Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Kompanija Najevropljanin opredeljena za kvalitet

  • PDF

Novoizgrađeni stambeno-poslovni objekat u Ulici Adi Endrea 42Građevinsko preduzeće „Najevropljanin“ DOO iz Novog Sada (www.najevropljanin.rs), pomera standarde komfornog stanovanja u prostor gde uživanje u svakodnevnom životu, privatnost i potreba za lepim imaju apsolutna prava u svakom detalju enterijera i brižljivo osmišljenom i uređenom okruženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sveti hleb Jadranke Jevtović

  • PDF

Jadranki Jevtović visoko priznanje uručio je Pero ZubacPreduzeće „Artos“ d.o.o. iz Kosjerića, vlasnice Jadranke Jevtović, našlo se među dobitnicima prestižne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, koje su u Svečanoj sali Matice srpske 7. aprila dodeljane po četrnaesti put.
Jadranka Jevtović je statuetu i povelju, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića, ponela u kategoriji naj porodični biznis i kvalitet.
U obrazloženju je navedeno da je biznis porodice Jevtović, prvenstveno u proizvodnji hleba, peciva i kolača, za kratko vreme, za svega šest godina, prepoznat u zapadnoj Srbiji po kvalitetu i redovnosti isporuke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković o opstanku kompanija u uslovima opšte složenosti?

  • PDF

Marija VujakovićRukovođenje preduzećem danas se suštinski razlikuje od onog od pre 30 godina. Najveća razlika je u nivou složenosti sa kojom ljudi moraju da se nose. Složeni sistemi su uvek postojali i poslovni svet je uvek bio suočen sa nepredvidivim, iznenađujućim i neočekivanim situacijama i događajima. Toliki rast složenosti je posledica revolucije u informacionim tehnologijama u proteklih nekoliko decenija. Sistemi koji su nekada bili odvojeni, sada su međusobno povezani i zavisni, i samim tim složeniji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković: Ostvaruje se misija BSC centra

  • PDF

Marija VujakovićI ove, kao i prošle godine, Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC, organizovao je Nacionalnu stručnu konferenciju o konkurentnosti i održivi razvoj (KOR), kome su prisustvovali predstavnici privrednih komora, pokrajinskih sekretarijata, naučnih institucija i Univerziteta u Novom Sadu, a zvaničnom nazivu dodata je samo 2014. godina. Ovo je način da se stvori tradicija Centra da povodom godišnjice obeležavanja rada upriliči jedan skup gde će se na jednom mestu naći svi stručnjaci iz industrije, struke i nauke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Agropartner: Ovca ojagnjila petorke u Suseku

  • PDF

Radost u porodici ParoškiNa farmi porodice Radivoja i Marka Paroškog u Suseku, na obroncima Fruške gore, dogodilo se pravo čudo. Ovca rase Cigaja iz ovog domaćinstva sinoć je ojagnjila petoro zdravih jaganjaca teških 2 do 2,5 kilograma.
Svi jaganjci su vitalni i veseli, četiri sisaju, a jedno hrane na flašicu, rekao nam je Marko Paroški.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Farma koza Dostanić u Somboru

  • PDF

Nemanja DostanićFarma koza Dostanić postoji od 2007. godine u Somboru, sa stadom od 30 koza. Izgradili smo potpuno nove objekte za koze, tako da Farma ima svu potrebnu infrastrukturu (voda, struja) i idealne uslove za odgoj koza.
Danas na farmi ima 90 komada francuskih koza Alpina. Brojčano stanje koza je u stalnom porastu. Trenutno je 50 koza koje se jare i oko 100 jarica koji se jare po prvi put.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pekara Milan u korak sa savremenim trendovima

  • PDF

Jovan KrstićNa skupu Evropske studijske grupe za rešavanje aktuelnih problema koji se javljaju u industriji, koji se od 3. do 7. januara održava na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, učestvuje i pekara „Milan“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Povezivanje Crédit Agricole banke Srbije sa naukom

  • PDF

Miroslav NićinDepartman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Univerziteta u Novom Sadu, od 3. do 7. februara je domaćin Evropske studijske grupe za rešavanje aktuelnih problema koji se javljaju u industriji. Pedesetak matematičara iz Srbije, Austrije, Mađarske, Poljske, Bugarske i Makedonije na inovativan način pokušaće da daju konkretna rešenja na različite probleme šest kompanija, koje su uključene u rad ove studijske grupe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Stamatović: Jedinstvo je najbolja strategija razvoja

  • PDF

Milan StamatovićOpština Čajetina obuhvata centralne delove Zlatibora i sastoji se od 20 mesnih zajednica odnosno 24 naselja, u kojima živi oko 16.000 stanovnika. Od ukupnog broja stanovnika, 36% živi u urbanim sredinama, Čajetini i Zlatiboru, a 64% u seoskim područjima. Osnovna privredna grana u opštini Čajetina, pored turizma je poljoprivreda. Od ukupne površine teritorije opštine od 64.700ha, poljoprivredno zemljište zauzima 37.469ha ili 58.2%, a šume 21.555ha ili 37,1% površine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mile Radisavljević: Trinaest godina ATP Irrigationa na tržištu Srbije

  • PDF

Mile RadisavljevićBeogradska firma ATP Irrigation koja se bavi navodnjavanjem, ubraja se među najstarije na srpskom tržištu (prisutni punih 13 godina). Za to vreme stekli su poverenje poljoprivrednika iz čitave Srbije, jer su za veliki broj proizvođača u povrtarstvu i voćarstvu, uradili sisteme za navodnjavanje, što je primetno doprinelo povećanju proizvodnje i podizanju kvaliteta u svim segmentima proizvodnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com