Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

NOMUS 2016 počinje u petak

  • PDF

Ištvan VargaKoncertom južnokorejske pijanistkinje Jeol EUM SON, dobitnice visokih priznanja na najprestižnijim svetskim takmičenjima i FESTIVALSKOG ORKESTRA pod upravom dirigenta Ištvana VARGE, u petak 15. aprila, u novosadskoj Sinagogi će biti otvoren Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti – NOMUS. Graciozne, raznovrsne, uzbudljive i fleksibilne interpretacije i kristalni ton Jeol Eum Son, privlače pažnju publike širom sveta, pa je ona odabrana da upotpuni ceremoniju otvaranja u 20,00 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najavljen program 36. Novosadskih muzičkih svečanosti

  • PDF

Sa konferencije u Gradskoj kućiPredstojeće 36. Novosadske muzičke svečanosti biće održane od 15. do 22. aprila u Novom Sadu. I ovoga puta, organizatori, Muzička omladina Novog Sada, pripremila je bogat i raznovrsan program, određen isključivo kriterijumom vrhunskog kvaliteta i visokim umetničkim dometima izvođača.
- Brojne kolege sa kojima smo u kontaktu izrazili su nam sve čestiteke što smo uspeli da okupimo plejadu umetnika koji će biti gosti našem grada – istakao je konferenciji za novinare povodom predstojećeg NOMUS-a njegov direktor, gospodin Milan Radulović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mjuzikl Mulen ruž 14. aprila u Novom Sadu

  • PDF

Spektakl za sva čulaSpektakularni spektakl, kako ga izvođači iz Studija teARTar nazivaju, mjuzikl „Mulen Ruž“ biće prikazan po šesti put put 14. aprila u 19 časova u Novosadskom pozorištu/Ujvideki sinhaz.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sećanje na Josipa Pepija Lorbeka uz inicijativu za podizanje biste ovom velikanu jazz muzike

  • PDF

Josip Pepi LorbekPovod nedavnoj poseti princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola 17. marta 2016., Novom Sadu, bila je otkrivanje memorijalne ploče Britankama: Margaret Polemis i njenim ćerkama, Ajrin i Meri, koje su živele u stanu zgrade u Katoličkoj porti br. 6. One su, u svojstvu bolničarki, 1919. došle u Sremsku Kamenicu, u dvorac Marcibanji – Karačonji, koji je posle Velikog rata adaptiran i u njega smešten Dom ratne siročadi, koji je pomogao Amerikanac i srpski dobrotvor Džon Frotingam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadske muzičke svečanosti - Nomus od 15. do 22. aprila

  • PDF

Ovogodišnji plakat NOMUSAOsam dana i devet ekskluzivnih programa priređivaće umetnici iz naše zemlje, kao i iz Južne Koreje, Francuske, Nemačke, Kine, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, Slovenije i Velike Britanije u Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Raspevani profesori na XI Vinofestu

  • PDF

Mešoviti hor vršačkih profesora oduševioZa profesore se vezuju atributi poput - strogosti, rasejanosti, pravednosti ili nepravednosti, ali raspevane možemo sresti jedino u Vršcu. Upravo je mešoviti hor „Raspevanih profesora“ svojim atraktivnim nastupom začinio XI festival posvećen vinu – VINOFEST koji je održan 18. i 19. marta u gradu pod Kulom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pred mladim novosadskim pevačima i pijanistima je svetla budućnost

  • PDF

Zajednički snimak stipendista, učesnika koncertaU prepunoj Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu, u četvrtak, 3. marta održan je Koncert dobitnika stipendije Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin“ za 2015/2016. godinu. Na koncertu su učestvovali učenici Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“; Milan Perišić (tenor), iz klase prof. Senke Nedeljković, NevenaTatomirović (mecosopran) i Santraš Marina (sopran) iz klase prof. Marte Balaž, Marko Aleksić (bariton) i Jovana Filipović (sopran) u klasi prof. Ivane Jovanović, kao i Aleksandra Pletikosić (sopran) i Milica Strahinić (sopran), studentkinje I godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, Hristina Spasić (sopran) i Nikolina Pušara (sopran), sa II godine AUNS, sve u klasi prof. Milice Stojadinović i Svjetlana Đokić (mecosopran), II godina AUNS u klasi prof. Ljiljane Lišković. Uz klavirsku pratnju Kaje Mandić Plavšić (klasa prof. Rite Kinke) i Stefana Jančića (klasa prof. Doriana Leljaka) studenata II godine AUNS-a, upriličili su da ovo veče bude nagrada i studentima i njihovim profesorima, ali i publici koja je uživala u gotovo dvočasovnom programu na kojem su se između ostalog mogla čuti dela P. Konjovića, S. Rahmanjinova, M. Glinke, W.A. Mozarta, J. Gotovca, G. Puccinia, F. Cavallia, E. Satiea, G.Verdija, M.Milojevića, R. Hahna, N. Rimski Korsakova i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fond Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin otkriva i neguje mlade talentovane pevače i pijaniste

  • PDF

Sa svečanosti u novosadskoj Gradskoj kući- Upravni odbor Fonda dva puta godišnje organizuje koncerte na kojima učestvuju stipendisti Fonda čuvajući pre svega uspomenu na Melaniju Bugarinović, opersku divu, koja je svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu poklonila Gradu Novom Sadu, a sve u cilju finansiranja mladih solo pevača i pijanista – korepetitora – izjavila je povodom koncerta održanom u Gradskoj kući, u četvrtak, 3. marta, na kojem je učestvovalo dvanaest stipendista, sekretar Upravnog odbora Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin“, gospođa Biljana Radovanov.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT - novosadski, srpski, balkanski, evropski i svetski

  • PDF

Sagor Mešković na štandu Turističke organizacije Novog SadaEXIT je nagradi za najbolji evropski festival 2014. i za Sea Dance 2015., pridružio nagradu za Najbolji evropski festival izabran od strane "European Best Destinations", krovne turističke organizacije za promociju turizma i kulture evropskog kontinenta ali i širom sveta u 2016. godini i tako postao jedan od najvažnijih festivala na svetu.
Direktor komunikacija EXIT-a, gospodin Sagor Mešković smatra da je razlog tome kumulativni efekat postignut dugim, istrajnim i kvalitetnim radom entuzijasta okupljenih u EXIT tim, reprezentima najboljeg iz Srbije, Vojvodine i Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sutra velika proslava evropske titule Magic People - EXIT People

  • PDF

Plakat kao pozivnicaExitova proslava titule Najboljeg evropskog festivala za 2016. godinu, pod nazivom "Magic People - EXIT People", biće održana sutra, 27. februara od 21h u Kineskoj četvrti u Novom Sadu u susednim halama SKCNS Fabrika i Quarter! Satnica događaja je u prilogu, a za sve fanove koji prethodno registruju svoje ulaznice za ovogodišnji Exit festival ili Exit Avanturu, ulaz je slobodan! Zbog izuzetno velikog interesovanja, ulaznicu je potrebno registrovati što pre!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com