Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

NOMUS u Mercatoru i na Limanskoj pijaci

  • PDF

Atraktivno, originalno i efikasno – promocija NOMUS-a na Limanskoj pijaciFestival umetničke muzike - Novosadske muzičke svečanosti od prošle godine započeo je predstavljenje na netipičnim i, za ovu vrstu muzike, neuobičajenim lokacijama, kako bi protok informacija bio što direktniji, a sa ciljem pridobijanja nove publike. Ovo je i način da se iskorak programskih sadržaja festivala u svet fantazije i veština plastično prikaže i pokaže da se i u svetu klasične muzike dosta toga promenilo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

40. NOMUS-ov praznik muzike

  • PDF

Najavljen još jedan sadržajan i izuzetno zanimljiv muzički festivalOve, 2015. godini Međunаrodni festivаl umetničke muzike - Novosаdske muzičke svečаnosti nаvršavаju 40. godina. Jubilej će biti obeležen praznikom dobre muzike koja će trajati od 21.-28. aprila i za osam dana publici predstaviti devet programa umetničke muzike različitih scenskih formi, u zasjajenoj Sinagogi, SNP-u i Novosadskom pozorištu – Újvidéki színház, najavaljuje organizator događaja, Muzička omladima Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rokenrol za decu na Uskršnjim čarolijama u Novom Sadu

  • PDF

Sa nastupa učenika Muzičke škole Kulturno skloništeTreći dan dečijeg festivala „Uskršnje čarolije“, obeležio je „Rokenrol za decu“, kao omaž Vladi Divljanu - nastup malih muzičara iz „Kulturnog skloništa“ koje je pripremila Aleksandra Berček Jelić.
Preko 200 posetilaca pevalo jeu punom holu Pozorišta mladih uz hitove kao što su: „Devojko mala“, „Ti si moja čokolada“ i „Čudna šuma“ i još jednom pokazali da je „rokenrol u stavu i da je sve ostalo nebitno“, kako je to nekada rekao najveći novinar naše rok scene, Bogica Mijatović. „Rokenrol oslobađa i ako najmlađi to uspeju u detinjstvu, onda će ceo život biti slobodni“ – poručio je deci osnivač „Kulturnog skloništa“, Petar Jelić.
Tradicionalne dečije igre i igračke u Vojvodini koje su im pokazali kustosi iz Muzeja Vojvodine, kao i rasprava o bojama proleća sa istoričarima iz Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, dodatno su ulepšali još uvek hladne novosadske dane.
Fotografije: DKCNS - Dečiji kulturni centar "Deci na dar" Novi Sad

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na ti sa vlasnicom raskošnog glasa Jasnom Đokić

  • PDF

Jasna ĐokićJasna Đokić, vlasnica raskošnog glasa, vrhunska interpretatorka domaće i strane muzike i ove godine puni beogradske kafane i klubove sa pesmom Nema te, a 2014-tu će pamtiti što je dobila čast od strane Radio-televizije Vojvodine koja joj je omogućila da organizuje svoj prvi solistički koncert u „Studiju M“ u Novom Sadu. Taj koncert je bio propraćen repertoarom koji je pažljivo odabran uz klavirsku pratnju kao i evergrin, a uz tamburaše RTV Vojvodine i dirigentsku palicu Ferenca Kovača izvodila je starogradski i narodni repertoar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturno sklonište, radionica dobrog ukusa

  • PDF

Majstori iz Kulturnog skloništaOsmi koncert Centra za muzičko obrazovanje Kulturno sklonište, održan je 18. decembra u novosadskom Studiju „M“, pred salom prepunom roditelja, prijatelja i sve većeg broja poštovalaca kvalitetnog rock’n’roll zvuka.
Koncert je otvorio nastup 22 mališana starosti od 3 do 10 godina, polaznika Male škole rock’n’roll-a, koji su uz klavirsku pratnju Une Belušević izveli pesme „Deda Mraze“ i „Krokodil Gena“, a duo Nataša Jović i Filip Gačević otpevali „Princezu“ (koje u orginalu izvode Slađana Milošević i Dado Topić). Na kraju su sa gostom na koncertu, Nikolom Katuševskim iz Beograda, otpevali Sving bajku (Marčelo), a novosadski horić je tom prilikom dokazao da u potpunosti može da parira nešto poznatijem beogradskom dečjem horu „Kolibri“.
Solisti, talentovani četrnaestogodišnjak Miloš Petković na bubnjevima, Sofija Šrek i Gorica Šutić za kvalivijaturama i vokal, te Vukašin Višković koji je bravuroznim sviranjem kompozicije „Život Cigana“ na akustičnoj gitari, podigao publiku na noge, oduševili su prisutne.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT novogodišnja akcija: Jedna karta, dva festivala!

  • PDF

Dance ArenaUlaznice za EXIT trenutno koštaju 5990 din, a najbrže fanove očekuje novogodišnja poklon akcija gde se uz kupljenu ulaznicu za EXIT, gratis dobija i ulaznica za Sea Dance festival koji će biti održan u Budvi od 16. do 18. jula! Broj ulaznica po ovoj ceni je ograničen, tako da će samo najbrži uspeti da kupe ulaznice za EXIT i Sea Dance sa čak 65% popusta.
Petnaesti rođendan najboljeg evropskog festivala biće proslavljen velikom stilu: EXIT festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, dok će drugi po redu Sea Dance Festival biti održan od 16. do 18. jula na plaži Jaz u Crnoj Gori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CNN o EXITu: Od studentskog pokreta do najboljeg evropskog festivala!

  • PDF

Belgijski hitmejker Pol van Aver, poznatiji kao Stromae, oduševio na ovogodišnjem EXITuNajpoznatiji svetski medijski servis, CNN objavio je priču o nosiocu prestižne titule “Najbolji evropski festival”, EXITu, nazvavši našu najpoznatiju muzičku manifestaciju “živopisnom proslavom muzike smeštenom u kutak starog kontineta koji je poznatiji po turbulentnoj istoriji, nego po progresivnim muzičkim bitovima”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT najavio 15. rođendan

  • PDF

Spektakl u najaviOd svojih skromnih, ali hrabrih početaka, kada je 2000. godine osnovan kao studentski pokret u borbi za slobodu i demokratiju u Srbiji, EXIT je tokom 15 godina izrastao u “Najbolji veliki evropski festival”! Pored ove prestižne titule kojom je okićen u januaru ove godine, EXIT može da se pohvali dosadašnjom posetom od preko 2,5 miliona ljudi iz preko 60 zemalja iz celog sveta, kao i statusom jednog od najprestižnijih muzičkih događaja na svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Trkulja, vitez vina velikog srca

  • PDF

Slobodan TrkuljaDan Mladog Portugizera koji je po VIII put održan u Zmaj Jovinoj ulici, u centru Novog Sada, trećeg četvrtka novembra, Vinarija „Mačkov podrum“ osmislila je kao svojevrsnu feštu za sve Novosađane i sve ljubitelje mladog vina. Za tu priliku, osim Portugizera, pripremljen je i bogat kulturno-umetnički program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Milojević, laureat Prvog međunarodnog takmičenja solo pevača Vera Kovač Vitkai

  • PDF

Miloš Milojević i Vera Kovač VitkaiPrvo međunarodno takmičenje solo pevača „Vera Kovač Vitkai“ održano je u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu od 7-9. novembra 2014. godine. Organizator ovog takmičenja je Udruženje “Flori Art” iz Novog Sada, a pokrovitelji, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, Izdavačka kuća “Prometej” i MŠ “Isidor Bajić”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com