Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Suzani Šuvaković Savić ovogodišnja nagrada Narodnog pozorišta u Beogradu

  • PDF

Suzana Šuvaković SavićLepotica prodornih očiju, vlasnica raskošnog glasa, „transformerka“ - od Ane Frank do Toske, majka jedne Katarine, drag kolega i respektivan partner na sceni, Suzana Šuvaković Savić dobitnica je godišnje nagrade Narodnog pozorišta u Beogradu za izuzetno značajan ukupan umetnički doprinos.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Berar: Koncert YU Grupe je pečat njihovog 45-godišnjeg trajanja

  • PDF

Studio Berar godinama uz najbolji srpski rok bend - YU GrupuStudio Berar iz Novog Sada je kao i uvek kada su u pitanju najveći muzički hepeninzi u zemlji, bio zaslužan za doživljaj koji je povodom 45. godina u Hali sportova na Novom Beogradu, 17. decembra priredila YU Grupa.
Zamišljen da bude potpuno drugačiji od svih koncerata koje je do sada ovaj bend radio, prvi čovek studija „Berar“, koji je dao kompletnu tehničku podršku. Milan Berar kaže da se nada da je koncert bio velelepan, spektakularan, onakav kako je i zamišljen. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rođendan YU Grupe - velikana rock’n’roll scene

  • PDF

Spektakl pred 4.000 gledalaca željnih istinski dobre muzikeU prepunoj dvorani Hale sportova na Novom Beogradu, u četvrtak, 17. decembra 2015. godine, glasom Zorana Modlija evocirana je 1970. godina kada je sve počelo. Od tada prošlo je četrdesed i pet godina i snimljeno 12 studijskih albuma. Zoran Kostić alijas Cane Partibrejkers koji je na trenutak preuzeo ulogu domaćina i najavio velikane rock scene, Yu Grupu, iskreno i iz srca, bez patetike i strasti, i sa puno poštovanja je rekao:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marko Pendić: Sviralja se svira srcem i dušom

  • PDF

Marko PendićMarko Pendić iz Trnave, član Ansabla „Frula“ KUD-a iz Raške, sviralju svira od svoje desete godine. Dve godine kasnije prelazi na klarinet, kojem ostaje veran tokom dugog niza godina. Posle zadobijanja oštećenja na rukama (prstima), zanemaruje sviranje, da bi ga iz letargije prekinula želja unuka da nastavi tamo gde je njegov deka stao.
Ponosan deda Marko vodio je svog unuka na Sabor frulaša „Oj Moravo“ u Prislonicu, kod Čačka, načinio mu sviralju i našao učitelja, profesora Miloja Lazovića, tadašnjeg direktora Muzičke škole „Mokranjac“ u Kraljevu, da ga muzički opismeni, pošto je deka svirao, ali po sluhu, bez nota.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hari Mata Hari: Gospojina - pravo uživanje

  • PDF

Hari Varešanović oduševljen prijemom novobečejske publikeJedna od „Gospojinskih zvezda 2015“ koja je svojim atraktivnim nastupom, odličnim glasom i dobrim starim pesmama začinila desetu, jublarnu manifestaciju u Novom Bečeju, bio je i Hari Varešanović. On je, drugog dana Gospojine, 28. avgusta, sa svojom grupom “Hari Mata Hari” održao dvočasovni koncert, u kojem je uživala i publika i pevač.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pobednici pobednika Gospojine 2015 - Subotički Biseri

  • PDF

Tamburaška banda Biseri iz SuboticeTamburaška banda "Biseri" iz Subotice po drugi put su trijumfovali na takmičenju za najbolju tamburašku bandu na velikoj novobečejskoj manifestaciji Gospojina 2015. Prvi put je to bilo 2012. godine kada su pobrali simpatije svih prisutnih, a 27. avgusta 2015., učinili su čudo: pobedili su sve pobednike dosadašnjih deset tamburaških takmičenje i time dokazali da su najbolji među najboljima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hills Up festival doneo na Zlatibor ritam rock'n'roll-a

  • PDF

Sofija Pavlović LukovićZlatiborci su uvek spremni da nekim novim, interesantnim sadržajima privuku što veći broj gostiju i učine ih zadovoljnim. Prošle godine je tako zaživeo, za ovaj tradicionalan kraj atipičan sadržaj, rock'n'roll festival - Hills Up. Ove godine je doveo nove izvođače, a pred publiku postavio nove izazove. Organizatori kažu da je njihova ideja bila da upotpune ponudu Zlatibora, da ponude svima koji borave na Zlatiboru, ali i onima koji ovde žive, neke nove interesantne sadržaje, koji će pre svega privući mlađu publiku, Sofija Pavlović Luković ispred organizacionog tima Hills Up festivala kaže da je vreme, za razliku od prošlogodinjih kiša, a zatim i poplava, bilo"kao poručeno", a priređeni su i spektakularni koncerti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žika Jelić obećava odličnu svirku, dobru zabavu i priželjkuje lepo vreme za Gospojinu

  • PDF

Žika JelićOni koji su u proteklih deset godina svojim koncertima uspeli da privuku najviše publike, na jubilarnoj desetoj Gospojini u Novom Bečeju imaće zadovoljstvo da ponove svoj uspeh. Ove godine domaćini su za goste Gospojine 2015. koja će se održati od od 27.-30. avgusta pripremili poseban koncertni doživljaj za svako veče.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salve aplauza za uspešan kraj letnje džez akademije Novi Sad-Dortmund

  • PDF

Uve Plat dirigovao je na završnom koncertuSedam dana druženja, zabave, a najviše učenja i usavršavanja na polju džez muzike, zaokružio je završni koncert jubilarne 5. Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund. Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada bila je isuviše mala da primi sve posetioce koji su želeli da čuju zvuke džeza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hills Up - svi nа Tić brdo!

  • PDF

YU GRUPA nastupa u subotuNakon što je na Tić polju u nedelju, 19. jula 2015. godine, održan 42. Sabor trubača i narodnog stvaralaštva Zlatibor 2015., koji je bilo i kvalifikaciono takmičenje za Guču, Zlatiborsko leto
se nastavlja u ritmu rok i elektronske muzike. Umesto trubača, od 23. do 25. julа, sa brda udaljenog svega jedan kilometar od centra Zlatibora, začuće se “muzika na struju” u okviru drugog po redu kulturno-muzičkog festivаl a pod nazivom „Hills Up“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com