Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Zoran Pekez: Mašinska i metalska industrija imaju realnu perspektivu

  • PDF

Zoran PekezMašinska i metalska industrija u Srbiji u dugom nizu godina pokazuje vitalnost i prednjače po mnogim poslovnim pokazateljima i ostvarenim rezultatima. Prema podacima Ministarstva finansija iznetim u dokumentu „Tekuća makroekonomska kretanja“ objavljenim u martu 2018. godine, fizički obim industrijske proizvodnje u januaru 2018: u odnosu na januar 2017. porastao je za 11,3%, čemu najznačajniji pozitivan doprinos daju hemijska i metalska industrija i proizvodnja koksa i derivata nafte; tokom prošle 2017. godine prerađivačka industrija je imala rast od 4,5% opredeljen pre svega povećanjem proizvodnje u izvoznim delatnostima, a glavni nosioci rasta bili su mašinska, hemijska i metalska industrija; posmatrano prema nameni, proizvodnja intermedijarnih proizvoda daje najznačajniji pozitivan doprinos rastu industrijske proizvodnje u Srbiji, što je najvećim delom rezultat pozitivnih kretanja u metalskoj, gumarskoj i hemijskoj industriji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Slavko Karavidić: Nisu nam potrebni mišići Herkulesa, već treba da znamo šta ćemo da radimo

  • PDF

Prof. dr Slavko KaravidićAkademik prof. dr Slavko Karavidić, redovni profesor Visoke škole za ekonomiju i preduzetništvo u Beogradu, i predavač na Akademiji za poslovnu edukaciju i socijalne veštine u Beču, za portal TOPSRBIJA izjavio je da da svako od nas ima neku šansu za posao, jer je on tu negde oko nas, te da danas više nije dovoljno samo da radimo na sebi u smislu celoživotnog učenja, već da moramo da počnemo i da prihvatamo trendove koje nosi novo vreme, kao i da radimo mnogo, mnogo više.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Ćirić MĐŽ izmenila izgled vojvođanske ravnice

  • PDF

Milan ĆirićKompanija „Ćirić MĐŽ“ posluje pod sloganom „Naše je uvek najbolje“. Osnovna delatnost ove kompanije je povrtarstvo, ratarstvo (pšenica, uljana repica, kukuruz i sumcokret) i voćarstvo i to na 3.000 ha u vlasništvu ove kompanije i 3.000 ha kompanije „Ćirić i sin“. Kompanija „Ćirić agro Titel“ bavi se uzgojem jabuka najvišeg kvaliteta. Počevši od 2012. sa 50 ha ova kompanija svake godine sukcesivno uvećava zasade i danas ima 240 ha najkvalitetnijih jabuka koje završavaju na ruskom tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tri zlata za članove Evropske akademije nauka na Svetskoj smotri inovatora u Kini

  • PDF

Sa svečanosti dodele nagradaIzuzetno nam je drago, što se jos jednom potvrdilo, da je vrednost inovacija naših članova prepoznata i verifikovana i u svetu, jer nauka nema naciju. Nauka je svetska baština. Naši Akademici imaju ozbiljne i realne projekte koji mogu ili već doprinose razvoju nacionalne privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U Srbiji još uvek nije lako biti preduzetnik

  • PDF

Sa jednog od panelaPrva regionalna konferencija o preduzetništvu održana je na Novosadskom sajmu u subotu, 06. oktobra u okviru LORIST-a, u organizaciji Etno centra Gegula iz Kraljeva i C.R.E.A.M. Evrope. Tridesetak panelista, učesnika četvoro i po časovne rasprave, predstavilo je svoja iskustva u radu, svoju opštinu, upućujući na probleme i dajući smernice i predloge za njihovo rešavanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pametna rešenja kompanije DunavNET za efikasniju poljoprivrednu proizvodnju

  • PDF

Zadovoljstvo partnerstvom - ALAN i DunavNETDo sada ste već sigurno čuli za termin „pametna poljoprivreda“ - skup modernih tehnologija u službi poljoprivredne proizvodnje predstavlja novu, zelenu revoluciju koja već počinje da „živi“ na farmama širom sveta.
Stručni tim novosadske kompanije DunavNET, kombinacijom najnovijih tehnologija i dugogodišnjeg iskustva, razvija moderna rešenja za unapređenje i optimizaciju poljoprivredne proizvodnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Peti Gospojinski Poljo-fest okupiće najveći broj izlagača do sada

  • PDF

Sa KZN za medije u Privrednoj komori VojvodinePredsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak prisustvovali su u sredu, 19. jula 2017. godine u PKV konferenciji za medije povodom petog po redu Poljo-festa u Novom Bečeju, koji se održava u okviru „Velikogospojinskih dana – Gospojina 2017”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zaključci sa VI BUSSINESS INTERNATIONAL SUMMIT-a

  • PDF

Još jedan uspešno organizovan samit u Vrnjačkoj BanjiU Vrnjačkoj Banji, uspešno je završen VI BUSSINESS INTERNATIONAL SUMMIT, koji je pod naslovom „Održivi turizam - Put ka uspehu“ od 23.- 25. juna 2017., okupio eminentne učesnike iz regiona. Glavni menadžer BIST 2017, dipl. menadžer gospodin Milan Jovičić je tim povodom izjavio da je ova konferencije u toku tri sajamska dana, predstavila kroz četiri programske celine biznis, nauku, kulturu, ali i istorijske i ljudske vrednosti, kao i sajamske izlagače sa konkretnom ponudom, važnom za turizam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sa preparatima PG RADA do zdravlja

  • PDF

Ruženka i Radoslav Matić sa kolekcijom preparataPreparati na bazi lekovitih gljiva, iz preduzeća PG „RADA“ iz Šida (www.imunolife.co.rs), atestirani u akreditovnim laboratorijama u zemlji i inostranstvu, dobitnici su najviših ocena za kvalitete Novosadskog sajma. Od Ministarstva zdravlja Republike Srbije očekuje se zvanična potvrda o priznavanju ovih 100% prirodnih preparata u funkciji unapređenja i očuvanja zdravlja ljudi. Najveća potvrda vrednosti preparata PG „RADA“ je zadovoljstvo njihovog autora, gospodina Radoslava Matića, rezultatima njhove primeni u prevenciji i terapiji kardiovaskularnih bolesti i karcinoma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušica Šević: Poljoprivredni proizvođači više ne moraju da gledaju u nebo i da čekaju evropske fodnove

  • PDF

Dušica ŠevićČetiri godine Dušica Šević je na čelu European Investment 021NS Group sa sedištem u Novom Sadu, kompanije koja se bavi inženjerskom delatnošću i tehničkim savetovanjem, odnosno izradom projektne dokumentacije za različite konkurse i pozive za sredstva iz evropskih i nacionalnih fondova.
Za svoj rad, Dušica Šević je ove godine, na 84, Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, dobila priznanje za najboljeg u agrobiznisu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com