Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

ANSAMBL JANOŠKA&VOJVOĐANSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR NA NOVOGODIŠNJEM GALA KONCERTU

  • PDF

Kvartet Janoška            Ansambl Janoška (Slovačka/Austrija) jedna je od najoriginalnijih muzičkih grupa na svetu, čiji su koncerti širom sveta uvek rasprodati, prepuni uzbuđenja i iznenađenja. Osnovali su je 2013. godine braća Ondrej, Roman i František, kojima se pridružio i kontrabasista Julijus Darvaš. Inspiracija ove četvorice muzičara je neiscrpna. Oni su perfektno povezali svoje bogato višegeneracijsko muzičko nasleđe s visokim muzičkim obrazovanjem u Beču i sklonošću ka povezivanjem različitih muzičkih konteksta i žanrova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novogodišnji gala koncert ansambla JANOŠKA&VOJVOĐANSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR u SNP-u

  • PDF

Članovi ansambla Janoška - spektakl u najaviOd četvrtka, 08. novembra, u prodaji su karte za Novogodišnji gala koncert koji će biti održan u nedelju 30. decembra u Srpskom narodnom pozorištu. Gostuje ansambl „Janoška“ (Slovačka/Austrija) jedna je od najoriginalnijih muzičkih grupa na svetu, čiji su koncerti širom sveta uvek rasprodati, prepuni uzbuđenja i iznenađenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Buđenje Fruške gore u Vrdničkoj kuli u subotu

  • PDF

Spektakl u Etno naselju Vrdnička kulaPokrajinska vlada i Fondacija „Novi Sad 2021“ u subotu, 3. novembra od 11:30 časova, u kompleksu „Vrdnička kula“ u Vrdniku, predstaviće napredovanje u projekta „Buđenje Fruške gore“. Tim povodom predstavnicima medija će se obratiti Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama; Aleksandar Cicmil, privrednik i Nemanja Milenković, direktor Fondacije „Novi Sad 2021 -  Evropska prestonica kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

V Međunarodno takmičenje solo pevača Vera Kovač Vitkai od 09. do 11. novembra

  • PDF

Vera Kovač Vitkai sa suprugom LaszlomU Novom Sadu od 09. do 11. novembra, u Muzičkoj školi „Isitor Bajić“, u organizaciji Udruženja „Floriart“, uz podršku Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine i pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, biće održano V Međunarodno takmičenje pevača „Vera Kovač Vitkai“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TOPSRBIJA MEDIJSKI PARTNER MANIFESTACIJE NOVI SAD - TANGO GRAD

  • PDF

TOPSRBIJA  PONOSNI MEDIJSKI PARTNER UDRUŽENJU TODO TANGO„Dobro obratite pažnju na svaki logo u ovoj fotografiji.
U vremenu kada gotovo sve televizije interesuju samo rijaliti programi, kada velike kompanije i poslovne banke uglavnom sponzorišu takozvane "ijade" sa pevaljkama, šundom i kičem ili ogromne festivale "sa igrom velikih brojeva", ipak ima onih plemenitih pojedinaca, kompanija i institucija koji razumeju da je i programima kulture potrebno izaći u susret.
Svaki logo na ovoj fotografiji nam daje nadu da nismo izgubljeni kao društvo.
Još jednom, veliko im hvala.“

Borislav Despotović, Novi Sad - Tango city

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Virtuoz iz Brusa - Janko Jeličić frulaš

  • PDF

Janko JeličićKulturno umetničko udruženje "KOPAONIČKA FRULA" iz Brusa regrutni je centar za mlade frulaše koji godinama osvajaju prva mesta na prestižnoj muzičkoj manifestaciji, Saboru frulaša - Oj Moravo u Prislonici kod Čačka. Na čelu ovog amaterskog društva stoji gospodin Milutin Cvejić, entuzijasta i neumornog borca srpske folklorne tradicije, kroz tradicionalno pevanje i sviranje u sviraljče ili sviralu, za koju se ustalilo naziv mađarskog porekla - frula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lajko Feliks otvara Novosadsko muzičko leto

  • PDF

Koncert koji se ne propuštaKoncertom jedinstvenog violiniste Lajka FELIKSA u utorak, 14. avgusta, u Sinagogi, sa početkom u 21,00 časova, biće otvorena ova tradicionalna manifestacija u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.
Kada izađe na scenu i zasvira, ovaj umetnik je sposoban da učini nemoguće. Njegovo sviranje oduševljava publiku u Tokiju, Berlinu, Bratislavi, Pragu, Budimpešti, Veneciji, Edinburgu, Londonu, Frankfurtu, Njujorku…Njegova muzika izmiče svakom kalupu i granici, prihvatajući neobjašnjivo, jer kako sam objašnjava ona se zasniva na bogatstvu zvuka njegovog instrumenta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SPEKTAKL U NAJAVI: ARGENTINSKI TANGO NA VOJVOĐANSKI NAČIN

  • PDF

Spektakl u najavi u subotu 25. avgusta u Sinagogi.Portal TopSrbija.com, tradicionalni medijski partner Udruženja „Todo tango“,  ima veliko zadovoljstvo da vas pozove na koncert „Tamburica tango“, koji će se održati u okviru predstojećeg, petog Međunarodnog festivala „Novi Sad - Tango grad“. Koncert će se održati u subotu 25. avgusta u novosadskoj Sinagogi, sa početkom u 19 časova.
Na koncertu će zajedno nastupiti Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine, kojim rukovodi koncertmajstor Dubravko Isakov i Beltango kvintet iz Beograda, predvođen profesorom Aleksandrom Nikolićem, jedinim koncertnim bandoneonistom u Srbiji i jednim od najpriznatijih u svetu tango muzike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Orkestar Ivana Jovanovića najbolji na 45. Saboru trubača na Zlatiboru

  • PDF

Prigodne nagrade najboljima i prolaz za Guču 2018Kao predtakmičenje za Sabor trubača u Guči, Zlatibor poslednjih godina dobija priznanja da je daleko najposećenije i najkvalitetnije organizovano predtakmičenje sa odličnim orkestrima i raznovrsnim kulturno-umetničkim programima koji redovno prati veliki broj posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ARLEMM 2018 - 16 dana i noći uz klasičnu, džez, duhovnu i rokenrol muziku

  • PDF

Nastup hora Sveti Stefan Dečanski pod upravom dirigenta Tamare PetijevićARLEMM 2018  je na ostrvu „Uski vir“ u predivnom ambijentu oko kojega protiče reka Rzav i ove godine publici priuštio dve nezaboravne festivalske večeri uz bendove Baobab, YU Grupa, Divanhana i Neverne bebe. Uz zvukove rokenrola, manifestacija se polako bližila kraju i nakon 16 dana i noći svečano je zatvorena sinoć nastupom hora "Sveti Stefan Dečanski" pod upravom dirigenta Tamare Petijević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com