Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

SRBIJA JE MEĐU EVROPSKIM LIDERIMA U OBLASTI DIGITALIZACIJA POLJOPRIVREDE

  • PDF

Obraćanje ministra Nenada Popovića u prepunoj sali Privredne komore Vojvodine            Konferencija posvećena tehnološkim inovacijama u  poljoprivredi Agri-Tech Future održana je 1. marta u organizaciji kompanije Color Media Communications pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zemljoradnička zadruga Profi-Agrar 2018 Slatina

  • PDF

 mr Milorad Jeremić, dipl. inž            Selo Slatina se nalazi u Pocerini, 15 km udaljeno od Šapca. Obronci planine Cer koja je oko 35 km udaljena od Šapca (i po kojoj cela oblast nosi ime), bili su upisani u vinogradarsku kartu još za vreme Rimskog carstva. Takođe, pocerski bagremov med spada među najkvalitetnije u svetu. Područje je pogodno i za gajenje jagodičastog i bobičastog voća, kao i ostalog voća, povrća, lekovitog i začinskog bilja. Planina Cer ima i svoje posebno mesto u istoriji. Upravo tu je srpska vojska izvojevala prvu pobedu za zemlje saveznice u 1. Svetskom ratu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Svetlana Stevović: Šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 najbolja do sada

  • PDF

Prof. dr Svetlana Stevović            Na Kopaoniku, u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa, od 25.-27. januara 2019. godine, održana je šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 pod radnim nazivom ,,EVROPSKI PUT-PUT USPEHA“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

100 godina Privredne komore Vojvodine - poverenje koje traje

  • PDF

Potpisivanje svečane Povelje o nagradi Kosta Mirosavljević, decembar 2018. godine            Prvi vek postojanja i rada Privredna komora Vojvodine (PKV) obeležava 1. februara 2019. godine, jer su na taj datum 1919. godine predstavnici trgovaca i zanatlija, u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu, osnovali Trgovačko-zanatsku komoru u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podunavlje - velika razvojna šansa za vojvođanski turizam

  • PDF

Zajednički snimak učesnika skupa u Apatinu- Podunavlje sa svojim neizmernim kapacitetima, vrednostima i mogućnostima predstavlja veliku razvojnu šansu za turizam u našoj državi. U Strategiji razvoja turizma Srbije, kao i u Prostornom planu, Podunavlje je definisano kao jedno od prioriteta strateškog razvoja privrede. Gornje Podunavlje poseduje i pruža veliku mogućnost za razvoj eko-turizma, nautičkog turizma, lovnog turizma i ribolova - izjavila je Dragica Samardžić, viši samostalni stručni saradnik u Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) nakon boravka u JP Putničko pristanište i marina „Apatin“, koje je bilo domaćin Grupaciji za nautičku privredu i turizam PKS.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Vladislav Princip: Vrhunski dometi Agrol d.o.o.

  • PDF

Ekipa Agrola na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmuVelika ZLATNA medalja za mašinu za rezidbu u voćnjacima na 85. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, pripala je firmi „Agrol“ d.o.o. iz Temerina, koja se svojim prodajnim asortimanom specijalizovala za voćarstvo pre dvadesetak godina, dok je Vojvodina još uvek smatrana regionalnom „žitnicom“, a najbliži voćnjaci bili na 100 km od njih, u okolini južnog Beograda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Pekez: Mašinska i metalska industrija imaju realnu perspektivu

  • PDF

Zoran PekezMašinska i metalska industrija u Srbiji u dugom nizu godina pokazuje vitalnost i prednjače po mnogim poslovnim pokazateljima i ostvarenim rezultatima. Prema podacima Ministarstva finansija iznetim u dokumentu „Tekuća makroekonomska kretanja“ objavljenim u martu 2018. godine, fizički obim industrijske proizvodnje u januaru 2018: u odnosu na januar 2017. porastao je za 11,3%, čemu najznačajniji pozitivan doprinos daju hemijska i metalska industrija i proizvodnja koksa i derivata nafte; tokom prošle 2017. godine prerađivačka industrija je imala rast od 4,5% opredeljen pre svega povećanjem proizvodnje u izvoznim delatnostima, a glavni nosioci rasta bili su mašinska, hemijska i metalska industrija; posmatrano prema nameni, proizvodnja intermedijarnih proizvoda daje najznačajniji pozitivan doprinos rastu industrijske proizvodnje u Srbiji, što je najvećim delom rezultat pozitivnih kretanja u metalskoj, gumarskoj i hemijskoj industriji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Slavko Karavidić: Nisu nam potrebni mišići Herkulesa, već treba da znamo šta ćemo da radimo

  • PDF

Prof. dr Slavko KaravidićAkademik prof. dr Slavko Karavidić, redovni profesor Visoke škole za ekonomiju i preduzetništvo u Beogradu, i predavač na Akademiji za poslovnu edukaciju i socijalne veštine u Beču, za portal TOPSRBIJA izjavio je da da svako od nas ima neku šansu za posao, jer je on tu negde oko nas, te da danas više nije dovoljno samo da radimo na sebi u smislu celoživotnog učenja, već da moramo da počnemo i da prihvatamo trendove koje nosi novo vreme, kao i da radimo mnogo, mnogo više.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Ćirić MĐŽ izmenila izgled vojvođanske ravnice

  • PDF

Milan ĆirićKompanija „Ćirić MĐŽ“ posluje pod sloganom „Naše je uvek najbolje“. Osnovna delatnost ove kompanije je povrtarstvo, ratarstvo (pšenica, uljana repica, kukuruz i sumcokret) i voćarstvo i to na 3.000 ha u vlasništvu ove kompanije i 3.000 ha kompanije „Ćirić i sin“. Kompanija „Ćirić agro Titel“ bavi se uzgojem jabuka najvišeg kvaliteta. Počevši od 2012. sa 50 ha ova kompanija svake godine sukcesivno uvećava zasade i danas ima 240 ha najkvalitetnijih jabuka koje završavaju na ruskom tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tri zlata za članove Evropske akademije nauka na Svetskoj smotri inovatora u Kini

  • PDF

Sa svečanosti dodele nagradaIzuzetno nam je drago, što se jos jednom potvrdilo, da je vrednost inovacija naših članova prepoznata i verifikovana i u svetu, jer nauka nema naciju. Nauka je svetska baština. Naši Akademici imaju ozbiljne i realne projekte koji mogu ili već doprinose razvoju nacionalne privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com