor za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mirjana Rajkov: 28 godina na čelu ČELIČNOG TIMA SIM d.o.o.

  • PDF

Mirjana Rajkov u društvu Igora Mirovića i Boška VučurevićaNa Svečanoj akademiji u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, održanoj 01. februara povodom jednog veka rada i postojanja Privredne komore Vojvodine (PKV), uručene su godišnje nagrade „Kosta Mirosavljević“ najuspešnijim privrednicima za 2018. Za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u kategoriji privrednica, ovo laskavo priznanje dodeljeno je gospođi Mirjani Rajkov, direktorici i vlasnici preduzeća SIM d.o.o. iz Novog Sada. Mirjana Rajkov iza sebe ima 47 godina radnog staža, prvo u privrednom gigantu „Agrovojvodini“ na mestu komercijalnog referenta, potom 28 godina u firmi „SIM“ d.o.o., koju je 1991. godine osnovala sa suprugom Stankom sa jednim jedinim ciljem - da njihovi sinovi imaju gde da rade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NA TERITORIJI OPŠTINE TRSTENIK MNOGO TOGA JE NAJBOLJE

  • PDF

Gerasim Atanasković            Čini se, da su, po broju stanovnika manji gradovi u Srbiji, njeno skriveno blago, onaj  nebrušeni dijamant koji čeka pogodan trenutak - pravo vreme da se razotkrije u punoj svojoj raskoši. Jedan od neophodnih, a brojnih preduslova da se to desi jeste nivo privrednog razvoja tog kraja. Među takve gradove se ubraja i Trstenik, o čijoj starosti svedoče arheološka nalazišta Blagotin i Stragari; grad kneginje Ljubice, koja je podigla manastir Ljubostinju, posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, smešten je u dolini Ljubostinjske reke; kuća Petra Katića uglednog narodnog prvaka..., samo su naznaka manje znanog kulturnog nasleđa ovog kraja.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SRBIJA JE MEĐU EVROPSKIM LIDERIMA U OBLASTI DIGITALIZACIJA POLJOPRIVREDE

  • PDF

Obraćanje ministra Nenada Popovića u prepunoj sali Privredne komore Vojvodine            Konferencija posvećena tehnološkim inovacijama u  poljoprivredi Agri-Tech Future održana je 1. marta u organizaciji kompanije Color Media Communications pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zemljoradnička zadruga Profi-Agrar 2018 Slatina

  • PDF

 mr Milorad Jeremić, dipl. inž            Selo Slatina se nalazi u Pocerini, 15 km udaljeno od Šapca. Obronci planine Cer koja je oko 35 km udaljena od Šapca (i po kojoj cela oblast nosi ime), bili su upisani u vinogradarsku kartu još za vreme Rimskog carstva. Takođe, pocerski bagremov med spada među najkvalitetnije u svetu. Područje je pogodno i za gajenje jagodičastog i bobičastog voća, kao i ostalog voća, povrća, lekovitog i začinskog bilja. Planina Cer ima i svoje posebno mesto u istoriji. Upravo tu je srpska vojska izvojevala prvu pobedu za zemlje saveznice u 1. Svetskom ratu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Svetlana Stevović: Šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 najbolja do sada

  • PDF

Prof. dr Svetlana Stevović            Na Kopaoniku, u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa, od 25.-27. januara 2019. godine, održana je šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 pod radnim nazivom ,,EVROPSKI PUT-PUT USPEHA“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

100 godina Privredne komore Vojvodine - poverenje koje traje

  • PDF

Potpisivanje svečane Povelje o nagradi Kosta Mirosavljević, decembar 2018. godine            Prvi vek postojanja i rada Privredna komora Vojvodine (PKV) obeležava 1. februara 2019. godine, jer su na taj datum 1919. godine predstavnici trgovaca i zanatlija, u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu, osnovali Trgovačko-zanatsku komoru u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podunavlje - velika razvojna šansa za vojvođanski turizam

  • PDF

Zajednički snimak učesnika skupa u Apatinu- Podunavlje sa svojim neizmernim kapacitetima, vrednostima i mogućnostima predstavlja veliku razvojnu šansu za turizam u našoj državi. U Strategiji razvoja turizma Srbije, kao i u Prostornom planu, Podunavlje je definisano kao jedno od prioriteta strateškog razvoja privrede. Gornje Podunavlje poseduje i pruža veliku mogućnost za razvoj eko-turizma, nautičkog turizma, lovnog turizma i ribolova - izjavila je Dragica Samardžić, viši samostalni stručni saradnik u Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) nakon boravka u JP Putničko pristanište i marina „Apatin“, koje je bilo domaćin Grupaciji za nautičku privredu i turizam PKS.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Vladislav Princip: Vrhunski dometi Agrol d.o.o.

  • PDF

Ekipa Agrola na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmuVelika ZLATNA medalja za mašinu za rezidbu u voćnjacima na 85. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, pripala je firmi „Agrol“ d.o.o. iz Temerina, koja se svojim prodajnim asortimanom specijalizovala za voćarstvo pre dvadesetak godina, dok je Vojvodina još uvek smatrana regionalnom „žitnicom“, a najbliži voćnjaci bili na 100 km od njih, u okolini južnog Beograda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com