Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Hills Up - svi nа Tić brdo!

  • PDF

YU GRUPA nastupa u subotuNakon što je na Tić polju u nedelju, 19. jula 2015. godine, održan 42. Sabor trubača i narodnog stvaralaštva Zlatibor 2015., koji je bilo i kvalifikaciono takmičenje za Guču, Zlatiborsko leto
se nastavlja u ritmu rok i elektronske muzike. Umesto trubača, od 23. do 25. julа, sa brda udaljenog svega jedan kilometar od centra Zlatibora, začuće se “muzika na struju” u okviru drugog po redu kulturno-muzičkog festivаl a pod nazivom „Hills Up“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Trubački orkestar Marka Gligorijevića zvezda 42. Sabora trubača Zlatibor 2015

  • PDF

Pobednički orkestar Marka GligorijevićaNa Tić polju, u nedelju, 19. jula održan je 42. Sabor trubača i narodnog stvaralaštva Zlatibor 2015., kojie je i kvalifikaciono takmičnenje za Guču. Generalni pokrovitelj Sabora bilo je JP "Kulturno sportski centar Čajetina" koje je uz brojne sponzore priredilo izvanrednu feštu u kojoj su uživali brojni posetioci, zaljubljenici u zvuk trube. Stručni žiri radio je u sastavu Rastko Jakovljević, etnomuzikolog iz Beograda, Marko Kutlešić, klarinetista iz Čajetine i Mladenka Popović, etnomuzikolog iz Užica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XV Exit festival sa porukom svetu - Širi ljubav

  • PDF

Momenat kada je osnivač EXITa Dušan Kovačević zaprosio svoju devojku Ivanu AtićTokom četiri fantastična dana i noći, velike proslave 15. rođendana EXIT festivala, od 9.-12. jula, Petrovaradinsku tvrđavu posetilo je 190 hiljada ljudi, dnevno od 40 do 52 hiljade, koliko ih je zabeleženo u subotu, kada je pored Manu Chao nastupao John Newman, na Mani Stageu; Martin Garrix, MK, Marko Nastić, Francesca Lombardo na Danse areni; Faceshifters, Kanda Kodža i Nebojša, Feud na Fusion Stage; Charlton Live, Sleeparchive, Bas Mody, Radial na No Sleep Novi Sad Stage; Nuclear Assault na Explosive Stege itd. Na ove godine na šesnaest bina gosti festivala mogli su da uživaju u koncertima: Clean Bandit, Emili Sande, Motorhead, Tom Odell, Kill the Buzz, Hardwell, Oliver Heldens, Leftfield live, Tale of Us, Dixon, Scott Fraser, Marčelo i napeti quintet, Partibrejkers, Rambo Amadeus, Hladno pivo, Fear Fastory, Napalm Death, i nekih drugih od ukupno 400 izvođača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT I Đoković najbolji promoteri Srbije

  • PDF

Sa EXITa lepa slika Srbije u svetEXIT Fondacija u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom i Univerzitetom u Novom Sadu, pozia na konferenciju o nacionalnom brendiranju Rebrand Serbia 3, u petak, 10. jula od 12h u Velikoj sali Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, jer će to biti jedinstvena prilika da se čuju najnovije infomacije vezane za projekat (re)brendiranja Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rekordi na 15 EXIT festivalu

  • PDF

Manu Chao - spektakl u najaviVelika Exit Avantura i novo, nezaboravno festivalsko letovanje može da počne uz jedno od najjačih programskih izdanja ikada! Tokom četiri dana i noći na Exitu i isto toliko na Sea Dance festivalu, nastupiće Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Leftfield, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap, Hladno pivo, Artan Lili, Zoster i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Exit uručio nagrade talentovanim studentima na kreativnom konkursu za promociju Novog Sada

  • PDF

Sa dodele nagrada najboljim studentimaNagrađenim kreativnim i talentovanim studentima koji su učestvovali na EXIT-ovom konkursu za inovativno rešenje promocije Novog Sada, uručene su u utorak, 02. jula 2015. godine, u prostorijama ove ustanove, prigodne novčane nagrade i karte za predstojeći 15. po redu, muzički festival na Petrovaradinskoj tvrđavi od 9. jo 12. jula.
Exit je na konkursu za inovativno rešenje promocije Novog Sada, nagradio kreativne i talentovane studente osnovnih i master studija, a prve tri nagrade dodeljene su od novčanog dela Februarske nagrade Grada Novog Sada koju je ove godine dobio direktor i osnivač Exita, Dušan Kovačević. Priznanje za doprinos promociji grada, pored „Novosadske golubice“ bio je i novčani iznos od 130.000 dinara, a Kovačević ga je donirao u celosti za ovaj konkurs kao vid podrške studentima novosadskog Univerziteta, mesta sa kojeg je pokrenut Exit.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deveti koncert Kulturnog skloništa najbolji do sada

  • PDF

Najmlađi dobili najveći aplauzU novosadskom Studiju "M", u utorak, 23 juna, održano je IX Godišnje druženje Centra za muzičko obrazovanje Kulturnog skloništa. Kao i uvek, učenici ove škole na sceni, uživali su kao i publika u prepunoj sali Studija M, i bezmalo tročasovno druženje kako dece tako i nešto starijih polaznika oduševilo je sve prisutne. Mladim učenicima, po godinama ili muzičkom stažu, pomagali su njihovi profesori, prijatelji škole, uvek prisutni kada je potrebno da se verodostojnije iznesu neke pesme. Jer, osnovni princip ove škole je da nema improvizacije, što je potvrda o kakvom profesionalizmu se radi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uživanje na jubilarnom NOMUS-u

  • PDF

Sa nastupa Vojvođanskog simfonijskog orkestraZavršetak jubilarnih, 40-tih Novosadskih muzičkih svečanosti, NOMUS 2015, zbog odložene baletske predstave (povreda dva baletska igrača), „Prokleta avlija“ u režiji Nebojše Bradića, za koju je muziku komponovao Zoran Erić, odložen je za 10. maj, kada će program ovog brend muzičkog festivala i zvanično biti završen.
Publika je u periodu od 21. do 28. aprila mogla da uživa u koncertima Festivalskog orkestra NOMUS, Beogradske filharmonije, Vojvođanskog simfonijskog orkestra i njihovih gostiju, dirigenta i pijaniste Larsa Fogta, japanskog dirigenta Eiđi Oue, te sjajnog francuskog violončeliste Marka Kopea.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Buđenje proleća Novosadskog pozorišta – potpuni uspeh

  • PDF

Sa premijere mjuziklaDrugi dan jubilarnog, četrdesetog NOMUS festivala, koji se od 21.-28. aprila održava u Novom Sadu, obeležio je mjuzikl “Buđenje proleća”,, Novosadskog pozorište – Újvidéki Színház, a u režiji Zoltana Puškaša (Zoltán Puskás) i fantastičnog ansambla ovog pozorišta, odlično pevački “potkovanog”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XL NOMUS otvoren koncertom festivalskog orkestra i Larsa Fogta

  • PDF

Uživanje na otvaranju NOMUS-aKoncertom festivalskog orkestra NOMUS, pod umetničkim vođstvom istaknutog nemačkog pijaniste Larsa Fogta (Lars Vogt), sinoć je u Sinagogi zvanično otvoren XL Međunarodni festival umetničke muzike "Novosadske muzičke svečanosti - NOMUS 2015". Na programu su bila dela Betovena, (Koriolan uvertira op. 62), Mocarta (Koncert za klavir i orkestar br.20,d-mol,K.466) i Bramsa (Simfonija br.3, F-dur, op.90), a publika je u prepunoj Sinagogi znala da nagradi energiju koju su umetnici, pre svega maestro Lars Fogt, nesebično podelili sa njom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com