Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

EXIT obeležio 50. godišnjicu Leta ljubavi uz spektakularno otvaranje festivala

  • PDF

Detalj sa spektakularnog otvaranja (foto: Nick Slotter)Nakon snažnog starta već od nultog dana Exita, sinoć je na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoreno svih 43 muzičkih bina i raznih festivalskih zona koje su ugostile više od 42.000 posetilaca. Ovo izdanje Exita ostaće upamćeno i po dosad najspektakularnijem otvaranju sa kojim je i zvanično obeležena 50. godišnjica Leta ljubavi iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret čije su osnovne vrednosti bile ljubav, mir i zajedništvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tamburica fest najbolji festival etno muzike u Evropi

  • PDF

Sa prošlogodišnjeg otvaranja Tamburica festa u Novom SaduLepa vest stigla je iz Svetske asocijacije festivala, umetnika i izvođača (VAFA) u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Svetski tamburaški festival „Tamburica fest“ proglašen je za najbolji festival etno muzike u Evropi, a prestižna nagrada biće uručena na ovogodišnjoj muzičkoj manifestaciji koja će se održati od 20. do 24. juna u centru Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promenada našeg grada u sredu posvećena najmlađim Novosađanima

  • PDF

Sa jednog od prethodnih koncerata MŠ KULTURNO SKLONIŠTEKao i prošle godine, pod sloganom PROMENADA NAŠEG GRADA u sredu, 21. juna, i Novi Sad će biti jedna od brojnih muzičkih stanica postavljenih u Evropi i svetu, gde će se slaviti i promovisati muzika!
Drugačiji od uobičajenih muzičkih festivala, Svetski dan muzike je događaj besplatan za publiku i otvoren za sve učesnike - amatere i profesionalce koji žele javno da nastupe. Dan muzke „dopušta“ svu žanrovsku i stilsku raznovrsnost s ciljem promovisanja muzike same pred širokim auditorijumom. Tako će biti i u našem gradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promenada našeg grada na Svetski dan muzike

  • PDF

Plakat kao pozivnica na muzički hepeningSvetski dan muzike, 21. jun će se ove godine u Novom Sadu obeležiti na poseban način. Biće u potpunosti posvećen deci i onima koji se tako osećaju!
Novosađani će tokom dana moći da poslušaju muzičku priču o Babaru, malom slonu, da uživaju u likovnim radionicama škole slikanja HAND'Sart i da se zabave uz program Kreativnog pogona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruska federacija Zemlja prijatelj Tamburica festa 2017.

  • PDF

Sa jednog od prethodnih nastupa ruskih umetnika„Zemlja prijatelj“ ovogodišnjeg, jubilarnog, 10. po redu svetskog tamburaškog festivala „Tamburica fest 2017“ je Ruska federacija. To su u ambasadi Rusije u Beogradu potvrdili Njegova ekselencija, Aleksandar Vasiljevič Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, i dr Jovan Pejčić, direktor „Tamburica festa“ i predsednik Svetske tamburaške asocijacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Exitova povorka ljubavi i prijateljstva krenula iz Novog Sada u Umag

  • PDF

Biciklistička povorka prijateljstva i ljubaviUoči Sea Star festivala koji EXIT Tim ovog maja po prvi put pokreće u Umagu, danas je ispred Gradske kuće u Novom Sadu krenula velika biciklistička povorka prijateljstva i ljubavi. Vožnja je humanitarnog karaktera, a akciju je inicirala EXIT fondacija u cilju promovisanja regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O projektu Šapat

  • PDF

Mladi Novosađani donose novi zvukRedakcija portala TOPSRBIJA.COM sa zadovoljstvom predstavlja mlade novosadske muzičare i njihov novi projekat ''Šapat''.
Šapat je chill step/future bass/hybrid trap sastav iz Novog Sada, osnovan januara 2017. godine, od strane muzičara Stefana Drndarskog i Sava Kostića, okupljenih oko ideje da, pored autorske muzike gorenavedenih žanrova, obrade na svoj način i neke od najvećih hitova sa ovih prostora, i prikažu ih u drugačijem svetlu uz kombinaciju starih, dobro poznatih melodija i modernih zvukova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragoljub Đuričić i bubnjari uveličali spektakularni prolećni Serbia Fasion Week

  • PDF

Dragoljub ĐuričićBubnjevi slove za najstariji muzički instrument, a tajne njegovog zvuka neki vide u sličnosti sa "ritmom života" – otkucajima srca. Razmenu duhovnog i emotivnog poznati muzičar Dragoljub Đuričić uspeo je da ostvari tog 24. aprila, na otvaranju prolećnog SFW-a, i sa zahtevnom novosadskom publikom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Julijana Jovanović: O aspektima popularizacije i života tamburaške muzike

  • PDF

Julijana JovanovićTamburica fest, najposećeniji festival tamburaške muzike u Srbiji, prava je prilika za plasiranje novih autorskih pesama. Međutim, većina tih pesama nedugo nakon festivala padne u zaborav, što nameće niz pitanja o evaluaciji samog festivala, kao i razlozima za njihov kratak život. Zbog čega neke pesme opstaju, pa čak dobijaju karakteristike hita, a druge nepovratno padaju u zaborav pokušala je da u svom radu: „Tamburica fest i nove tamburaške pesme“, objasni Julijana Jovanović, doktorant muzikologije na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta u Beogradu, objavljenom u Zborniku stručnih radova sa Drugog kongresa Svetske tamburaške asocijacije (Novi Sad, 2016).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren 37. NOMUS - najreprezentativniji festival umetničke muzike u Srbiji

  • PDF

Pozivnica za NOMUS 2017.Sinoć, 20. aprila, u Sinagogi, počele su Novosadske muzičke svečanosti - NOMUS 2017. Svečanost je počela performansom studenata Akademije umetnosti iz Novog Sada pod nazivom „Biti ovde“, u znak sećanja na velikana i jednog od arhitekata kulturnog života Novog Sada, kompozitora Rudolfa Bručija, posle čega je izvedeno delo domaćeg autora mlađe generacije, Ljubomira Nikolića pod nazivom „Musica assoluta“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com