Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Irig ima realne osnove za ozbiljan razvoj turističke privrede

  • PDF

Tihomir Stojaković            - Irig je ne samo fruškogorska prestonica vina već i cele Vojvodine i Srbije - izjavaio je Tihomir Stojaković, predsednik opštine povodom otvaranja Vinoteke „Hopovo“ porodice Jojić, vlasnike prestižne Vinarije „Mačkov podrum“, koji godinama rade na unapređenju ne samo vinske, već i ukupne turističke ponude ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žarko Galetin: Terminska berza za obezbeđivanje proizvođača od rizika

  • PDF

Žarko Galetin            Prva od pet planiranih „Obuka za trgovanje na berzi - upravljanje tržišnim rizicima", u suorganizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i Produktne berze Novi Sad,  uz podršku Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), 11. aprila, imala je za cilj da privuče što više poljoprivrednih proizvođača radi sticanja osnovnih znanja vezanih za trgovanje na berzama poljoprivrednih proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tatjana Jovanović: Snovi ne moraju biti veliki ali moraju biti vaši

  • PDF

Tatjana Jovanović            Tatjana Jovanović, alijas Tatjana Jo, imala je priliku da svoja iskustva influensera podeli sa mladima na tribini „Moj put do uspeha“, organizovanoj na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, i to na insistiranje studenata ovog fakulteta, željnih novih znanja i mogućnosti za kreiranje svoje budućnosti. Dupke pun amfiteatar „Prof. dr Slavko Carić" u sredu, 13. marta, potvrdio je da je interesovanje studenata za ovu i slične teme ogromno, a broj pitanja i realna očekivanja prisutnih da se na osnovu odgovora dve ostvarene i uspešne influenserke, otvore neke nove opcije za buduće menadžere.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov: Poljoprivredi potrebna dugoročna rešenja

  • PDF

Mr Jelena Nestorov

            Na kraju kalendarske, sumiraju se rezultati u godini na izmaku. Tom povodom, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), 28. decembra organizovana je na “Dedinom salašu” blizu Čeneja, tradicionalna svečanost za predstavnike vlasti, zadruga, medije, uz dodelu nagrada zaslužnima, neposredno ili posredno povezanim za oblast poljoprivrede i zadrugarstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Laureati nagrade Poljoprivrednik nove generacije

  • PDF

Nagrađeni mladi poljoprivrednici generacije 2023.            Konferencija „Poljoprivrednik nove generacije“, u organizaciji istoimenog Udruženja, ima za cilj afirmaciju mladih poljoprivrednika sa teritorije Srbije koji se agrarnom proizvodnjom bave na najsavremeniji način uz primenu moderne tehnologije. Dodela priznanja najboljima održana je 21.12.2023., u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, treću godinu za redom, pod sloganom: „Njihova snaga su znanje i inovacije, oni su budućnost agrara i ponos nacije, oni su poljoprivrednici nove generacije".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CASEIFICO La Dea d.o.o. Gelpi Christiana

  • PDF

Gelpi Christian            Za kratko vreme ime Gelpi Christiana i njegove mlekare „La Dea“ širom zemlje biće prepoznato po sjajnim rukom rađenim polu tvrdim sirevima. Caseifico, iliti mlekara „Boginja“, smeštena je u Orašac, gde je 1804. u Marićevoj jaruzi doneta odluka o podizanju Prvog srpskog ustanka pod vođstvom Karađorđa. Zbog istorijskog značaja Orašac je 1979. godine svrstan u kulturno dobro od izuzetnog značaja. Njegovi posetioci, turisti, od pre dve godine, imaju još nekoliko razloga za obilazak ovog kraja, a to je sve veći broj produktera koji su se sa svojim visokokvalitetnim proizvodima u poslednje vreme pojavili na tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi ljudi za novo doba

  • PDF

Hollo Ronald, direktor Hollo Company Doroslovo    Mozaik uspomena, slika, mirisa, emocija od kojih je satkan život nije nešto čega se čovek može odreći. A i zašto bi? Hollo Roland, direktor ZZ „Nagyret” (Velika rit) jasno se seća mesta gde je pre četvrt veka prvi put ašovom zahvatio zemlju i osetio njen miris. To mesto, do dana današnjeg njegovo omiljeno, bilo je presudno za dalji put, odluku da ostane  na zemlji i profesionalno joj se posveti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poljoprivreda sa digitronom

  • PDF

Zvonko Banjeglav, direktor ZZ Agrolika Bački Gračac    Nije dovoljno voleti zemlji i raditi na njoj. Nasleđena znanja su prevaziđena a nova, koja se odnose na praćenja naučnih i stručnih saznanja, znanja iz agrarne politike, agrobiznisa, iz oblasti finansija, upravljanja rizicima..., o klimatskim promenama i promenama na tržištu hrane..., samo su segmenti korpusa znanja kojima savremeni poljoprivrednik treba da ovlada kako bi uspešno vodio proizvodnju. Često ni obrazovanje ni znanja nisu dovoljni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bez jasno određenih ciljeva nema fokusa i pravca kojim treba da idemo

  • PDF

Miloš Vuković, direktor ZZ Zadrugar Bač    Značaj poljoprivrednih zadruga i neophodnost njihovog osnivanja, i zadrugarstvo kao vid udruživanja, koje može doneti benefite pojedincima i zajednici u kojoj zadruga deluje, bila je tema Treće škole zadrugarstva „Bač - Bački Graćac - Doroslovo“ u oktobru ove godine. To je za polaznike bila i prilika da od najuspešnijih u zadružnom sektoru čuju o načinima rada, razmišljanja i delovanja koji su doveli do dobrih rezultata, da ta iskustva i saznanja prenesu u svoje zadruge i da ih implementiraju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U harmoniji sa željama, snovima i samim sobom

  • PDF

Miloš Petrović, direktor ZZ "Agročoka" u Čoki            Krajem 2021. godine Zemljoradničkoj zadruzi „Agročoka“ uručen je sertifikat „Farma dobre poljoprivredne prakse“ za uspešno uspostavljanje odgajivačkog centra goveda rase Limuzin. U organizaciji Udruženja „Agroprofit“, koje se bavi unapređenjem i afirmacijom tovnog govedarstva, priznanje je uručila mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine, uz obrazloženje da ova ZZ predstavlja dobar model u praksi jer je za nekoliko godina poslovanja zabeležila izuzetne rezulate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com