Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Saša Šućurović o Gospojini, humanosti, planovima Novog Bečeja

  • PDF

Saša Šućurović, ponosan na svoj Novi Bečej i NovobečejceOve godine slogan, desete po redu Gospojine, je "Čista desetka". Po rečima njegovih tvoraca je to ono što je potrebno ovogodišnjoj Gospojini - da dobije ocenu čistu desetku. Kažu i da će se potruditi da manifestacija i opravda "Čistu desetku". Na čelu Organizacionog odbora ove godine će biti Nemanja Vasković, direktor TO Novi Bečej.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. Pavel Marčok: Deca i infrastruktura, prva briga opštine Bački Petrovac

  • PDF

Prof. Pavel MarčokBački Petrovac je opština na jugu Bačke, sa oko 15.000 stanovnika koji se prevashodno bave poljoprivredom, sa četiri naseljena mesta (Bački Petrovac, Kulpin, Gložan i Maglić), poznat po proizvodnji hmelja sa tradicijom dugom preko 250 godina, po gajenju i preradi konoplje, sirka metlaša... U Bačkom Petrovcu četvrtu sezonu otvoren je najsavremeniji aqua park u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Model uspešnog vojvođanskog domaćinstva iz vizure profesora Stevana Maširevića

  • PDF

Prof. dr Stevan MaširevićMnogi pokušaji od strane države da poboljša stanje u srpskim selima XXI veka, propali su. Mi se moramo suočiti sa surovom činjenicom da ako neće biti sela, neće biti ni nas. Šta učiniti, i koji su koraci da se u tom pravcu nešto promeni na bolje? O ovim, uvek aktuelnim pitanjima, za TOPSRBIJU govori prof. dr Stevan Maširević, sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biznis Samit Gegula najavio u Skadarliji

  • PDF

Marija i Milan JovičićMarija i Milan Jovičić iz Etno centra Gegula iz Kraljeva, bili su aktivni učesnici druge Šeširijade – Isidora Bjelica, koja je u organizaciji Društva Skadarlija održana 20. juna. Bračni par Jovičić je iskoristio priliku i u defileu prošeta Skadarskom ulicom, promovišući tako novi dodatak oficijelnom stajlingu Etno centra Gegula – šešir, koji će od sada biti prisutan na svim manifestacijama gde ova kompanija nastupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Urban bean fest po ukusu publike

  • PDF

Dragan VukotićSve je spremno za početak prvog Urban bean festa, koji će se 12. i 13. juna održati u Kameničkom parku. Za prvi dan najavljeni su koncerti DJ-a Mak Flossa i bendova: Branimir i neprijatelji, Osmi dan, Šinobusi i Atheist Rap.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Radonjić: Nautički turizam unapređuje dobrosusedske odnose

  • PDF

Aleksandar RadonjićU cilju realizacije projekta “Uspostavljanje mađarsko-srpskih rečnih graničnih prelaza na reci Tisi” organizovano je petodnevno studijsko putovanje (od 18.-22. maja) brodom “Nikola Tesla” rekama Dunavom i Tisom kroz južnomađarske županije Bač-Kiškun i Čongrad, i Bačku sa srpske strane. Projekat koji ima za cilj unapređenje dobrih susedskih odnosa, stabilnosti, bezbednosti i prosperiteta od obostranog interesa za obe zemlje, kao i podsticanje njihovog harmoničnog, uravnoteženog i održivog razvoja, realizovan u okviru Evroregije DKMT, kao deo programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maša Mitrović o potencijalima nautičkog turizma na Dunavu i Tisi

  • PDF

Maša MitrovićStudijsko putovanje Dunavom i Tisom, pod nazivom: Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost (Good neighbours creating common future), koje je okupilo učesnike projekta „Uspostаvljаnje mаđаrsko-srpskih rečnih grаničnih prelаzа nа Tisi – br. HUSRB/1203/111/026“ sa mađarske i srpske strane, te turističke stručnjake, realizovano je od 18. do 22. maja 2015. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ključ uspeha su posvećenost i ljubav prema onome što radite

  • PDF

Mirko OluškiKompanija "MACVAL D.O.O." sa sedištem u Novom Sadu i poslovnom jedinicom u Čoki, je porodična kompanija lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, koju je pre više od 35 godina utemeljio gospodin Lazar Oluški, a poslednjih 25 godina u vođenju firme pridružio mu se sin, gospodin Mirko Oluški.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Akademik Slobodan Nešković o radu Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti CESNA B

  • PDF

Prof. dr Slobodan NeškovićCentar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti CESNA B iz Beograda, od svog osnivanja 2004. godine pa do danas, potpisuje se kao organizator 74 konferencije, međunarodnog i nacionalnog značaja. Njen rukovodilac, akademik prof. dr Slobodan Nešković, kaže da je pri tom ostvarena saradnja sa brojnim institucijama iz zemalja iz okruženja, inostranstva i na domaćem planu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srđan Vezmar o projektu RRA Bačka Destinacijska menadžment kompanija Dunav

  • PDF

Srđan VezmarRegionalna razvojna agencija Bačka i opštine Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Žabalj i Titel, su 8. oktobra održali otvarajuću konferenciju projekta „Formiranje destinacijske menadžment kompanije Dunav“, u sklopu Evropske nedelje gradova i regiona Open Days 2014. u Briselu. Tako je Evropska nedelja gradova i regija, koja je okuplja preko 5 hiljada učesnika, uglavnom regionalnih i lokalnih vlasti, iskorišćena za predstavljanje ovog projekta, koji je okupio preko 80 gostiju iz drugih evropskih gradova i regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com