Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Saša Šućurović: Manić Tisa 63 oživeo Novi Bečej u zimskom periodu

  • PDF

 Saša ŠućurovićNa pragu smo jedne zimske manifestacije - „Manić Tisa 63“, koja se po četvrti put održava u u opštini Novi Bečej. Od 2006. godine lokalna samouprava se trudi da od Novog Bečeja napravi, pre svega turističko mesto. To je ovoj ekipi entuzijasta i znalaca, ali pre svega ljudi koji iskreno voli svoj grad, i uspelo preko manifestacija, prvo razvijajući Gospojinu, a onda i ostale događaje. Po rečima predsednika opštine Novi Bečej, gospodina Saše Šućurovića, „Manić“ je specifična manifestacija u čijoj organizacija lokalna samouprava nije puno učestvovala, ali je prepoznala da je to pravi zimski happening potreban turističkoj ponudi Novog Bečeja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Vladimir Medović o projektu Žan Mone

  • PDF

Prof. dr Vladimir MedovićNa Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu 03. decembra održana je konferencija za medije povodom projekta „Accession of Serbia to the EU“ u okviru Žan Mone Modula, Erasmus + programa, kofinansiranom od strane Evropske unije i Education, Audiovisual and Cultural Agency. Projekat je uspostavljen1989. godine i nazvan je po Žan Moneu (Jean Monnet), jednom od „arhitekata“ Evropske unije i posvećen uvođenju studija evropskih integracija na univerzitetima kroz podršku početnim inicijativama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Šućurović: Manifestacija Manić Tisa 63 probudila ideju o zimskom turizmu u opštini Novi Bečej

  • PDF

Obraćanje Saše Šućurović prilikom otvaranja prošlogodišnje manifestacijeNovi Bečej je jedna od opština koja svojim aktivnostima može da bude primer drugim opštinama u Srbiji. Pre svega, Novi Bečej je u širem okruženju poznat po Gospojini, ali i po nizu drugih manifestacija kojima lokalna samouprava i Turistička organizacija opštine Novi Bečej nastoji da promoviše svoju opštinu, Banat, Vojvodinu, Srbiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Dragojević: Izgled jednog proizvoda važan je koliko i njegov kvalitet

  • PDF

Zoran DragojevićZavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije, 16. novembra 2015. godine, svečanom akademijom u SANU, obeležio je 95 godina postojanja, što je potvrda značaja koji inovativne i kreativne industrije imaju za razvoj konkurentnosti privrede u Srbiji. To je bio povod za razgovor sa gospodinom Zoranom Dragojevićem, koji je poslednjih 13-14 godine na čelu Grupe za industrijski dizajn i oznaku geografskog porekla u Zavodu, nadležnom za registraciju industrijskog dizajna.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jelena Aleksić sa PMF-a dobitnica nacionalne stipendije

  • PDF

Prof. dr Nataša Krejić, prodekan za finansije i organizaciju PMF-a sa Jelenom Aleksić (desno).Jelena Aleksić, vanredna profesorka sa Departmana za matematiku i informatiku, novosadskog PMF-a, jedna je od dobitnica nacionalne stipendije "Za žene u nauci" za izuzetan naučnoistraživački rad u oblasti matematičke analize, teorije struna i kvantne teorije i imunologije, koje su dodeljene pre nekoliko dana u Vladi Srbije. Osim Jelene, nagrađene su i naučna saradnica Instituta za fiziku u Beogradu, Ljubica Davidović, kao i naučnica sa Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković", Tamara Saksida.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Elit Inox predstavio proizvodni program na Međunarodnim danima energetike i investicija

  • PDF

Branko ĐumićU Kongresnom centru Novosadskog sajma tokom 28. i 29. oktobra, u organizaciji Novosadskog sajma, Centralno-srpskog foruma za razvoj (CEDEF) i Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine, održavaju se Međunarodni dani energetike i investicija sa ciljem podsticanja poslovnog kontakta i saradnje između svih relevantnih stejkholdera u oblasti energetike i sektora loklanog razvoja u Srbiji i regionu, mogućnosti upoznavanja potenicjalnih incestitora, predstavljanja napredne tehnologije i oblika finansiranja energetskih projekata i dr. Tokom manifestacije biće održano više od 30 konferencija, sastanaka predstavnika kompanija, radionica i seminara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pavel Marčok o pravcima razvoja opštine Bački Petrovac

  • PDF

Prof. Pavel MarčokPermanentna aktivnost i angažovan rad nekih opština doveo je do njihovog napretka. Jedna od takvih je Bački Petrovac, sa četiri naselja i nešto više od 14.000 stanovnika. Bački Petrovac uglavnom vezuju za čuveni Petrovački kulen, poslednjih godina i za Aqua park„Petroland“, koji je na 48. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu dobio veliku zlatnu medalju za kvalitet rekreativno zabavnih sadržaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srđan Vezmar: Projekti RRA Bačka na opštu dobrobit

  • PDF

Srđan VezmarHotel „CEPTOR“ na Andrevlju je 18. septembra bio domaćin konferencije „Kanal Dunav-Tisa-Dunav, šansa za sveobuhvatni razvoj turizma, saobraćajne infrastrukture i ruralniih oblasti bačkog regiona“, koju je u okviru manifestacije Open Days 2015 – Locak Event, pod pokroviteljstvom Komiteta evropskih regiona i Evropske komisije, organizovala Regionalna razvojna agencija Bačka. Tema konferencije obuhvatala je mogućnost korišćenja Kanala DTD kao važnog resursa za održivi razvoj turizma, saobraćajne infrastrukture i ruralnih oblasti bačkog regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CAPRIOLO bicikli, za samo dvadeset godina postali vodeći brend u Srbiji

  • PDF

Brindza LajošU subotu, 12. septembra, na Salašu Capriolo, obeležena je 20-togodišnjica rada Fabrike bicikala Capriolo, vodećeg brenda u proizvodnji ovog prevoznog sredstva u Srbiji.
Godine 1996. Brindza Lajoš, tada dvadesetogodišnjak, sa troje zaposlenih i priručnim alatom započeo je proizvodnju bicikala sa jednim jedinim ciljem – da budu što kvalitetniji. Danas, dvadeset godina posle, u proizvodnom pogonu za sklapanje bicikala, postrojenju za plastificiranje i pogonu za izradu točkova, zaposleno je 154 radnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Matija Kovač: Gospojinski poljofest je doprinos razvoju poljoprivede i edukaciji poljoprivrednika

  • PDF

Matija KovačNovi Bečej je od 28. do 30. avgusta, u okviru Gospojine 2015., bio centar poljoprivrede u Vojvodini i Srbiji. Opština Novi Bečej, u ulozi organizatora trećeg Gospojinskog poljofesta, otpočela je sa ovom manifestacijom privrednog karaktera sa namerom da poljoprivrednicima dovede najrelevantnije predstavnike poljoprivredne scene Srbije. Akcenat Poljofesta stavljen je na edukaciju, i s tim u vezi organizovani su susreti poljoprivrednika i stručnjaka u panel diskusijama. Poljofest je oplemenjen i zanimljivim SPIT-ovima u kojim su predstavljene poljoprivredne mašine u radu. Novina ove godine predstavlja Ulica vojvođanskih salaša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com